Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Azt hiszem megkeseredtem....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azt hiszem megkeseredtem. Vélemény? Esetleg valami ötlet?

Figyelt kérdés

Sajnos túl sok ismerősöm jegyződött el az utóbbi időben, így sajnos gyakran szóba jött a téma "ti még nem?" mikor már"

Túl sokat hallgattam, gyakran már kínossá vállt a téma, kerültem.

Pedig fiatalok vagyunk, nem vagyunk elkésve, csak régebb óta vagyunk együtt azoknál a pároknál akiknél már volt eljegyzés.

Aztán kezdtem úgy érezni, miért nem kér már meg, egy "gonddal kevesebb" békén hagynak, büszke lehetek én is.

Nagyon örültem volna neki, szinte másra se tudtam gondolni.

Folyton vártam.

Aztán elkezdtem haragudni, "talán azt a lányt jobban szeretik"? "Én nem vagyok olyan fontos, mint az a lány akit fél év után megkértek"? "miért nem tud már megkérni, legalább a külvilág felé is magasabb szintre tennénk a kapcsolatunkat, megszűnnének a kínossá vált kérdések.

Aztán, mivel nem tudok hazudni neki, és nem is nagyon akarok, valamilyen szinte be kellett, hogy számoljak a belső világomról (meg persze látta is), és ez nekem baromi kínos volt. Tudtam, hogy nem vagyunk elkésve, de mégis a külső nyomás erős volt.

Tufom, hogy meglepetést akar, és így a varázsa is elveszett, szóval gyakorlatilag a téma köztünk is kínos lett.

Jelenleg ott tartok, hogy már nem érdekel, szinte már nem is akarom, bár valahol belül úgy érzem, hogy de, de nagyon rossz érzésem van ezzel kapcsolatban.

Persze a kérdések, utalgatások (külső nyomás) továbbra sem szűnt meg, ez továbbra is kínos számomra, csak már azt se tudom mit feleljek a kérdésekre.

Picit úgy érzem közeleg a kérdés, az elkövetkező fél évben, viszont nem szeretném így fogadni, ilyen lelkülettel.

Mit gondoltok erről?

2014. márc. 2. 19:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem mondd le neki, hogy sajnálod hogy türelmetlen vagy, és ha esetleg ezzel megbántottad. Egy őszinte bocsánatkéréssel abszolút nem ronthatsz a dolgon.
2014. márc. 2. 19:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Sok nő érez úgy, mint te. A hosszas együttlét néhány év után mint egy sértés "nem kér meg, mert várja a nálam jobbat". Nyugodtan szóba lehet ilyenkor hozni, hogy neked fontos a család, a házasság (de nem a barátnők miatt!) és mivel egyenlő felek vagytok a párkapcsolatban, ezért semmi szükség arra, hogy megalázkodj és bocsánatot kérj. Ezt a meglepetés varázsát meg hagyjuk már, sok-sok év után nehogy ne említhesd már meg, hogy ideje lenne előrelépni.
2014. márc. 2. 19:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem volt lánykérés,Beszéltünk róla és megbeszéltük hogy eljegyezzük egymást.Kb ennyi volt.

A kérdésekre találjatok ki valami frappáns választ és ennyi,nem kell tulragozni.

4évig nem jött a baba szerinted hány százszor kérdezték meg hogy mikor akarunk már gyereket?az igazat nem akartuk megmondani igy kitaláltunk valamit és kész.

2014. márc. 2. 20:03
 4/12 A kérdező kommentje:

Mi már ezerszer megbeszéltük, hogy együtt akarjuk leélni az életünket.

Itt nem arról van szó, hogy vár a jobbra (ismerek olyat).

Egyszerűen egyrészt a fiatalságunk miatt, másrészt az anyagiak miatt nem történt még meg. (meg tudná oldani, hogy vegyen gyűrűt, azért arra bőven van megtakarított pénze) meg szerintem mindent meg lehet oldani, szóval az okait tudom, hogy miért nem, de azért mégis.

(az ismerősök is azzal jönnek, hogy mindent meg lehet oldani)

2014. márc. 2. 20:09
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
Tényleg csak ezen múlik a kapcsolatod? Ha igen, akkor az elég szomorú, ha nem akkor miért vagy úgy oda?
2014. márc. 2. 20:29
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Én is sajnállak, hogy ennyire függsz a külvilágtól. A párommal évek óta együtt vagyunk, szeretjük egymást, de én még tanulok, fiatalok vagyunk, nincs itt egyelőre az ideje.

A párom tudja, hogy én csak akkor szeretnék lánykérést, ha reális esély is van arra, hogy 1-2 éven belül össze tudunk házasodni. Számomra egy gyűrű ezt jelenti, nem pedig azt, hogy nesze, így befogják a szomszédok, rokonok, haverok a szájukat, meg te is, majd egyszer összeházasodunk, örülj". Egy karikától az ujjadon nem lesz boldogabb a kapcsolatotok, ahogy másoké sem. Miért nem lehet nyíltan elmondani, hogy fiatalok vagytok, nincsenek meg az anyagi körülmények az "álomesküvőhöz", majd ha eljött az idő, akkor ti is meglépitek, ennyi. Miért kell a lelkedre venni ezt ennyire? Én a huszas éveim közepén járok, pont abban a korban, amikor az összes barátunk az eljegyzésnél tart, mi nem és nem is fogunk még egy-két évig, még is simán le lehet rázni a kérdéseket értelmes, higgadt válaszokkal.

Ezzel csak azt éred el, hogy a párod kényszernek érzi majd, hogy megkérje a kezedet.

Mit csinálj? Ülj le vele beszélgetni, hogy mi zajlik benned és egyáltalán nem akarod ezt ráerőltetni.

2014. márc. 2. 20:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Ezek nagyon negatív gondolatok, bár megértem, hogy így érzel, mégis. Szerintem el kellene terelned a gondolataidat erről, foglalkozz mással. Persze könnyű ezt mondani.

De van más megoldás is. Leültök és megkérdezed, 'Édesem, mikor tervezed, hogy összeházasodjunk? Szerintem eléggé aktuális lenne már, így ha neked van valami konkrét kifogásod, talán beszéljük meg.' És akkor kiderül.

2014. márc. 2. 21:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Valahol érthető, hogy így érzel. Nálam ezek a kérdések már kb. 10 éve napirenden vannak (házasság, unoka), némi érzelmi zsarolással fűszerezve.

Hol jobban nyomul a család, hol kevésbé. Kerülöm a nagy családi összejöveteleket, csak a nagyon muszáj időt töltöm ilyeneken (max. 2 órát), általában melóra hivatkozok.

Szóval tudom, milyen klassz is ez :D. Az első 1 évben még szarul esett, aztán már bevettem a lesz*rom kapszulát.

A tanácsom:

A mostani érzéseidet a külső nyomás okozza, a kapcsolatodban felmerülő ilyen gondokat a külső nyomás okozza. Megéri? Szerintem nem. Ne foglalkozz vele, más mit mond. Nem az ő eljegyzésük nem lesz szép emiatt, nem nekik okoz ez gondot a mindennapokban.

Éld az életed, ahogy jónak látod és ezt karakánul közöld is mindenkivel. Állj ki a párod mellett, legyetek egy egység a hülyeséggel szemben.

Amit kiényszerítenek, az nem szívből jön, és akkor az már nem olyan. Az időt meg nem lehet visszaforgatni, hogy egy ilyen emlékezetes pillanatot megszépíts. Hát ne rontsátok el előre :).

2014. márc. 3. 09:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem finoman a család tudtára kellene adnotok, hogy ez ne legyen többé téma, majd ha Ti úgy gondoljátok akkor lesz eljegyzés, esküvő stb.

csak nagyon nem jó ez a családi nyomás, meg már a végén el fog menni a kedvetek az egésztől.

Azzal meg ne foglalkozz, hogy kit mikor kérnek meg, Téged is meg fognak kérni, csak idő kérdése, de ezen ne agyalj. :-)

2014. márc. 3. 09:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Hány évesek vagytok, és hány éve vagytok együtt?

Mi 19 évesen jöttünk össze, és 6,5 év után volt az eljegyzés, de olyat is tudok, akiknél 8,5 év után volt. Már én is vártam, de még pár évvel később is rendben lett volna bőven, pedig körülöttem addigra már voltak esküvők, több helyen már a baba is megszületett.

Mi beszéltünk róla előtte, tudtam, hogy a diplomázás után akar megkérni, de még ehhez képest is csúszott a dolog fél évet, ami alatt többször is beszéltünk esküvőről barátok kapcsán, és amikor megkért, egyáltalán nem szállt el az egész varázsa emiatt, nagyon izgatottak voltunk mindketten, mert végülis úgyis csak az számít, hogy együtt akarunk lenni:)

Elhiszem viszont, hogy neked kínos, és megértem, de mi az, ami igazából kínos benne? Nekem a leírásodból úgy jön le, hogy a párod megértette, hogy ez fontos neked, és neki is az, ha azt érzed, hogy erre készül. Az meg, hogy szeretnéd már ennyi idő után összekötni vele az életed, csak nem bűn.

A mások véleménye miatti aggódásért én is sajnállak, mert annak sosem lehet teljesen megfelelni. Ha túl korán jegyzitek el egymást, akkor miért olyan korán, ha túl későn, akkor miért ilyen későn, ha meg pont időben, akkor miért pont most??:D Senki nincs a bőrödben, plána nem a kapcsolatodban a pároddal, nem tudhatják, mikor minek van itt az ideje. A baráti kör és a család mindenhol kérdezősködik, meg kell tanulni a véleményüket a helyén kezelni, és ahogy az egyik válaszoló mondja, kitalálni valami frappáns válszt, az egyik barátnőm erre a kérdésre mindig azt válaszolta, hogy erről a pasiját kérdezzék meg, ő honnan tudja:D esetleg visszakérdezni: ,,miért, szerinted én mikor állok készen rá?"

2014. márc. 3. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!