Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Meg kellene sértődnöm ezen?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meg kellene sértődnöm ezen?

Figyelt kérdés

A vőlegényemmel együtt élünk, mindketten tanulunk, ugyanazon a szakon, én dolgozom is mellette, ő jelenleg nem, másfél hónapja küldték el a munkahelyéről.

Vizsgaidőszakunk van, így egy kicsit több a szabadidőnk. Sajnos nekem nem indult túl jól az év, két hete itthon fekszem súlyosnak mondható tüdőgyulladással, a napokban kezdtem csak jobban érezni magam, mostmár fel tudok kelni. 5 vizsgám van, a párom már végzett minddel, én tegnap tudtam elmenni az elsőre, de arra is csak úgy, hogy az orvos javaslatára mentem és jöttem is vissza az ágyba rögtön.

Másfél hetem van letudni még 4 vizsgát és egy közel 25 oldalas esszé is vár még rám.

Megkértem a páromat, hogy segítsen az esszével, nem kell megírni helyettem, de ő már megírta a sajátját, segítsen az enyémben is egy kicsit. Neki már nincs kedve ezzel foglalkozni, utálta az egészet, ne haragudjak, de ezer dolga lenne, állásinterjúra megy, stb. Ott van az övé, csináljam meg az alapján az enyémet. Belementem, megértettem, bár nem esett jól, hogy lerázott.

Elkezdtem tegnap megírni, mire ő nagy boldogsággal hív, hogy áll egy kis munka a házhoz, fizet valaki neki, ha megcsinál egy házit.

Közben meglátogatott egy jó barátom, aki szintén évfolyamtársunk, egy szó, vagy kérés nélkül felajánlotta, hogy segít utolérni magam, ha kell meg is írja az esszémet, csak kaparjam össze valahogy ezt a félévet.

Elmondani nem tudom mennyire rosszul esik, hogy a párom lepattintott és inkább egy idegen embernek segít potom pénzért, mint a menyasszonyának. Valahol megértem, de amióta ez a gyerekkori barátom beesett és önzetlenül képes volt biztosítani arról, hogy segít mindenben, összehozzuk valahogy még ezt a pár vizsgát nekem, azóta teljesen ki vagyok bukva, hogy ezt a páromtól szerettem volna hallani. Nagyon nagyon rosszul esik.

Neki egyelőre nem mondtam és nem is tudom, hogy mondjam-e. Külső szemlélők véleményére lennék kíváncsi, hogy vajon én reagálom-e túl.

2015. jan. 15. 17:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%

Nekem is nagyon rosszul esett volna és az a helyzet, hogy el is mondanám neki őszintén, mi nyomja a szívem. Kíváncsi lennék az indokaira, vajon ő miért döntött máshogy.

Talán tényleg elege van a tanulásból és azért vállalta el másnak a segítséget, mert az fizet érte és már nyomasztja, hogy régóta nem dolgozik. De ez csak feltételezés. Beszélj vele őszintén erről.

2015. jan. 15. 17:43
 2/14 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem túlreagálod. Ez semmiség. Ha már ezen kiborulsz, jobb ha össze se házasodtok :s A másikat a pénz miatt csinálja meg, mert arra gondolom szükség van(pénzre). Jobban éreznéd magad ha a pénzt mondjuk egy szoba kifestéséért kapná? Vonatkoztass el kicsit. A másikat nem szívességből csinálja meg, nem veled akart direkt kicseszni. Munkanélkülinek meg pénznélkülinek meg elég szar lenni, megértem hogy nem egy esszén járt az agya.
2015. jan. 15. 17:44
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
Ha másnak szívességből csinálja meg, akkor egyértelmű lenne a helyzet. De az, hogy munka után kapkod, és pont egy házi írása esett be, hát na bumm. Lehet szívesebben festene ki egy szobát.. Szerintem le vagy terhelve a vizsgák és a betegséged miatt, azért veszed ezt ennyire a szívedre. Valószínűleg őt is megviseli a munkanélküliség, és általában mindenkinek a saját baja tűnik a legnagyobbnak.
2015. jan. 15. 17:52
 4/14 A kérdező kommentje:

Munka mellett a családunk is támogat még minket valamennyire anyagilag, úgyhogy egyáltalán nem okoz gondot, hogy ő nem tud dolgozni és nem is volt különösebben kiakadva ezen, azt mondta így jobban megy a tanulás, a kettő együtt neki annyira nem tetszik, nem is biztos, hogy vállal másikat, nézelődik. Én szeretem a munkámat, dolgozok. Ebből nem volt soha semmilyen probléma közöttünk. Azzal az 5 ezer forinttal sem leszünk nagyon előrébb, amit ezért a háziért kap (amiért melózhat 3 napig éjjel-nappal).

Inkább csak az zavar, hogy engem élből elutasított, mert neki már nincs kedve az egész tanulósdihoz, megértettem, bár rosszul esett. Viszont akaratlanul is megfordul a fejemben, hogy ha fizetek neki, akkor nekem is hajlandó lett volna segíteni? Aztán jön egy barát, akihez soha nem fűztek gyengéd szálak és tőle kell megkapnom azt a támogatást, amit a páromtól várnék.

Lehet, hogy igazatok van és nem is a házi a problémám (nyilván nem). Egyszerűen a törődés hiányzik. Meddig tartott volna "megjátszania", hogy igenis fontosak neki a tanulmányaim és leül mellém esténként egy-egy fél órára adni pár tippet!? Ekkora elvárás lett volna ez a páromtól, aki elvileg szeret? Más feladatát nem gond megcsinálni, nekem segíteni egy picit az?

2015. jan. 15. 18:00
 5/14 anonim válasza:
57%
Nehéz bármit is válaszolni, mert nem ismerünk benneteket. Tényleg elképzelhető, hogy valakinek egy vizsgaidőszak végére már mindenből elege van, de pénzért hajlandó dolgozni, mert az valahogy más. Azt nyíltan lehet utálni közben. De én azért aggódnék a helyedben. Természetesen nem akarom a kapcsolatotokat az enyémhez hasonlítani, de én a saját házasságomban azt vettem észre, hogy az elején olyan könnyen tesz az ember szívességet a másiknak, a szerelem legyőzi a fáradtságot és a kedvetlenséget, de ahogy telik az idő egyre önzőbbek leszünk. Ez egy észrevétlen folyamat napról napra, évről évre fejlődik ki, s mire az ember észbe kap már teljesen elhidegült a másiktól. Ezért jó, már az elején megbeszélni az ilyen problémákat, és figyelni rá. Én a helyedben őszintén elmondanám a páromnak, hogy ez nekem milyen rosszul esik, mert ha nem beszélsz róla természetessé válik.
2015. jan. 15. 18:18
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem jogos, hogy rosszul esik, de a pasik ilyen szinten sokkal inkább logikusan, mint érzelmi alapon gondolkodnak, szóval nem hiszem, hogy nagy a baj.
2015. jan. 15. 19:04
 7/14 anonim ***** válasza:
91%
Én ugyanúgy megsértődnék mint te, csak én már rég elmondtam volna neki szemtől szemben is ugyanezt.
2015. jan. 15. 19:10
 8/14 anonim ***** válasza:

Mi nem ugyanazon a szakon tanultunk, mégis segítettem a barátomnak, amikor kellett, mentem könyvtárazni, kikérdeztem a tételeit, javítottam a beadandóit stb... Pedig mi még csak akkor simán jártunk, együtt se laktunk és az eljegyzés még szóban sem volt.

Ez így elég durva,h pont ugyanazok a vizsgái vannak és nem segít.

Én egyszer voltam nagyon beteg, akkor még nem volt barátom, de a csoporttársnőim is simán segítettek mindenféle érdek vagy fizetség nélkül...

2015. jan. 15. 20:21
 9/14 anonim ***** válasza:
4%

Miért csak elvárásaid vannak feléje? Nekem ez az egész úgy jött le, hogy csak elvárni tudsz, de adni nem. Csak csűröd-csavarod a szavakat.

Igen túl reagálod.

2015. jan. 15. 20:23
 10/14 anonim ***** válasza:

9-es: tüdőgyulladása van és vizsgákra tanul! A párja meg túl van már minden vizsgán és semmi dolga az álláskeresésen kívűl.

Mi a franc lenne elvárható még egy fekvőbetegtől? Főzzön neki meglepi romantikus vacsit és várja szexi fehérneműben vagy mi? Tudod egyáltalán mi az a tüdőgyulladás?

El sem tudom képzelni,h mire gondoltál mit csináljon meg a ráérő párjának.

2015. jan. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!