Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A "mai világban" hogy működik a lánykérés? Mennyire hagyomány manapság az apától elkérni a lányt és az eljegyzés utáni ebéd v vacsora?
Az en volegenyem dan, magyarul nem beszel. A szuleim viszont csak magyarul beszelnek. A lanykeres ugy tortent nalunk, hogy delutan kettesben megtortent a gyuru atadasa, es este a szuleimnek irt egy levelet angolul, amit en magyarul felolvastam nekik. A volegenyem allt mellettem, es nagyon izgult :)
A levelben hivatalosan is felesegul kert a szuleimtol, ok pedig beleegyeztek. Ezutan kibontottunk egy uveg pezsgot, de kulon vacsorat nem tartottunk.
Nem szokás már az apától elkérni. Nem is értem, mi értelme van, hiszen nem az ő beleegyezése számít nekem (menyasszonyomnak meg végképp).
A legközelebbi családi jövetelen együtt bejelenthetitek.
A férjem elkérte a kezem édesapámtól. Ezután volt a meglepetés lánykérés, amit úgy szervezett a férjem, hogy mindkét család jelen legyen. Majd két hét múlva tartottuk az eljegyzései ebédet.
De az ismerőseimnél nem volt édesapától való elkérés. Szerintem nem probléma, ha kimarad.
Nem szokás már szerencsére elkérni, kevés az olyan régimódi ember, aki örülne annak, ha a vőlegénye tárgyként/tulajdonként kezeli, akit átvesz az apától megbízólevéllel, garanciával...
Manapság ez a modern országokban két felnőtt, önálló ember közös döntése, a szülőknek annyi köze van hozzá, amennyi illik: a pár tudatja velük az elhatározásukat, és megünneplik együtt.
Nem 200 évvel ezelőtt vagyunk, hogy engedélyt kell rá kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!