Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Milyen gyűrűvel illik eljegyezni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen gyűrűvel illik eljegyezni?

Figyelt kérdés

Rajongok a platináért mint anyagért, nagyon szeretnék platina eljegyzési (vagy jegy) gyűrűket (nem a szépsége miatt, hanem szimplán "szeretem ezt az anyagot" - vegyészmérnök vagyok, ne kérdezzétek...-). És szeretném a páromat ilyen gyűrűvel eljegyezni tavasszal vagy nyáron. Illik ez? Mi a szokás? Esetleg jeggyűrűnek lehet ilyet használni? Én reménytelenül racionális vagyok, minimális szentimentalizmussal vagyok megáldva így halvány fogalmam sincs szinte, hogy mik az esküvő körüli szokások (vannak ilyen dolgok hogy az eljegyzés után 1 évvel kell házasodni és hasonlók de nem igazán értem mi értelme ezeknek).

25/F

2014. nov. 25. 00:01
 1/3 anonim válasza:
100%
Szerintem nyugodtan lehet bármit, ha úgy gondolod, hogy illik a lányhoz, vagy tetszene neki. Ha ő is rajong a platináért, akkor nagyon szép gesztus, viszont ha szimplán azért akarsz neki platinagyűrűt adni, mert te szereted azt az anyagot, az nem annyira önzetlen, de amúgy egyáltalán nem gáz szerintem. Az ilyen szokások nincsenek kőbe vésve, szerintem először jegyezzétek el egymást, aztán a részleteket beszéljétek meg közösen. Az esküvői szokásokhoz való ragaszkodás meg szerintem nem emóció és szentimentalizmus kérdése, hanem kultúra, család, ízlés és személyfüggő. Legjobb, ha közösen megbeszéltek mindent.
2014. nov. 25. 00:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Manapság már bármi megengedett. Ha olyan eljegyzési gyűrűt akarsz venni, ami nem pár (azaz nem karikagyűrű), akkor köveset szoktak, de ez sincs kőbe vésve.
2014. nov. 25. 01:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Láttam én már olyan olcsó, gagyi, csúf eljegyzési gyűrűket, amiknél még a 100 ft-os kipörgetős vacakok is jobban néznek ki. Egy barátom is 2000 forintért vett egy bizsu gyűrűt a barátnőjének eljegyzésre... ami őszintén nem is lenne baj, ha kinézett volna valahogy, de nem, fertelmesen ronda volt. Lehet ezért szakítottak 1 év múlva. :D Mindenesetre nem az számít, miből van, valóban a kis köves gyűrűk az elterjedtek, leginkább ezüst vagy ezüstözött... de nem kell mások szokásait követni. Én speciel nagyon örülnék a platinának, mert én is szeretem. :) És különleges. De őszintén bármilyen gyűrűnek örülnék ebben a helyzetben... még a kipörgetősnek is... dehát én romantikus lélek vagyok, és világ életemben hanyagoltam a luxus dolgokat, sosem számított, mi mennyibe került, mert nem az határozza meg a valódi értékét... :) Egyébként nagyon sok platina jegygyűrűt láttam már az ékszerboltban, és iszonyatosan gyönyörűek. Sőt, karikagyűrűben is, tehát párban. Valami döbbenetesen jó stílus sugárzik belőlük.
2014. nov. 25. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!