Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkérte a kezem egy pakisztáni muszlin, bőv. Lent?
2 éve ismerkedtünk meg, azóta kb. együtt is vagyunk. Japánban voltunk mindketten cserediákok, még most is itt vagyunk. Megkérte a kezem, igent mondtam, de elkezdtek kétségek gyötörni. Annyi sok rossz dolgot hallottam/ olvastam a muszlimokról. Szerintetek mit tegyek?
Amióta együtt vagyunk, a tenyerén hordoz. A legtürelmesebb ember akivel találkoztam. Nem iszik alkoholt, nem cigizik, nem él nemi életet házasság előtt a vallásából adódóan. Ez nekem csak pozitív. Főleg hogy előtte minden fiú csak a puncimra hajtott, ezért is tisztelem őt nagyon. Viszont sok helyen olvastam, hogy házasság után jelentkeznek a gondok (verés, fenyegetőzés, bántalmazás)... Mit tegyek? Nem akarom elhinni, hogy egy ilyen jó emberből ilyen fenevad válhat... Megijedtem, holott szeretem
Amiért tiszteled az a vallásából adódik. Csakhogy abból adódik az is, hogy te mint nő másodrangú vagy. Nem lehet majd beleszólásod semmibe, ha ellent mersz mondani akkor ő "nevelési céllal" simán elverhet stb... Ha gyerekeitek lesznek az tovább bonyolítja a dolgot, a velük való döntésekbe se szólhatsz bele minimális szinten sem. Miután az európai nőket nem úgy nevelik, hogy egy iszlám kultúrába be tudjanak illeszkedni, ezt nem sokan bírják hosszú távon.
Az ottani férfiaknak viszont ez a viselkedés teljesen természetes, így nőnek fel, ezt látják mindenütt. Nagyon naív vagy ha azt hiszed ez megváltozik attól, hogy eltölt pár hónapot egy más kultúrában.
Elolvastam az összes előttem lévő válaszokat. De kérdek én valamit : miért ne lehetne ez férfi egy kivétel mindazokból amit ti felsoroltatok?
Igen, kultúra, én is tudok arról hogy szigorúan tartják.
De lehet hogy ő már nem azt a merev házassági mintát akarja élni. Ezt ti sem tudhatjátok, én sem, max ő hogy mi is a tervei a jövőben.
Kérdező, jól gondold meg a döntésed !
Próbáld ki - még Japánban vagy MO-n az együtt élést vele. Pakisztánba SEMMIKÉPP ne menj vele vissza addig, amíg ez nem történt meg.
1-2 év alatt kiderül azért milyen ember. Ha utána sincs gond akkor lehet bármi. Ha meg gond van akkor Japánban vagy itthon simán el tudsz tőle válni anélkül, hogy megköveznének a főtéren...
Én is félnék a helyedben. Rengeteg könyvet olvastam ilyen témában (mert érdekel), mindegyik törtènet ugyanilyen mesèbe illően indul mint a tiètek. Aztàn egyszer hazalàtogat a hàzaspàr a fèrfi csalàdjàhoz.... ígèrget hogy ez csak nyaralàs stb. Aztàn eldugja az útlevelet, fogollyà vàlik a felesèg. A csalàd sem fogadja el mert alapból is a nők ott nem èrnek semmit az èletük sem, de egy nyugatról jött nő plàne nem...
Olvasd el: Betti Mahmudi: Lànyom nèlkül soha c. könyvèt. Tanulságos.
Még akkor is ha most a szerelem megőrjít, ès minden szèp. Vigyàzz! A muszlimok agymosàson mennek àt, fanatikusak. Teljesen màs a kultúràjuk, mint a miènk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!