Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom megkérte a kezem. Hogy mondjam el a szüleimnek?
"Jaj utolsó mert te nem költözöl össze pároddal házasság előtt, nem élsz vele nemi életet, mert az is hagyomány.
Tökéletesen kijövők velük, szóval nagyon is tévedsz."
Azért elég elképesztő, hogy ilyen messzemenő következtetéseket lehet levonni egy válaszból... :D
Nem nekem szólt a válasz, de egyébként én pl. nem költözök össze a barátommal, míg nem vagyok házas, de igazából semmi közöd hozzá. Nem mindenki gondolkodik úgy, mint te, és attól, hogy van, aki máshogy látja, még nem lesz kevesebb, bárhogy is próbálod ezt a lekezelő stílusoddal bizonygatni.
A kérdésre válaszolva: nekem az jön át, hogy nincs komoly szándék az eljegyzés mögött és még elég fiatalokról van szó. Ha mégse így van, akkor én úgy mondanám el, hogy a vőlegényemmel együtt odaállunk eléjük és közöljük, hogy "közösen úgy érezzük, hogy megérett a kapcsolatunk arra, hogy családot alapítsunk, ezért ekkor és ekkor összeházasodunk." Aztán lehet olyan is ezenkívül még, amit írtak följebb, hogy elkéri a vőlegény a lány apjától a lány. Nálunk pl. szokás az eljegyzési vacsora, ami a lányos háznál van és meghívják a vőlegény szüleit.
Az ember azt gondolná, hogy ha a szülők tudják, hogy a lányuknak párja van, szeretik egymást...akkor a gyűrű megmutatása egyértelműen a lánykérést jelzi... nos az én anyámnak nem volt egyértelmű...mikor megmutattam a gyűrűt és hogy xytól kaptam.... azt mondta szép...és ennyi...én meg úgy voltam vele, hogy biztos nem érdekli a jövőm, ezért még csak nem is gratulál...
Apám kb másfél hónappal később gúnyosan rákérdezett, hogy kb mikor lesz esküvő (mert ő szentül hitte, hogy nekem csak fagyasztott gyerekem lehet, mert nem fogok kelleni senkinek) mondtam, hogy kb 17 hónap múlva:) és teljesen le volt döbbenve hogy kellek valakinek....(amúgy ritkán találkoztunk akkoriban)..már egyáltalán nem...szerencsére.
Szóval apám mondta anyámnak a dolgot az egyik beszélgetésük alkalmával:D és akkor anyu el volt hűlve, hogy ő erről SEMMIT NEM TUDOTT.:D Jót röhögtem, és mondtam neki hogy én mutattam a gyűrűt...azt hittem egyértelmű...erre mondta hogy jaaa az az volt???:D
Azóta már összeházasodtunk (2,5 éve)
Szóval mutasd meg a gyűrűt, és ha nem teljesen világos nekik, akkor mond meg mellé hogy menyasszony lettél:) ennyi. Vagy a pároddal együtt is közölhetitek.
28/N
Uhh 22... Hogy lehetnek ilyenek a szüleid =SSS
Teljesen egyet értek avval hogy a vér nem kötelez. Leszületünk egy családba, de ha csak ártanak és negatívan gondolkoznak nem szükséges a nyakukon lennünk mindig.
Már miért ne érdemelnél meg egy jó pákapcsolatot, házasságot, elképesztő hogy rólad, a saját értékes lányukról így gondolkodnak. Legalább magadról próbálj pozitívabban gondolkodni.
Bocs de ez kicsit meglepett.
óóó ez még semmi:) ugye 2,5 éve házasodtunk. Azóta kb fél évente ha beszélek pl apámmal mert ő akar beszélni velem... és nem azt kérdezi ilyenkor hogy hogy vagyok, hanem azt hogy
na? Megvert már? mikor akar már elhagyni? Összevesztetek már?
És ezt minden alkalommal.....de szerencsére ilyen is ritkán van. Igyekszem kerülni...
most akkor ehhez szólj:)
Szerintem nem is csoda hogy 2 éve nem találkoztam vele, és nem is akarok....kiskoromban azt mondta nekem hogy engem a kukából szedtek ki, és nem is vagyok a gyerekük....ezt egy 8-10 éves kislánynak.... gondolhatod milyen érzés volt.
Hogy miiiii???????? A kukából szedtek ki. Pf. ezeket jól észhez kellene téríteni. Nos, igaz hogy sokunknak vannak/voltak rossz szülei és sajnos ezt nem mindig könnyű feldolgozni. =/
Már bocs de ez tényleg nem semmi.
Lehet hogy nem vigasztal de nekem sem voltak sokkal jobbak a szüleim :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!