Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek hány év után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hány év után "illik" már eljegyezni egy lányt?

Figyelt kérdés
Azért idézőjelesen írtam, hogy illik, mert tudom ez elég sok dologtól függ, de pl. itt főleg arra értem, ha mondjuk már dolgoznak és a korukból kifolyólag sem lenne korai egy eljegyzés.
2014. okt. 22. 19:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Eloszor is jol kikell ismerni a masikat..

Az nem 1-2 honap..

azt mondom hogy min 2-3 ev utan eljegyzes,aztan 1-2 even belul az eskuvo... szerintem realis :)

2014. okt. 22. 20:47
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Attól is függ, hogy ki hány éves. Mondjuk ha 16 évesen jön össze a pár, akkor még 4-5 év után is korai. vagyis legtöbben azt mondják, hogy korai és várjanak még. de ha mondjuk 30 évesen jön valaki össze a 35 éves párjával, akkor az ő esetükben meg már a 2-3 évet is soknak tartják és folyton sürgetik őket, hogy naaaaaaaaa mikor lesz már eljegyzés?
2014. okt. 22. 21:29
 13/23 anonim ***** válasza:
Amikor a pár mindkét tagja akarja és megérett rá.
2014. okt. 22. 21:37
 14/23 anonim ***** válasza:
45%

Én és a párom fél éve vagyunk együtt. Úgy képzeljük, hogy 1 év múlva összeköltözünk, aztán rá 1-2 évre jöhetne az eljegyzés, majd esküvő, gyerek.

23-26 évesek vagyunk.

Szerintem 25 körül már 1-2 év együttélés után aktuális lehet. Ha összeköltözés után 3 éven belül nem kérne meg a párom, akkor biztos rágnám a fülét. :) Viszont tudom mikor szeretne esküvőt, családot, ez mind az 5 éves terv része, tehát nálunk időben fog menni minden. :)

A részleteket meg majd ő tudja.

2014. okt. 22. 21:54
 15/23 anonim ***** válasza:
29%
szerintem 5-6 év után már kéne
2014. okt. 22. 22:17
 16/23 anonim ***** válasza:
53%
4-6
2014. okt. 22. 22:35
 17/23 anonim ***** válasza:
69%

Az biztos, hogy én 3 évnél kevesebb idő (amiből minimum 1 év együttélés) után még nem kérném meg a barátnőm kezét. Persze a körülményektől függ, de ez a minimum. Azt gondolom saját tapasztalatból és abból, amit látok a világban, hogy bizony pár év után is okozhat meglepetést a másik. Az lenne az optimális, ha eljegyzés előtt sikeresen kijönnénk valamilyen hullámvölgyből (úgyis lesz), illetve nehezebb helyzetben is megtapasztalnánk, hogy számíthatunk a másikra (ilyen is lesz előbb-utóbb). Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyomorban pillangós szakasz után egyikünk se kezdjen el merengeni azon, hogy jaj most mi lesz.

Legalábbis most ezt mondom, 30 közelében/után már valószínűleg rövidülne ez az idő.

2014. okt. 23. 00:40
 18/23 anonim ***** válasza:

Ahogy irtad, sok dologtól függ..

Ha már úgy jöttek össze, hogy mindketten dolgoznak, akkor mindig a 3 évet emlegetik, hogyha addig nem kérik meg a lányt, akkor nem is fogják.

Van benne némi igazság, bár igen felelőtlenségnek tartanám ennyire pontosan kijelenteni...

Mi 5. Évfordulókor házasodtunk és ha most belegondolok, akkor, pont a 3. Év munka után, mi suliba jártunk..

2014. okt. 23. 08:32
 19/23 anonim ***** válasza:

Hát nincs szó szerint olyan, hogy illik, DE ha komolyan gondolod a dolgot, akkor illik nem hülyíteni a lányt.

Tehát ha valójában nem akarod elvenni, akkor ne mondj neki olyat hogy MAJD elveszed, meg ne keress kifogásokat, hogy miért nem. 1, másfél, esetleg 2 évet mondanék.

Én 1 évnél többet nem vártam volna lánykérésre, mert időpazarlás. Ha valaki 1 év után nem tudja biztosan, hogy azzal akarja e leélni az életét akivel együtt van, 5 év után is bizonytalan lesz.

Szóval minek üljek 5 évig egy számomra jövőtlen kapcsolatban amikor hamarabb mehetek és kereshetek olyan párt aki valóban el akar venni és nem csak hiteget.

Járt így ismerősöm, 5 és fél évet vesztegetett el a fiatalságából a semmire. 29 évesen egyedül van, pedig 30 éves korára már gyereket akart, plusz férjnél lenni, nem pocsék randikra menni, meg pasikkal járogatni, ilyenkor kapcsolatot kezdeni, építeni.

Most se férj, se gyerek. Arra panaszkodik, hogy a pasik nem veszik komolyan, mivel ennyi idősen nincs senkije, biztos baj van vele. Csak megfektetni akarják, kapcsolatot nem. Én nem akartam így járni.

Szerencsére nem is volt ezzel gondom. 10 hónap után otthagytam azt, akivel tudtam, hogy nincs jövőm, és 1 hónap után igent mondtam a lánykérésre annak akivel éreztem, hogy van. Ennyi. Mindkét esetben helyes volt a megérzésem.

2014. okt. 23. 20:37
 20/23 anonim ***** válasza:
59%

"Én 1 évnél többet nem vártam volna lánykérésre, mert időpazarlás. Ha valaki 1 év után nem tudja biztosan, hogy azzal akarja e leélni az életét akivel együtt van, 5 év után is bizonytalan lesz. "

Te hány éves vagy, 18?? Ennyire naiv, buta hogy lehet egy felnőtt ember? 1 év alatt teljesen mindegy mit csinálsz, főleg, ha együtt sem éltek, NEM ismered meg, mert fizikai képtelenség. Ezerszer, tízezerszer végeztek már kutatásokat a témában, kb. 2-3 év, ami alatt az ember igazán megismeri, kiismeri a partnerét, mert a kezdeti "rajongási" fázis ekkor múlik el. Addig csak azt látod, amit KÉPZELSZ róla nagyjából a túltengő hormonjaidnak köszönhetően. Ha földhöz vered magad sem fog ez változni.

Ha zsákbamacskát veszel a te dolgod, de ne írj már olyan baromságokat, hogy ez időveszteség. Majd az mekkora időveszteség lesz, ha 4 év után leesik a tantusz, hogy nem is ismered a férjecskédet.

2014. okt. 23. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!