Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jelennek meg egyből az "okoskodók " . akik azzal jönnek, hogy eljegyezni csak karikagyűrűvel lehet? Mi ezzel a cél?!
... Komolyan nem értem őket .. -.-
Sehol nincs törvénybe iktatva ,hogy csak az számít menyasszonynak ,akinek karikagyűrűvel és nem köves eljegyzési gyűrűvel kérték meg a kezét ! Se nem több ,se nem kevesebb egyik sem a másiknál !
Rosszindulatúság, irigység, sznobság.
Szerintem régebben gyakoribb volt sokkal a karikagyűrűs eljegyzés. Mifelénk pl. a hagyomány, hogy az eljegyzésen a pár felhúzza egymás kezére a gyűrűt.
Manapság az eljegyzés sokszor nem családi esemény, hanem a fiú meglepi a lányt. Erre gondolom, az amerikai filmek is nagy hatással voltak, ahol valóban szokás külön eljegyzési gyűrűt venni. De szerintem ez nem egy magyar szokás.
Egyébként nem hiszem, hogy ez fontos lenne, nem ezen fog múlni a pár boldogsága :)
"Sehol nincs törvénybe iktatva ,hogy csak az számít menyasszonynak ,"
Az ám, mivel nem is jogi kategória az eljegyzés. Az a menyasszony és vőlegény, akik annak mondják magukat. Gyűrű, többi, lényegtelen.
Mert ha már eljegyzést akarnak, az annyit jelent,k hogy a kapcsolatukat a külvilággal is tudatni akarják. Ezért vesznek karikagyűrűket.
Amerikai szokás a köves gyűrű. De aki csak azt visel, azt senki nem nézi menyasszonynak. Sok nő hord köves gyűrűt, akár többet is, de nem menyasszony vagy esetleg már házas.
Aki kifogásolja, az csak a magyar szokásokat tartja követendőnek, nem azt, amit az amerikai filmekben látnak.
"Aki kifogásolja, az csak a magyar szokásokat tartja követendőnek, nem azt, amit az amerikai filmekben látnak."
Aha szóval ők házasság előtt nem költöznek össze és szüzen mennek férjhez ugye mert az is hagyomány, szokás.
Véleményem szerint azért jobb a karikagyűrű, mert kövesgyűrűm van már vagy 10. Kaptam őket szülinapra, érettségire, diplomaosztóra, stb.. Karikagyűrű viszont csak egy lesz, ráadásul párban veszik és a vőlegény is viseli. Elég félreérthetetlen jele a jegyességnnek/házasságnak, generációk óta ez jelzi a házasságot, míg kövesgyűrűvel bárki rohangál az utcán.
Ettől függetlenül nem a gyűrűtől lesznek jegyesek, hanem onnantól, hogy ha elhatározzák, hogy ekkor és ekkor összeházasodnak. Ha nincs meg a komoly szándék, akkor komolytalan az eljegyzés is és ezen a gyűrű sem segít.
"Aha szóval ők házasság előtt nem költöznek össze és szüzen mennek férjhez ugye mert az is hagyomány, szokás."
Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, de speciel én nem költözöm össze a házasság előtt és a karikagyűrűt tartom jegygyűrűnek. :)) nem kell mindenkit egyből lenézni, pusztán azért, mert nem úgy gondolkozik, mint te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!