Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan fontos az összes nőnek az eljegyzés?
Kérdező, miért nem kérdezed meg, hogy kb. hány éven belül? A ,,majd"-ból honnan tudja az ember, hogy csak csitítani akarják, vagy tényleg komolyan is gondolja? Neked nyilván fontos ez, nekem is az volt. Nyaggatni nem szabad, mert a varázs tényleg elveszik, de azért egyszer rá lehet határozottan kérdezni, hogy mondjon egy körülbelüli időtartamot, és akkor megmarad a meglepetés ereje is, és te is megnyugodnál legalább, addig is nem reménykednél feleslegesen. Engem 6,5 év után kért meg a férjem, akkor már 3 éve együtt éltünk. Én megkérdeztem előtte 1,5 évvel, hogy kb. mikorra tervez házasságot (már a kapcsolat elején megbeszéltük, hogy mindketten házasságpártiak vagyunk). Mondta, hogy majd akkor, ha mindketten lediplomáztunk. Ez elég konkrét volt, és meg is nyugtatott. Végül kicsit későn kapott észbe, és diplomázáshoz képest 8 hónappal kért meg, de onnantól, hogy mondott egy körülbelüli időpontot, én már nem izgultam, és nem nyaggattam. Tudtam, hogyha eljön az ideje, akkor meg fog kérni.
Nekem fontos volt, de annyira nem, hogy nyaggassam vele, a kapcsolatunk fontosabb annál.
Nálunk pont fordítva működik, ha már feljött a családi háttér.
Az én szüleim 32 éve házasok, mai napig harmonikusan, szeretettben élnek, hárman vagyunk testvérek.
Barátom szülei nagyon csúnya, igazi "véres" váláson voltak túl. Apuka lelépett és feleségül vette a szeretőjét. Barátomnak egy testvére van. A szülők rajtuk is küzdöttek az elhelyezésnél. Szóval el lehet képzelni micsoda vérremenő harcok folyhattak ott.
A helyzet pedig az, hogy nekem borsódzik a hátam az esküvőtől, házasságtól. Félek, hogy nekem nem menne ilyen harmonikusan és szépen, mint a szüleimnek..
Párom szavaiból viszont az jön ki, hogy ő vágyna a házasságra. Azt gondolhatja, hogy látott eleget a szülei hibáiból és úgy érzi, hogy ő nem követné el ezeket, neki jobban menne.
hm nekem a barátom már a kezdet kezdetén megkérdezte, hogy fontos-e nekem a házasságkötés. mondtam, hogy nekem nem. erre ő azt mondta, hogy neki sem. így ezt már az elején őszintén megbeszéltük, ebből nem lesz gond.
ha a férfi házasodni akarna, én hozzámennék, hogyha ő ettől boldogabb lesz, de nekem különösebb szükségem erre nincsen.
A kérdés alapján azt hittem, egy pasi kérdezi.
Nem mindenkinek fontos, nekem sem pl. Neked épp az. De még ha vágynék is rá, inkább levágnám a fél kezem, mint hogy kierőszakoljam...
a barátom rossz példát látott, nem fontos neki az eljegyzés és retteg a házasságtól. szülei egymástól és másoktól is elváltak, anyuka kétszer.
fél, de megértem, ezért nem fontos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!