A szüleimmel nagyon jó a kapcsolatom, csak néha vannak kisebb veszekedések. Mióta idősebb vagyok, úgy érzem sokkal jobban megbecsülöm a szeretetüket és jobban is ragaszkodok hozzájuk. Van 3 kutyusom. Imádom őket és ezzel a szüleim is tisztában vannak. Tegnap itt voltak rokonok és grilleztünk a kertben. Valahogy szó esett arról, hogy milyen volt, mikor a gyerekek (én is meg az unokatesóim is) kisebbek voltak. Mondta a nagybátyjám, hogy ő egyszer ütötte csak meg a gyerekét, és annak is oka volt. Mikor töltöttem a 18-at apum azzal viccelődött, hogy most már nyugodtan megverhet, mert nem mehetek a gyámügyhöz. Ez persze csak vicc, soha életemben még egy pofont sem kaptam. Aztán apum hozzátette, hogy különben is, szóval is tud annyira bántani, hogy sírjak. Borzalmasan rosszul esett mikor ezt mondta. Mostanában nem volt nagyobb veszekedésünk, de tudom, hogy a kutyákra célzott. Ha veszekedtünk, mindig azzal 'fenyegetett', hogy a kutyák mennek a háztól. Még ha tudom is, hogy viccel, borzasztó rosszul esik. Túlreagálom?
Nagyon is túl reagálod! Ha egy ilyen megjegyzésen ennyire megsértődsz,mit teszel majd,ha a saját lábadra állsz és az életben sokkal keményebb gondjaid lesznek?
Aki azt írta,hogy attól lelkisérült lesz valaki,mert az anyja azt mondja,hogy mennek a kutyák (amiket az anyja pénzéből etet), az az élet megpróbáltatásai miatt összeroppan majd.
Mint írod,jó a kapcsolatod a szüleiddel. Örülj ennek,és ne sértődj meg minden apróságon. Az életben sem állhatnak mindig melletted,hogy a bántásoktól megvédjenek.
Nem kell minden apróságon megsértődni,hanem józanul kell gondolkozni.
2011. máj. 2. 06:15
12/17 anonim válasza:
Ha már ennyitől megsértődsz, ne is mozdulj ki, mert az élet sokkal kegyetlenebb! Nagyon jó családnak tüntök, ebből a pár sorból, isten ments ilyesmi miatt egy kapcsolatot megrontani.
2011. máj. 2. 06:18
13/17 anonim válasza:
Megértem, hogy mit érzel, de ezen a buta megjegyzésen nem szabad megsértődni. Anyu is mondott már olyat, hogy mennek a kutyák a háztól, de tudom, hogy ezt csak idegességében mondja, neki se lenne szíve kirakni őket. Veszekedés közben mondunk dolgokat, amit nem gondolunk komolyan.
A szülők egymás között beszélgetnek ilyenekről, én is csöppentem már bele egy ilyen beszélgetés közepébe és bizony hangzanak el hasonló mondatok. Biztos, hogy nem rosszindulatból mondta, csak esetleg meggondolatlan volt.
18/L
2011. máj. 2. 08:05
14/17 A kérdező kommentje:
Nem az, hogy megsértődtem, adott helyzetben egy szót sem szóltam, de így visszagondolva mégis rosszul esett kicsit. Egyébként 18 éves lány vagyok. És nem, nem ez a legnagyobb problémám, csak kíváncsi voltam, hogy ti hogy reagálnátok.
2011. máj. 2. 09:01
15/17 anonim válasza:
Úgy látszik a legtöbb ember szerint csak úgy lehet gyereket nevelni, ha lelki terrorban tartják szóval és akkor legalább nem kell megverni. Szép. Én meg inkább legyek nyafka, mint hogy ne álljak ki a saját kutyám mellett, aki nem számíthat senki másra rajtam kívül és, akit a saját (nem zseb)pénzemből etetek. Normális családban nem lenne szükség sértő dolgokat a gyerek fejéhez vágni, de ha már így alakult, legalább az állatokat hagyjuk ki belőle, ezt még a saját anyámtól se tűröm el.
2011. máj. 2. 11:29
16/17 anonim válasza:
Aha, de megint az van, hogy a "sz@r szülő" Az eszetekbe sem jut, hogy ok nélkül nem mond ilyet az ember?? Ha befenyítik a gyereket, azt okkal teszik ennyi
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!