Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ódzkodnak a mai férfiak az eljegyzéstől, házasságtól?
# 30/30
érdekes sztereotípia hogy mi férfiak a kaja miatt nősülnénk...Inkább a sex miatt :) Na jó vicceltem.
Nos sokan írják nők ezt a kaja dolgot...Erre csak annyit tudok írni,hogy vannak nők akik ezt a kajacsinálást nem is engednék át a pasinak csak kivételes alkalmakkor!
Általában meg úgy is az a helyzet hogy az főz akinek több ideje van rá.Mi pasik dolgozunk a fizikai munkában is keményebben ott vagyunk!Természetes hogy az ember egy jól kidolgozott nap után nem az lesz az első hogy hazamegy és főz,pedig ha egyedül él egy férfi akkor megoldja magának.Megy itt az hogy cselédnek nézzük a nőket...Nos nem azért de sok nő otthon marad nem csinál semmit,ha emellett nem tud egy háztartást rendben tartani az szégyen!Ha meg dolgozik a nő is akkor úgy is kompromisszumosan megoldják a dolgokat,aki ezen fel van háborodva akkor az valamit nem tud...
Szerintem több összetevős a dolog.
Valóban sok férfi töketlen és nem mer lépni. Az emberek féltik a "szabadságukat", ami ma már egy fétis lett és ez a nőkre is igaz.
Vannak anyagi okai is, kitolódott minden, későn kezdenek el dolgozni az emberek és biztos munka, kellő jövedelem nélkül nem akarnak belevágni a családalapításba.
Aztán ott van az összeköltözés: ma már csak úgy együtt élnek, aztán van minden. Minek házasság? Nincs társadalmi elvárás ilyen téren.
Másfelől meg fogyasztói társadalomban élünk. A csapból is az folyik, hogy "mindig vegyél újat", mert "te megérdemled a legjobbat" és ez igaz a párkapcsolatokra is. Ha jön egy jobb, lecserélem. Ezt viszont házasságban sokkal macerásabb.
Egyébként sajnos itt a környezetemben igaz a problémafelvetés. 24 éves vagyok, ha megnézem mondjuk 30 éves korig az ismerőseimet, alig van köztük házas. 3 éve voltam utoljára esküvőn. Most idén fog házasodni egy távolabbi ismerősöm, egy volt évfolyamtársam, de ennyi. Más nem, akit ismerek és ez arányaiban nagyon kevés.
Szerintem itt nem is azzal van baj hogy sokan nem mernek lépni...Akik nem mernek lépni azoknak barátnőjük sem lesz nem hogy feleségük!
Manapság az van hogy sokan nem szerelemből vagyunk egymás mellett,ha meg valakit nem szeretsz igazán azzal meg minek házasodni?Na meg sok nő nem tud egyedül aludni így mindig valaki van mellettük,még akkor is ha nem szeretik őket,de mondjuk csak a külseje tetszik az embernek...
Nem feltétlen csak a meleg kajára gondoltam amikor én azt is felsoroltam, hogy a férfiak megkapják így is úgy is, ezért nem köteleződnek el, csak kevesen.
Én arra gondoltam hogy sok nő házasság nélkül is képes gyereket szülni akár olyannak is akit fél éve ismer... Összeköltöznek, gyereket szülnek anélkül hogy bármint is megbeszélnének a párjukkal a jövőt illetően, és pár év múlva ezek a nők sírnak hogy nincsenek feleségül véve.
Ha ilyen formán ( összeköltözés, gyerek) mindent megkap egy pasi akkor meg minek köteleződne el...hátha jön egy fiatalabb, frissebb husi. Könnyebb lelépni ha nem házasok. Annak aki menni akar, a gyerek sem akadály. Mert ismerek olyat aki a gyerekkel akarta megfogni a párját. Még sikerült is volna, ha nem mással csináltatja fel magát...
A házasság viszont a párunkkal szemben igazi elköteleződés.
Nálam pl ott kezdődik a dolog, hogy össze sem költöztem volna a férjemmel, ha jóval előtte nem lett volna lánykérés. Ha nem mutatja meg azt a szándékát, hogy házasságban velem képzeli el az életét.
Itt rengetegen elkövetik azt a hibát, hogy az ilyesmit nem beszélik meg időben, és későn gondolkodnak el azon, hogy miért is kellene a pasinak elvenni x év együtt élés után, hisz nem beszéltek róla, hogy el akarnak köteleződni egymás mellett....nem volt szó házasságról, gyerekekről....csak mennek a vakvilágba összeköltözni...
Persze hogy fontos a házasság. Csak mostanság hú de menőnek számít szidni... meg ledegradálni, hogy csak egy papír, meg hogy felesleges...
Illetve még azok szokták ezeket mondani, akiket a párjuk nem vesz el...és egyszerűbb kígyót békát kiabálni rá, mint bevallani hogy akarják a dolgot, csak hát rossz embert választottak, aki nem veszi el őket... én már találkoztam ilyennel.
Nekem felháborodott hogy milyen hülye vagyok hogy 25 évesen férjhez mentem és feladtam a szabadságom és úgyis el fogok válni:D aztán a mosdóban a saját fülemmel hallottam, hogy a csaj a barátnőjének sírt hogy a pasija 10 év után se hajlandó elvenni...
Ha ilyen formán ( összeköltözés, gyerek) mindent megkap egy pasi akkor meg minek köteleződne el...hátha jön egy fiatalabb, frissebb husi. Könnyebb lelépni ha nem házasok. Annak aki menni akar, a gyerek sem akadály.
A házasság viszont a párunkkal szemben igazi elköteleződés.
,.....szo szerint igy van.....
Szerintem nem kellene általánosítani.
Az ismerősi körömben rengeteg hozzám hasonló korú ember házasodik, kivétel nélkül fiatalok.
A párom is kivétel, mert nálunk először Ő hozta fel az eljegyzést, hogy szeretné megkérni a kezem stb.
Én soha nem hoztam szóba előtte és akkor még csak 22-23 évesek voltunk.
:-)
Szóval összegezve én pont, hogy a fordítottját vettem észre, hogy most megint sok fiatal szívesen házasodik.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!