Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Négy év után fogja megkérni a kezem?
a barátommal idén nyáron leszünk 3 évesek.
én 21 éves vagyok ő 23 lesz.
szóba szokott jönni a házasság és az együttélés, mint téma, de azért még tartunk ott.
ő dolgozik én tanulok még, és csak 23 éves koromban végzem el a sulit.
a lényeg, hogy egy olyan társaságban voltunk szilveszterkor, ahol egy pár férfi tagja (aki annyi idős, mint én, és a lány 23 éves) 3 év után jegyezte a barátnőjét.
kicsit úgymond megilletődtem, nem rajtuk, hanem azon, hogy szent ég, 3 év az még olyan soknak tűnik így kimondva..de mégsem az.
kicsit már volt bennem ital, ezért bátran ránéztem a barátomra, de csak viccesre véve a figurát..láttam, hogy ő is nézett egy nagyot a 3 éve eljegyzés hír hallatán..és mondta rögtön mosolyogva, hogy mi még nem.. :)) én szegénykémnek azt feleltem, hogy jó, mert biztos nemet mondanék :D az azért annyira nem esett jól neki, de csak viccelődtünk :)
aztán mondtam neki, hogy max 4 után..(így kimondva az is korai.) erre rávágta, hogy "jó, én is így gondoltam"
szóval ez jelentheti azt?.. nagyon jó volna, csak akkor én 22 leszek, lehet, hogy iskola lenne több értelme nem?:) hát ennyi a sztori köszi, aki elolvasta. :)
mondjon bátran véleményt, mindet elolvasom és értékelem :)
igen.. a facebookon életem az életem....azért szeretem a barátomat mert van a facebook..véletlen se a közös jövőnk miatt kérdeztem, amit kérdeztem, hanem, hogy kitegyem..most is kitehetném nem?:D ...
nagyon nem az a fajta ember vagyok......és köszönöm annak aki nem lenézően írta meg a véleményét, csak azért mert 21 éves vagyok és ő épp idősebb nálam ezért azt hiszi oltogathat és kioktathat..
Csak a párod tudhatja, hogy mennyire gondolta komolyan, hogy 4 év után megkéri a kezed.
Ha szeretnéd, akkor mondd el neki, ha még korainak tartod, akkor azt is nyíltan mondd ki, de ne így, hogy juj, ne is kérj meg, mert úgyis nemet mondanék, utána meg titokban arról álmodozol, hogy menyasszony leszel. Szegény pasinak fogalma sem lehet arról, hogy te mit szeretnél.
Nem hiába mondják a többiek, hogy az összeköltözés és a folyton együtt lógás nem ugyanaz.
Én sem hittem senkinek, és most, hogy 1 éve együtt lakom a párommal, látom, hogy tényleg egészen más.
Nem csak a számlák fizetése vagy a rendtartás jelenthet gondot, hanem a monotonitás is. Sokkal több energiát kell majd belefektetni a kapcsolatotokba, hogy ne laposodjon el a szürke hétköznapokban, mint amikor csak találkozgattatok + arról nem is beszélve, hogy már nem teheted meg, hogy rosszabb napjaidon "visszavonulsz"/ nem találkozol vele. Ezek apróságok, de tényleg nagyban befolyásolják az együttélést.
23/N
biztos nem olyan az összeköltözés, mint ahogy sokan képzelik..nem könnyű, hogy mindent magnknak kell megoldani, a pénzt beosztani spórolni, de közben megélni is..de én bízom benne, hogy ez menni fog. ez akkora baj? ezért gyerekes lennék? vagy éretlen..?
nem hiszem...
Ehhez semmi köze a tanulmányoknak. Csak arról szól hogy gyűrűs menyasszony lennél. Gyűrűs menyasszony bármeddig lehetsz, nem kell egy év múlva házasodni. Ez egy szép gesztus a férfi részéről, ami azt jelenti hogy komolyan gondolja a kapcsolatát a lánnyal és egy életre tervez vele. Nem mindig jön be ez az életre tervezés, de ennyi a jelentősége. Egy szép gesztus egymás felé.
Szerintem zavarban voltál és nem is idegenek előtt akartad ezt a témát feszegetni a barátoddal azért mondtad ezt. A kérdésedből ítélve vágysz rá hogy gyűrűs menyasszony legyél te is. Attól még folytathatod a tanulmányaidat ugyan úgy. Mi is megcsodáltuk huszonévesen az osztálytársnők gyűrűit.
Szerintem a ti esetetekben az volt a gond hogy idegenek előtt lett felhozva a téma.
Ennek semmi köze az összeköltözésnek, mivel az nem feltétele sem az eljegyzésnek, sem a megismerés és közös jövő sikerének.
Inkább az az értelmetlen és a komolytalan, mikor az eljegyzés megvan hogy lehessen villogni vele, de házasodni meg nem is akarnak, mindig csak "majd".
Mi másfél éve vagyunk együtt a barátommal, és nemrég megbeszéltük, hogy nem fogunk 3 évet várni a házassággal, bár mi idősebbek is vagyunk (ő 27 én 25).
Szerintem a barátod még egyáltalán nem gondolkodik ezen, pláne nem egy szilveszteri buli kellős közepén, szóval ezt csak úgy mondta, hogy lezárja a témát, nem kell erre semmit alapozni. Egyébként van több olyan ismerősöm, aki a 21-23 éves korában házasodott és jól működik azóta is, tehát nem feltétlen korfüggő.
Szia ,jelentheti szerintem, de azért annyira bele se éld magad szerintem egy megjegyzés alapján amit becsiccsentve beszéltetek úgymond ,ne vegyél le szerintem nagy következtetéseket. Ha nagyon szeretnéd átbeszélném vele ezt egyszer nyugodtabb körülmények között. Én sajnos nem egyszer jártam meg az ilyen "ígéreteket" a páromnál, és mindannyiszor koppantam sajnos. (de remélem a Te párod másmilyen).
Am láttam kaptad a leoltásokat,mert ilyenről mersz álmodozni mikor még nem éltek együtt. Van igazság abba amiket írtak, költözés után jobban megismeritek egymást, de szerintem azért túl van értékelve a fontossága.
Mi a párommal 25 évesek vagyunk,6,5 éve vagyunk együtt,és az egyetem miatt csak másfél éve élünk együtt.Előtte csak egymáshoz jártunk át majdnem mindennap,együtt nyaraltunk ,ami időt csak lehetett együtt töltöttünk. Engem is nemegyszer riogattak,hogy ez mind semmi,így könnyű együtt lenni, bezzeg ha majd együtt élünk, milyen nehéz lesz, mennyi kompromisszumot kell kötni és akkor majd minden eldől,meg majd előjön a másik rejtett oldala. Konkrétan mire eljutottunk oda,hogy összeköltöztünk rettegtem,hogy most mik ki nem fognak derülni egymásról:D
Hát, ahhoz képest kellemes csalódás volt. Töltöttem már annyi időt a párommal,hogy ismertem a rossz szokásait is és nem lettünk volna ennyi ideig együtt ha nem tudtunk volna megegyezni dolgokban. Szóval nekem az összeköltözés nem sokat változtatott a dolgon. Na az eljegyzésre visszatérve nem igazán értem, mi a jó. Nemegyszer lehet olvasni,hogy költözzetek össze, aztán majd jöhet,ha minden jó.Máskor meg megkapja szegény lány,hogy mit várt,mivel már odaadta magát, együtt élnek, van kaja,szex,meleg otthon miért is akarná így elvenni a pasi,megint csak a lány lesz kihozva hülyének. Azt hiszem sajnos én is így jártam. Azt hittem,hogyha majd összeköltözünk és megy, akkor ez a lépés is jöhet,de azóta másfél éve is csak a kimagyarázásokat kapom sajnos.
Bocsi,hogy kicsit kivitettem rád a saját csalódásomat, remélem Neked szerencséd lesz :)
Szia!
Abszolút nem bántásból mondom, de tényleg gyerekes vagy. Ezt nehéz lenne megmondani, hogy miért, mert amiket írsz logikusak. Bár ez a 3 év korai az eljegyzésre?! Ááááá nem korai az egy érett kapcsolatban, persze ti még fiatalok vagytok, ezért a kapcsolatotok sem olyan, mint két 30 évesé, ez logikus. De ez is gyerekes gondolkodás kicsit, továbbá egyszerűen csak olyan, mintha te magad sem gondoltad volna végig, csak, hogy gyűrű, szép csillog, és azt jelenti, a barátom nagyon szeret.
Ez eddig rendben van, csak az egész nem erről kéne szóljon. Persze ha nektek pillanatnyilag ennyi is elég, az szuper, és csináljátok. Mindig az a lényeg, hogy mindketten elégedettek legyetek, a többiek baromira nem számítanak.
De csatlakozom: az összeköltözés TELJESEN más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!