Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ki mennyi időt hajlandó várni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mennyi időt hajlandó várni a leánykérésig?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem ezen múlik egy jó kapcsolat, de a régi időkben azt várták el az embertől, hogy házasodjon. Azok akik életében fontos a házasság hány évet várnának arra, hogy megkérjék?
2015. márc. 28. 21:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
12%
Ha valakinek fontos a házasság, az már az összeköltözés előtt megbeszéli ezt a párjával, és legfeljebb egy évet vár a házasságkötésre. A lánykérés még nem jelent házasságot.
2015. márc. 28. 21:29
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

Az első kapcsolatomnál ráértem, 5 évig jártunk, de nem is volt sürgős a házasság, hiszen még nagyon fiatalok voltunk.

A másodiknál már előkerült a téma, arra jutottunk, hogy egy éven belül el kell dönteni. El is döntöttük hamar :D

A mostani kapcsolatomban úgy voltam, hogy egy-két évig várok, de sokáig nem, azért most már 25 elmúltam, lassan gyereket szeretnék, ha nem illünk össze, ne húzzuk az időt. Egy év után ugyan a lánykérés még nem történt meg, de azt mondta, idén meg szeretne kérni, az pedig egészen biztos, hogy velem tervez. Ez így jó és elég, két év szerintem bele kell, hogy férjen. De öt évet azért nem hiszem, hogy várnék.

Igazából nem is a lánykérés a legfontosabb, hanem az, hogy az ember tudja, hogy a másik vele tervez, és hogy ő is a másikkal. Innentől az, hogy mikor történik a dolog formális oldala, lánykérés, esküvő, már pusztán technikai kérdés.

2015. márc. 28. 21:38
 3/15 A kérdező kommentje:
Mi már 9 éve vagyunk egy pár és 2 éve élünk együtt, beszélünk róla, de csak beszélünk... akkor és most is... Tudom, hogy a két dolog nem ugyanaz, szándékot szeretnék látni, nem üres szavakat.
2015. márc. 28. 21:38
 4/15 A kérdező kommentje:
második hozzászóló érti mire gondolok, erre voltam kíváncsi, köszönöm.
2015. márc. 28. 21:40
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha 9 éve együtt vagytok már akkor ismeritek annyira egymást, hogy a másiknak mi a szíve vágya, hogy vélekedik a házasságról, családról, tudnotok kell ugyanazok e a vágyaitok, egyfelé tartatok e. Ha nem tudjátok, vagy nem veszitek figyelembe egymás érzéseit, vágyait, az baj.
2015. márc. 28. 21:44
 6/15 anonim ***** válasza:
44%

Mi a klaszikus modelt kovettunk 2 ev ismerkedes jaras aztan eljegyzes osszekoltozes az eskuvo kituzese utan majd ra 8 honapra eskuvo.

Az en ferjem meg ezt is hosszunak talata.

Szamunkra az eskuvo egy igeret volt annka igerete hogy ezentul joban rosszban egyutt haladunk es dolgozunk a kapcsolaton.

Nem volt nagy felhajtas egyszeru kis eskuvo nem errol szol az eskuvo.

2015. márc. 28. 22:02
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem vagyok sem menthetetlenül romantikus, sem idealista. Egy kapcsolatban ketten vagyunk, így a jövőnkre vonatkozó kérdéseket is ketten döntjük el. Így nem várok semennyit, mindig tudom pontosan éppen hogyan állunk, merre tartunk, így meg fogjuk beszélni azt is mikor házasodjunk. Persze valakinek ez nyilván nem szimpatikus, én így látom jónak, onnantól kezdve persze, hogy elhatároztuk jöhet a házasság, akár eljegyzés is lehet gyűrűvel, de nem tartom ezt egetverően fontos dolognak.
2015. márc. 28. 22:27
 8/15 anonim ***** válasza:

Nekem fontos a házasság, mi 7 év után házasodtunk. Nem volt határidő számomra, a húszas éveink eleje óta jártunk, majd fél év után össze is költöztünk, később házat építettünk. 7 év után tartottunk az életben ott, hogy nem sajnáltuk a pénzt az esküvőre/lagzira.

Bár hozzáteszem, hogy én inkább a lassan, de biztosan híve vagyok. 2-3 év együttélés előtt semmiképp sem mondtam volna igent pl.

2015. márc. 29. 00:55
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem montad volna ki?

Nekunk 25 eve mukodik

2015. márc. 29. 08:42
 10/15 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nem volt fontos a házasság, de végül a 7. évben összeházasodtunk, akkor volt munkánk, felhúztunk egy házat stb... Igazából nem tudom, hogy ha felnőttként ismertük volna meg egymást akkor mi lett volna, én kimaradtam a nagy párvadászatból, de sosem voltam elvakult házasságrajongó, valószínű akkor is több év együttélés után mondtam volna biztosra igent.
2015. márc. 29. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!