Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzésre milyen gyűrűt illik venni? És az lesz az esküvőn is vagy arra külön kell venni? Mert én úgy hallottam, hogy ami eljegyzéskor fel van húzva a bal kézre az kerül majd át a jobbra az esküvőn.
Én köves gyűrűvel lettem megkérve. Innen nyitott volt a kérdés, hogy a karikagyűrűt mikor csináltassuk meg, a jegyesség alatt is viseljük, vagy csak a házasságkötés után. Utóbbiban egyeztünk meg.
A beszélgettetek a témáról, akkor tudod/sejted, hogy a hölgy "mire esküszik", mindenki más mellett teszi le a voksát.
Nekem fontos volt a meglepetés, viszont a karikagyűrűt közös döntésnek képzeltem el régebben is. Nálunk ezért alakult így.
Több szokás is van, de nem lehet elrontani, mert bárhogy is történik a lánykérés, úgy is nagy öröm lesz ;)
Én a karikagyűrűk híve vagyok, lánykérés gyűrű nélkül, majd kiválasztani közösen a karikagyűrűt, amit esküvőig bal kézen, utána meg majd jobb kézen hordunk. Azért szimpatikusabb ez nekem, mert így a pár mindkét tagja hordja a gyűrűt, ami az összetartozást jelenti.
A kövesgyűrűk olyan fölöslegesek...
Arra figyeljetek, hogy a jobb kéz ujjai általában nagyobbak, mint a balon, ráadásul ha valaki elhízik, az ujja is vastagabb lehet. Sokan próbálják bal kézre a gyűrűket, aztán az ott is marad, mert nem lehet áttenni.
Sokszor örökre marad, ha le sem bírja venni később...
Én nem értem ezt az egyik kezemről átkerül a másikra, dolgot! Nálunk fele az a hagyomány vagy karika gyűrű mindkét félnek bal kézen és a templomi esküvőnél megszentelődik és vissza kerül de mindenképpen a bal kézre!
Én kaptam foglaló gyűrűt, köveset és a bal-kezemen viselem, ezzel kért meg a karika gyűrűt a család előtt húzzuk fel, és ezek lesznek megszentelve. A foglaló gyűrűm átkerül a középső ujjamra, gondolom ezért is hívják kísérő gyűrűnek is! Angliában láttam több nő kezén is, hogy ez a két gyűrűt egy ujjon viselik bal kézen. Sok boldogságot kívánok a párnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!