Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan fontos az összes nőnek az eljegyzés?
NEKEM nem fontos, soha nem is volt az. 25 éve vagyunk házasok, de sem lánykérés, sem eljegyzés nem volt, söt gyürüt sem vettünk, csak símán két tanuval összeházasodtunk.
Ma sem csinálnám másként.
Sokmindentől függ, hogy egy nő házasságpárti vagy nem, pl. attól is, hogy otthon milyen példát lát. Az én szüleim "régimódiak" ebből a szempontból, összeházasodtak, jöttek a gyerekek és most is együtt vannak (30 éve) Szerintem ez meghatározó a gyerekekük életében, úgy, ahogy az enyémben is; szeretnék én is egy eljegyzést (nő vagyok), házasságot, majd gyerekeket, mert látom, hogy működik és biztosnak is érzem a kapcsolatomat ehhez.
De! szeretném, hogy a párom, a későbbi gyerekeim apja is hasonlóan gondolkozzon mint én, legyen fontos számára a "papír", tiszteljen meg azzal, hogy elvesz feleségül, és ehhez kell egy eljegyzés is, az elköteleződés első szimbóluma, a szintlépés jelképe.
És sokat jelent az, hogy nem a "csajom" vagy "barátnőm", hanem "menyasszonyom" vagy "feleségemként" mutat be.
Persze megértem, ha valakinek nem fontos, de ez az én véleményem.
24L
Mert a nők a biztonságra törekszenek, ehhez nagyon sok köze van. Későbbi gyerkvállalásnak is..
A nők pedig az eljegyzésben, házasságban látják a biztonságot..
Ha általanosítani akarunk ezet..
Minden tovabbi vágy ebből fakad..
Az én szüleim csak 27 éve vannak együtt, nem házasok. Kíváncsi vagyok, mikor lépnek a következő szintre.
(Egyébként ez a szintlépegetés nem az Amerikai pitéből van?)
Sokáig én is azt gondoltam, hogy minden nőnek fontos, max van amelyik letagadja, mert a pasija nem akarja elvenni, de ez nem mindig van így.
Baráti körömben is van pár akik nem akarnak összeházasodni. Ő mondjuk nem jönnek semmiféle "az csak papír" dumával, hanem megmondták őszintén, hogy félnek elköteleződni. Mert hallottak egy párról akik évek óta jól megvoltak, majd elkezdték nekik mondogatni az esküvőt a rokonok, ők engedtek a nyomásnak, szervezni kezdték, de bepánikolt mindkettő, hogy innen csak válással lehet kilépni, és megcsalták egymást. (bár ott nem az esküvő gondolata volt az elsődleges probléma szerintem, ha ilyen könnyedén hűtlenek lettek)
Szóval a baráti pár ettől fél, azt mondják. Nekik jó így, és ha már nem lesz jó, könnyebb szétválniuk.
Nekem speciel a házasság volt a legfontosabb, hogy ne legyek már barátnő egész életemben. Hanem hivatalos hozzátartozó. Eljegyzési bulit nem tartottunk, mert nem volt nekünk fontos, Csak lánykérés volt kettesben, és aztán esküvő.
El kéne gondolkodni rajta, hogy egy 4 éves kapcsolat milyen lehet, ha nem tudjátok megbeszélni ki mit vár a jövőtől. Egyébként ezt összeköltözés előtt kell legalább tisztázni annak akinek fontos a házasság.
Most már lehet hogy belekényelmesedett a párod a kapcsolatba, és marad így. Ha 4 év után nem jött el nála a megfelelő idő akkor könnyen lehet hogy nem is fog. AZ is lehet, hogy jobbra vár, ezért nem akar megházasodni. Meg kell beszélnetek anélkül, hogy elterelné a témát arra, hogy majd megkér. A majd lehet 30 év múlva is. Ami gondolom neked nem jó.
En is rendezett csaladban eltem/elek. Anyuek egymasba szerettek, osszehazasodtak, jottunk mi gyerekek es mar majd 40 eve boldogok.
Megsem erzem, hogy nekem is ez kell, nem kapok sirogorcsot, mert 4 ev utan nem jegyzett meg el a parom. Tehat az sem mervado, hogy ki milyen csaladban elt gyerekkent.
Most 6 honapos terhes vagyok es ha karacsonyra kitalalta, hogy vesz egy gyurut. Oszinte leszek verig fog serteni vele. Nem azert lettem terhes, hogy elvegyen. Nem erdekel a tema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!