Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti értitek a logikáját?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti értitek a logikáját?

Figyelt kérdés

Nem voltam olyan kislány, aki már oviban is az esküvőjét tervezte, de miután már három éve együtt vagyunk, cirka három éve együtt is élünk a párommal, azért csak elgondolkoztam rajta, hogy ha lesz, milyen lesz.

Szóba került a téma, rengetegszer szóba hozta, hogy hány gyereket szeretne, milyen neműt, felveszem-e a nevét, mi legyen a gyerekek neve, hol legyen az esküvő ("nézzük meg ezt a kastélyt, hátha tetszik"), hogy engem akar örökre, gyerekei anyjának is, stb, stb. Tudjátok.

Én mindebből ebből arra következtettem, hogy na, hamarosan el fog jegyezni. De nem, mert mint kiderült, hogy az őszi külföldre költözésünk után ő még össze akarja szedni magát anyagilag, hogy ő legyen az erős férfi, aki képes eltartani egy családot (ez a fixa ideája), stb, stb, és "meglátjuk, hogy milyen lesz ott", pusztán anyagi szempontból.

Kicsit elkenődtem, mert én úgy gondolom, az eljegyzés nem az anyagiakról, hanem az elköteleződésről szól, azt jelképezi, hogy igen, valóban akarjuk egymást és ad egyfajta biztonságot. Nekem legalábbis. Ennek szerintem semmi köze ahhoz, hogy hogy fogunk boldogulni külföldön, mert mindkettőnk szakmája keresett, dolgoztunk már külföldön korábban. Szóval nem értem. Miért csinál úgy, mintha holnap el akarna jegyezni, ha közben még várni akar vele egy évet? Akkor már 4 éve leszünk együtt és betöltjük a 30-at. Hozzáteszem, hogy ha nem beszélne a jövendőbeli házasságunkról állandóan, nem lennék ilyen türelmetlen az eljegyzéssel kapcsolatban.

2015. jan. 4. 16:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%

De tényleg, annyira hihetetlen, hogy nem tudod neki elmondani. Nem csak te, rengeteg ilyen "boldogtalan" nő van, aki amúgy boldog kapcsolatában ilyeneken kesereg.

Ezzel az emberrel - ha minden igaz - össze akarod kötni az életed. Hogyan akarod ezt kivitelezni, ha egy ennyire végtelenül egyszerű kérdésben nem tudjátok egy 5 perces beszélgetés alatt tisztázni, kinek mi az igénye.

Nálunk is szóba került egy fél év után, akkor megmondta, hogy szerinte amíg nem akarunk családot alapítani, addig fölösleges az esküvő, de ha majd gyereket akarunk pár év múlva, azelőtt meg mindenképp szeretné. Én alapvetően benne lennék bármikor, ismerjük, szeretjük egymást rég, de végül is tök mindegy, hogy most vagy 2 év múlva. Na ezen túl is estünk ennyiben, úgyhogy nincs bizonytalanság és izgalom. Nálatok és sok más párnál is csak ennyi kéne, hogy a nő ne rágja a kefét minden ünnep előtt, hogy most vajon majd felteszi-e a pasi a kérdést, a pasinak meg nem kéne az egyébként szeretettel kiválasztott ajándék átadása után a csalódott arcot és a kényszeredett mosolyt nézni.

Nem lenne egyszerűbb?

2015. jan. 5. 10:50
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, kinyitottam a számat. Látom, ti is, csak nem tudom, minek, ha nem tudtok szöveget értelmezni.
2015. jan. 5. 22:56
 13/16 anonim ***** válasza:
62%
Klassz, és akkor most megbeszéltétek, és megnyugodtál?
2015. jan. 6. 10:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem én értem a barátod logikáját. Valószínű úgy függ az eljegyzés az anyagi biztonságtól, hogy az esküvő, a házasság, és a családalapítás is függ ettől.

Még emellé többen is úgy gondolják, hogy eljegyzést akkor érdemes tartani, hogyha van reális esély is a házasságra belátható időn belül. (Tehát már lenne pénz házasodni, családot alapítani). Az elköteleződés nem attól függ, hogy van- e gyűrűtőtök

2015. jan. 7. 20:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Kedves "szádat kinyitottad már" Válaszoló, olvasd el a válaszokat és kommenteket először, és akkor nem kérdezel, írsz hülyeséget förtelmes stílusban.

Kérdező, reméljük a párod nem az a típus, aki majd "még egy évet várjunk" elgondolással eltölt veled 20 évet ugyanebben a "formában". Egyébként olyan időpont nincs ami megfelelő a házasságra, gyermekvállalásra, mindig van valami ami miatt lehetne mondani, hogy várjunk még...várjunk még..

2015. jan. 8. 09:36
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha együtt laktok kinn külföldön és csak most ősszel mentetek ki nem a beilleszkedés a legfontosabb? A lakáskérdés és stabilitás az első. Hogy ugyanaz-e a jövőről az elképzelésetek? Mért ilyen sürgős az eljegyzés, együtt éltek nem? Ha neked az esküvő ráér és azt a párod hozta fel,akkor mért az eljegyzés fontos? Vagy már gyereket szeretnél? Jó ha a háttér stabil, először azt kell megteremteni.Mi az hogy eljegyzéshez nem kell pénz? A gyűrű talán nem kerül pénzbe? Ha meg esküvő várhat eljegyzési gyűrű nincs akkor csak jelentse ki hogy ezennel eljegyezlek? Az nem elég, hogy veled van egy idegen országban és veled képzeli el a jövőt? Ez az igazi eljegyzés, ez jelenti az összetartozást. Nem egy jelképes eljegyzési gyűrű amit rádhúznak majd az esküvő sose realizálódik. Ha meg sürget a 30 és itt az ideje a gyereknek, akkor mondd azt hogy azért legyen.
2015. jan. 14. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!