Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nevelőapjától is kérjem el a kiszemelt menyasszonyt?
Szeretném eljegyezni a párom, és minden jól alakul, de
a szülei elváltak, az biológiai apja évek óta nem tartja vele a kapcsolatot, se szülinap, se telefon, semmi.
Az édesanyja, viszont élettársi viszonyban él, egy férfival, aki viszont nagyon rendes, és jó fej is, és a párom is inkább őt tekinti apjának. Szerintetek is illene akkor mind a két szülőtől elkérni a lányt?
Előre is köszi!
27/F
Nálunk nem kikért a párom,mhanem az áldásukkat kérte.. Így egynkcsit megtartottuk a hagyományokat is, és a mai kor szellemének is megfeleltünk..:)
Szerintem szép gesztus, ha ezt vagy akár az elkérést imegteszed mindkét fontos személytől az életében.. Viszont ne felejtsd ki az édesanyját se;)
Nálam ugyanez a helyzet, mármint ugyanígy vannak szüleim.
Mélységesen sértene, hogy az apjától kéred el. Tehát egy nevelőapának (nekem is az van, én is igaziként szeretem) több beleszólása van, mint a vérszerinti édesanyjának? Két péniszes kezet ráz, hogy tied a nő, vigyed?
Másrészt kicsit seggnyalásnak jönne le a dolog, de nem csak nekem, apukámat ismerve neki is.
Különben is, ha a barátnőd igent mond, de a szülei tegyük fel, nem, akkor mi van? Akkor is számít a véleményük, és nem veszed el a lányt - tehát nem szereted igazán - , vagy akkor le vannak kakilva - tehát csak akkor ér a véleményük, ha igent mondanak, vagyis számító vagy?
Mindenesetre én nemet mondanék, mert sok válaszoló itt azt szokta megjegyezni a válást fontolgató nőknek, hogy "nem igaz, hogy az esküvő előtt nem volt ennek jele". Nos, én ezt a gesztust olyan jelnek venném, hogy a döntéseiddel másoknak akarsz tetszeni és akármi miatt is, de az eredeti kérdésedben az apát előbb vetted fontolóra, mint az anyát.
En kerdeztem eloszor a lanyt (ma mar 13 eve a felesegem), aztan elkertem neveloapujatol.
O is igent mondott, aztan az aposjeloltkinyitott egy 1984-es tokaji aszut! Azt mondta, hogy mindig is nagy napra tartogatta. Rendes volt.
14 válaszoló!
Akkor pontosítanék: először a páromat fogom megkérdezni, az anyukáját is mindenképp szeretném megkérdezni, és nem számításból, hanem mert szeretném, ha a hagyományokat is követnénk egy kicsit. A biológiai apjával nem találkoztam, de ahogy meséltek róla, nem is akarok. Csak nem tudtam eldönteni, hogy a nevelőapjától is kérdezzem meg....
De akkor jól gondoltam! Mindenképp megkérdezem!
Kösz a válaszokat! Még jöhet bátran válasz! :D
Szerintem kérd meg nyugodtan :) Én tartom a kapcsolatot a biológiai apámmal is, de ha a párom már ilyen kéregetős hangulatba kerül, akkor igenis kérje meg a kezem mindkét apámtól és legfőképpen az anyámtól.
Én ehhez nem viszonyulok negatívan, de nem is ragaszkodom hozzá, majd a jövendőbelim eldönti, neki mi a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!