Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Karikagyűrűvel eljegyzés?
Tuti nemet mond a lányt.
Viccet félretéve. Nincs semmi. A lánykérős köves gyűrű amcsi szokás, filmek alapján terjedt el. Régen is megoldották nélküle.
Szüleimnek is csak karikagyűrűjük van, sőt nem is hordják. 30 éve boldog házasságban élnek.
Ez csak annak gáz, aki anyagias :)
Esetleg akkor is gáz lehet, ha a menyasszonyod hagyománytisztelő. Szerintem ez nem anyagiasság.
Nekem furcsa lenne, pedig nem vagyok vidéki vagy valami, csak valahogy szokatlan dolog karikagyűrűvel megkérni a másik kezét. Főleg, mert akkor már magadnak is egyből megveszed, neki nincs beleszólása? Ha nem, akkor hogy lesz egyforma?
Szerintem megkérhetnéd egy pár tízezres arany kövessel a kezét, az nem nagy áldozat azért:)
26L Bp
" Teljesen jó. Magyarországon pár éve még a karikagyűrűvel kérték meg a lányok kezét. Akkor a bal kéz gyűrűsujjára került. "
Ez nem igaz, már a nagymamámnak is (1930-ban) volt kísérőgyűrűje, ez nem amcsi szokás, ahogyan sokan hiszik. Csak ők még a balkezükön hordták a sima gyűrűt is, mert az van közel a szívhez.
Magyar szokás szerint CSAK karikagyűrűvel lehet eljegyzés. A lánykéréshez nem kell sem gyűrű, sem virág, sem letérdelni. Csak annyi kell, hogy megkérdezd a lányt, feleségül jönne-e hozzád?
A gyűrűvel való megkérést valamelyik unatkozó lány találhatta ki, egy giccses amerikai film nézése közben. A pénzes sznobok között kezdett elterjedni és az ékszerészek rászálltak a témára.
6-os. Magyarországon régen sem adtak köves gyűrűt a lánykéséhez! Az eljegyzéskor a karikagyűrű mellé kaphatott a lány egy köves gyűrűt, a fiú pedig pecsétgyűrűt, nem lánykéréskor.
Nem kell venned semmilyen gyűrűt, elég, ha megkéred a kezét. A karikagyűrűt az eljegyzéshez kiválaszthatjátok közösen.
Ahogy előttem írták, a szokás az, hogy jegyesség idején a bal kézen, esküvő után a jobb kézen hordják a karikagyűrűket.
"6-os. Magyarországon régen sem adtak köves gyűrűt a lánykéséhez! Az eljegyzéskor a karikagyűrű mellé kaphatott a lány egy köves gyűrűt, a fiú pedig pecsétgyűrűt, nem lánykéréskor. "
Na, ha ennyire mondod, legyen igazad!
Ehun a kultúra e:
"Nekem furcsa lenne, pedig nem vagyok vidéki vagy valami"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!