Most Ti ezt értitek?! Mert mi nagyon nem.
A helyzet az,hogy anyukánkat születésnapja alkalmából megleptük egy 2 éjszakás wellness utalvánnyal,hogy akkor végre a párjával kettesben el tudjanak menni,mert úgyis ezer éve nem voltak sehol. Mindig azt hallgattuk tőlük,hogy ugye a nagyi velük él és hogy emiatt sehova sem tudnak menni,mert olyan idős már,hogy majdnem állandó figyelmet igényel. Mi mindig felajánlottuk,hogy vigyázunk rá,ők meg nyugodtan utazzanak el valahova,de sosem mennek sehova. Ennek az ajándéknak sem örültek annyira,már össze is kaptak emiatt is. Nem értjük őket,most mikor lenne lehetőség menni,akkor kb nem akarnak,de előtte meg panaszkodtak,hogy ők már több éve semmit sem pihentek a nagyi ápolása miatt. A húgommal néha már úgy gondoljuk,hogy ez csak duma és valójában nem is akarnak sehova sem menni,csak van mire fogni,hogy nem tudnak menni.
Mi a véleményetek erről?
Akkor én sem értem, ennyi idősen nyugodtan rátok bízhatják a nagyit.
Még arra tudnék gondolni, hogy attól félnek, ha kettesben maradnak kiderül, hogy már semmi sem tartja őket össze.
Köszönöm a válaszokat. Hát igazság szerint már így is rezeg a léc,mert folyton veszekednek,szóval már így sincs sok mi összetartsa őket.
Meg az is fura volt,hogy anyum azt mondta,hogy ez az ő szülinapja és hogy közös ajándékot kaptak és hogy ez nem volt jó ötlet. Most 50 felett nem tudom miért nem tudnak ennek örülni. Ezt meg néha önzőségnek érzem a részéről,hogy mert az ő szülinapja van,miért baj,ha olyan ajándékot kap,amit a párjával is meg tud osztani? Ezt nem értem. Egyébként párom anyukájának is most volt a szülinapja csak neki 2 nappal előtte,mint anyumé és ők is wellness hétvégét kaptak,hogy így igazságos legyen és úgy örültek neki. Csak anyumékat nem értem néha...
A másik az,hogy anyum párjától egy köszönömöt nem kaptunk,hogy hát rá is gondoltunk...
Hát én valamennyire értem azért a dolgot.
Persze, nem vagytok már gyerekek, biztos rátok lehet hagyni a nagyit néhány napra, de ilyen helyzetben azért nem tud az ember nyugiban ellenni és kiélvezni a helyzetet, mert állandóan az jár a fejében, hogy úristen, vajon minden oké-e. Nem épp most történt-e valami?
Meg ők élnek a nagyival (már ha jól vettem ki, tesóddal már külön éltek?) ők tudják, mit hogy kell, nem egyszerű feladat egy idős ember ápolása és sokszor nem is szívderítő feladat, nem biztos, hogy szívesen rátok hagynák - részben a nagyi miatt, részben miattatok.
Esetleg előtte foglalkozzatok sokat a nagymamával, és ha anyud azt látja, hogy tök jól boldogultok vele, akkor könnyebb szívvel indul útnak.
De persze nem biztos, hogy ez a helyzet nálatok, csak egy lehetőség. Talán kérdezd meg anyukádat - négyszemközt, egy nyugalmasabb pillanatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!