Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért nem veszik komolyan az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem veszik komolyan az eljegyzést?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Párom 25/F én pedig 21/L, 3 éve együtt vagyunk, együtt élünk lassan másfél éve, dolgozunk mindketten és eltartjuk magunkat. Párom megkérte a kezem, én boldogan mondtam igent, de az ismerősök, rokonok többsége nem veszi komolyan, mert fiatalok vagyunk (főleg én) indoklással. Én érzem magam kellemetlenül lassan, hogy gyűrű van az ujjamon... Unokatestvéremet együttélés nélkül, 28 évesen 4 hónap után jegyezték el, mégis mindenki gratulált nekik (azóta szakítottak is).

Most miért a kor számít?

2014. júl. 19. 14:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Javítok, kimaradt egy szó:

"Egyébként én nem éreztem magam FIATALNAK a házassághoz 2 éve sem, most se gondolom, hogy az voltam."

2014. júl. 19. 18:33
 12/17 A kérdező kommentje:

Neki is van gyűrűje, bár ez a kérdés szempontjából lényegtelen szerintem.

Annak örülök, hogy vannak akik nem csak a kort látták meg a dologban, mert én sem tartom magam kiélős típusnak, nincs szükségem arra, hogy hetente mással legyek. Megtaláltam azt az embert akivel kölcsönösen szeretjük és becsüljük egymást, biztosan nem cserélném le senkire :)

Köszönöm a válaszokat, remélem idővel mások is belátják, hogy igenis komolyan gondoltuk.

2014. júl. 20. 02:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a kor számít, csak 21 évesen már nem az az általános, hogy házasok, mint pár generációval korábban. Viszont annyira különbözőek az emberek, lehet, hogy valaki még 35-40 évesen sem érett a házasságra. A nők különben is korábban érnek, régen ilyenkor már szültek.

Kérdező, ha a családod nem veszi komolyan azzal sajnos nem tudsz mit kezdeni, max. annyit, hogy nem veszel részt azokban a beszélgetésekben, ahol ez szóba kerül. Ma az az általános, hogy a nők később mennek férjhez, és később szülnek, ezért mereszti más esetben az emberek többsége a szemét, pedig mindenkinek más az az életkor, és más az az élethelyzet, amikor késznek érzi magát a házasságra. Én kívánom, hogy legyetek együtt boldogok nagyon sokáig!

Az esküvőtök egyébként mikor lesz?

2014. júl. 20. 14:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Mit foglalkozol mások véleményével? Úgyis rajtatok múlik, hogy együtt maradtok e vagy sem.

Nem számít a kor. Mi a férjemmel fiatalon jegyeztük el egymást. Én 24, ő 21 volt amikor megkérte a kezem, alig egy hónap után, nem éltünk együtt akkor még, csak az évfordulónk előtt költöztünk össze. Másfél év kapcsolat után házasodtunk. Azóta is boldogan élünk, szeretjük egymást.

2014. júl. 20. 22:49
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem sem az számít elsősorban, hogy hány évesek vagytok, hanem hogy milyen a kapcsolatotok? Viharos, vagy jól megvagytok. Mert az nem mindegy. Kicsit szerintem is poénos (inkább sírni való, de remélem érzitek az iróniát), akik anyjap.csaznak napont-kétnaponta, havonta szakítanak és akkor egyszer csak kipattan a házasság (bocsánat! Eljegyzés) gondolata. Az röhejes.

Szerintem fontos, az is, hogy milyenek vagytok Ti, hogy élitek meg a kapcsolatot, mennyire érzitek felnőttnek magatokat? Nekem 24 évesen volt az eljegyzésem senki egy rossz hangot nem szólt, a párom is ennyi idős, igaz már 7 éve vagyunk együtt, és két éve együtt is lakunk.

Megértem, hogy rosszul esett a család reagálása, és elsősorban nem azért mert számít a véleményük, hanem mert az ember a családtagjaitól támogatást vár.

Egyébként mikor lesz az esküvő? Mert ugye az eljegyzés a házassági szándék bejelentése...ha csak 3-4 év múlva akkor lehet az a baja a családnak.

Sok boldogságot!

24-N

2014. júl. 21. 07:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ó, engem azzal macerálnak, hogy minek festem a hajam. Hozzáteszem, nem festem, hanem hennázom, ami jobb is neki, meg nem sokkal vörösebb, mint az eredeti hajszínem. Az eredeti hajszínem meg olyan semmilyen, hogy nem érzem benne jól magam, meg a régi depressziós énemre emlékeztet. Meg azzal is maceráltak, hogy miért nem fejeztem be az XY tanfolyamot. És hiába vezetem le logikusan, hogy a Z tanfolyamot akartam inkább megcsinálni, mert az piacképesebb (és tényleg, valószínűleg az előzővel még most is munkát keresnék, a jelenlegivel meg a munka (fejvadász) keres engem...).

Szóval, amikor a család nem ért velem egyet valamiben, akkor - igen, zavar engem is, de - azt mondom magamnak: két fülem van, egyiken be, másikon ki. Én vagyok a saját életem helyzetében, én látom át legjobban a dolgaimat.

Úgyhogy sok boldogságot! :)

2014. júl. 21. 12:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia! ne törődj a negatív emberekkel, csak irigykednek! annak örülj,hogy ilyen boldog vagy!

Én 20 voltam mikor a párom, aki 29 éves, (itt is volt sok okoskodó ,gondolhatod) megkérte a kezem, és 21 évesen mentem hozzá!

2014. júl. 24. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!