Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ha a lánykérés köves gyűrűvel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a lánykérés köves gyűrűvel történik, minek kell még 1 kísérő gyűrű is, szintén köves?

Figyelt kérdés
Ha házasságra kerül a sor, 3 gyűrűje lesz az arának? :O Ez milyen szokás? Sose hallottam.

2014. dec. 29. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
nagy marhaság... csak a ráérő emberek találnak ki ilyen hülyeségeket, egyébként szerintem bőven elég lenne egy is amivel templomban esküsznek
2014. dec. 29. 16:13
 2/11 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell. Hülyén is nézne ki.
2014. dec. 29. 16:20
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk úgy szokás, hogy kísérő gyűrűvel megkérik a lány kezét (köves gyűrűvel) eljegyzéskor pedig a karikát húzzák fel.

De amennyi ház annyi szokás...

Erről viszont még nem hallottam...

2014. dec. 29. 16:22
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
A köves gyűrűt hívják kísérőgyűrűnek. Akár azzal kérik meg a kezedet, akár nem. Nem lesz 3. gyűrű.
2014. dec. 29. 16:40
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Egy gyűrű mind felett.
2014. dec. 29. 16:48
 6/11 anonim ***** válasza:
41%

A köves gyűrűvel való lánykérés nem magyar szokás. Az amerikai filmekből vették át egyesek.

Felénk lánykéréskor semmilyen gyűrű nincs.

Eljegyzéskor van mindkettőjüknek a karikagyűrű, és az mellé lehet kísérőgyűrű is, de nem fontos.

A karikagyűrűket eljegyzéskor a bal kézre húzzák, és az esküvő után kerül át a jobb kézre.

2014. dec. 29. 16:50
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
A köves gyűrű amivel a lány kezét megkérik a kísérőgyűrű. Nem lesz 3 gyűrű, csak 2.
2014. dec. 29. 16:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Na ugye! És még én vagyok a hülye. Egyik ismerősöm a lánykérő/eljegyzési gyűrűje mellé kapott egy kísérőgyűrűt, amit maga választott ki. Ugyanolyan stílusú, csak a meglepi fehér, a választott sárga arany. És a (karika)jegygyűrűjük még nincs meg. Rongyrázás-szokás?! :D
2014. dec. 29. 17:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a családban a jobb kezes nők annyira jobb kezesek, hogy több méret különbség van a jobb és a bal kezük gyűrűsujja között. Nekem is 2 mérettel nagyobb gyűrű kell a jobb kezemre, így ha karikagyűrűt hordanánk az esküvő előtt nem hordhatnám vagy menyasszonyként, mert állandóan leesne, vagy már feleségként, mert nem menne rá az ujjamra, ezért megbeszéltük párommal, hogy ha egyszer megkéri a kezem, azt köves gyűrűvel teszi (vagy egyszerűbb ezüst, vagy akár bizsu de gyűrűvel), mert gyerekkori álmom, hogy egyszer elém áll életem párja és felteszi a nagy kérdést.

De a kérdésre válaszolva a kísérőgyűrű a lánykéréskor használt köves gyűrű.

2014. dec. 30. 01:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Semmi sem kötelező sem eljegyzési sem kísérőgyűrű. SOkan hordanak 2 félét de a karika a lényeg. Ha nincs elég pénz inkább legyen csak az, de az szép.
2015. jan. 15. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!