Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ezen meg kellene...

Szerintetek ezen meg kellene sértődnöm?

Figyelt kérdés
A szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, csak néha vannak kisebb veszekedések. Mióta idősebb vagyok, úgy érzem sokkal jobban megbecsülöm a szeretetüket és jobban is ragaszkodok hozzájuk. Van 3 kutyusom. Imádom őket és ezzel a szüleim is tisztában vannak. Tegnap itt voltak rokonok és grilleztünk a kertben. Valahogy szó esett arról, hogy milyen volt, mikor a gyerekek (én is meg az unokatesóim is) kisebbek voltak. Mondta a nagybátyjám, hogy ő egyszer ütötte csak meg a gyerekét, és annak is oka volt. Mikor töltöttem a 18-at apum azzal viccelődött, hogy most már nyugodtan megverhet, mert nem mehetek a gyámügyhöz. Ez persze csak vicc, soha életemben még egy pofont sem kaptam. Aztán apum hozzátette, hogy különben is, szóval is tud annyira bántani, hogy sírjak. Borzalmasan rosszul esett mikor ezt mondta. Mostanában nem volt nagyobb veszekedésünk, de tudom, hogy a kutyákra célzott. Ha veszekedtünk, mindig azzal 'fenyegetett', hogy a kutyák mennek a háztól. Még ha tudom is, hogy viccel, borzasztó rosszul esik. Túlreagálom?
2011. máj. 1. 23:33
1 2
 1/17 napietus ***** válasza:
90%
szerintem igen, túlreagálod. apukád csak arra célzott, hogy nincs szükség testi fenyítésre :). igen, rosszul jött ki, de Te is mondasz biztos néha olyanokat, ami hülyén veszi ki magát, ezen ne sértődj meg!
2011. máj. 1. 23:37
 2/17 anonim ***** válasza:
88%
Igen, túlreagálod!:) Örülj, hogy ilyen jó szüleid vannak, és a viszonyotok is jó! Viccelődött ennyi, ezen nem szabad megsértődni
2011. máj. 1. 23:37
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Egyet értek az előttem szólókkal Különben is mi értelme lenne megsértődni Nem érnél el vele semmit.
2011. máj. 1. 23:43
 4/17 anonim ***** válasza:
28%
Hát én marhára nem tudom értékelni, mikor anyukám azt visítja, hogy a kedvenc kutyám takarodik a háztól. Ha a rokonok előtt meg ilyeneket beszélne... Szerintem nem reagálod túl.
2011. máj. 1. 23:43
 5/17 anonim ***** válasza:
77%

23:43 mekkora egy nyafka lehetsz!

A kérdező írta is, hogy tudja, hogy nem mondja komolyan az apja. Emberek vagyunk, ez van, ha veszekszünk olyan dolgokkal jövünk, amiről tudjuk, fáj a másiknak. Ezt már mindenki meglépte, és ezután is megfogja.

2011. máj. 1. 23:45
 6/17 anonim ***** válasza:
79%
Túlreagálod. Ez legyen a legnagyobb bántás, amit kapsz.
2011. máj. 1. 23:45
 7/17 anonim ***** válasza:
74%
Túlreagálod. Nagyobb bajod ne legyen.
2011. máj. 1. 23:50
 8/17 anonim ***** válasza:
51%

Nekem is rosszul esett volna nagyon!

Az már régen rossz, ha az embernek ilyesmi egyáltalán eszébe jut, nemhogy még mások előtt így beszéljen a saját lányáról.

Ehhez nem kell "nyafkának" lenni ahogy az egyik hozzászóló írta, de aki mély érzésű, azt az ilyesmi bántja.

2011. máj. 1. 23:58
 9/17 anonim ***** válasza:
36%

Hali!

Sztem ezt csak az tudja megérteni, aki maga is megélte, vagy jó empatikus képességekkel rendelkezik. Nyilván, ha bánt téged kedves nemtomhányéves F/L kérdező, (mert azért azt sem ártana tudni, :-) ) akkor annak oka van, te pedig nem biztos hogy te7sz. A lelkünk uis akaratfüggetlen, tehát pl. hiába akarnánk vmit elfelejteni, az nem megy, ha akarjuk.

Megértem a problémádat, azonban ezt neked el kellene mondanod annak, aki ezt a "vicces megnyilvánulást" címezte neked, apukádnak. Nyugodtan elmond6od neki azt is, amit érzel, hogy le7, hogy ő ezt viccesnek érzi, de te ezt nem osztod, sőt, kifejezetten bánt, és apukáéd nem veszi magát észre, hogy ezekkel a dolgaival mélyen a lelkedbe tipor.

Akkor már ő is tudatában le7 annak, hogy ő sem makulátlan, sőt, mit tesz veled!? És ahhoz nem kell fizikai bántalmazás, hogy a gyerek lelki sérülést szenvedjen! :-o

Nem kell semmi hatáskeltés, menj oda hozzá, és beszéljétek meg felnőttek módjára! Önts tiszta vizet a pohárba, és szembesítsd önmagával. (Ennyit te is megte7sz.)

Üdv: EE

2011. máj. 2. 00:48
 10/17 anonim ***** válasza:
76%
SZerintem is túlreagálod. Ez egy egyszerű beszélgetés volt, és elmondta, hogy nálatok mi vált be nevelés szempontjából, és nem kellett ütnie. Ha nem birod elviselni a felnőttek miket beszélgetnek egymás közt, akkor jobb ha olyankor arrébb lépsz. Nem megbántani akarnak téged, hanem csak maguk közt beszélgetni. Ennyi.
2011. máj. 2. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!