Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akarja ezt sok nő? Ti hogy vélekedtek erről?
Két tanúval, buli nélkül is össze lehet házasodni. Számomra nem a nagy felhajtás vagy a nászút fontos. És szerintem a többségnek sem. Maga amit a házasság kifejez, jelképez, annál inkább.
Erre sokan mondhatják, hogy "jaj, az csak egy papír". Igen, nekik csak egy papír, így nincs jelentősége. Nekem egészen mást jelent,ebben érzem a kapcsolat kiteljesedését, és ezért fontos.
"az esküvő egy sokkal-sokkal magasabb szint annál, mint hogy együtt élek a párommal"
Azután meg elválsz, az meg még "magasabb szint"???!
Na most hogy jön ide a válás? Szerintem aki a házassággal kapcsolatban csak a válást látja, az tényleg ne házasodjon, mert nagyon nem érti a dolog lényegét...
Ennyi erővel minek teszel bármit is az életedben, úgyis meghalsz...
Engem is az zavar a kérdezőben, hogy a véleményünket kéri, de nem fogadja el, próbál meggyőzni az igazáról, pedig itt a legtöbben azt írják, hogy ők így látják, de elfogadják,ha más másképp. Szóval kedves Kérdező, kérlek, Te is fogadd el a mi véleményünket.
Én is elmesélem az én történetem, ami valószínűleg senkit nem érdekel, és ismételni is fogok gondolatokat, mert a Kérdező vélekedéseket akar hallani, elmondom az enyémet is.
Számomra azért fontos az esküvő maga, mert nagyon spirituális embernek tartom magamat. Nem vallási vagy ezoterikai szempontból, hanem a szó eredete (spirit - lélek) alapján nagyon fontosak nekem bizonyos életbeli nagyobb események, kötődöm nagyon emberekhez, állatokhoz, akár tárgyakhoz is, amik valami emléket felidéznek.
Párommal szeretjük egymást, olyan kapocs van köztünk, ami kívánom, legyen mindenkinek az életében (persze annak, aki igényli). Mi relatív lassan haladunk, hosszú kapcsolat után költöztünk össze, amikor már nagyon igényeltük egymás mindennapos jelenlétét, és most tervezgetjük az esküvőt. Azért szeretnénk esküvőt, mert mindkettőnk számára fontos a család. Az én szüleim nem házasodtak össze, nem jöttek ki jól egymással, a gyerekeik miatt - miattunk a bátyámmal - maradtak együtt, de sokat vitáztak, ez meghatározó volt, nem egy ideális családkép, ezalapján azt láttam, a nem házas szülővel nem igazi a család. (Most már persze tudom, hogy van olyan is, akinek igen, de a gyermekkori ilyen képek saját magam számára befolyással vannak, az ivódott az én lelkembe, hogy akkor leszünk egy család a párommal, ha összeházasodunk.)
Párom szülei házasok voltak, szerették is egymást sokáig, de a gyerekek miatt maradtak együtt a későbbiekben, viszont a gyerekeknek mindig azt tanították, hogy a család fontos, összetart, jóban-rosszban, meg kell oldani a dolgokat. Így ő azt látta, a házasság egy megerősítés abban, hogy akármi lesz, mi mindig egymás mellett állunk, összetartozunk, egy család vagyunk.
Én nem szeretnék milliós esküvőt, fényűzést, pénzszórást, de szeretnék olyan szempontból nagy esküvőt, hogy szeretném, ha sokan ott tudnának lenni, akik megtisztelnek a jelenlétükkel. Nem parádézni akarok előttük, én veszem megtiszteltetésnek, ha érdekli őket az esemény, szeretnék velem közösen ünnepelni, ahogy a születésnapomon is szeretem megvendégelni a barátaimat, és jó érzés, ha több embert érdekel az esemény, aminek épp ezért illik megadni a módját valamennyire. De ez nem több száz főt jelent.
Én se szeretnék házasságon kívül szülni gyermeket, ez már csak belső érzés, de a fenti indokok alapján talán érthető, miért.
Nászút nekem mindegy, eleve nem igazán volt még alkalmunk/pénzünk elutazni együtt, a szüleimmel viszont utaztam sokat, és mivel nagyon szeretem Olaszországot, az utóbbi években már csak oda utaztam, és mindketten szeretjük egy-egy hely apró érdekes részeit felfedezni, a szüleim pedig a híres helyeket preferálják, jó lenne hátizsákkal kirándulni a kedvenc országomban ennek alkalmából akár, de igazából máskor is lehet, amikor úgy jön ki a lépés. :)
Miért akar valaki hatalmas esküvőt? Azért, ahogy más is írta, mert élete nagy napja. Kérdezted, miért? Sokan sokfélét írtak, miért fontos számukra az esküvő szimbolikája, így maga a nap a legfontosabb az egészben, amikor bekövetkezik (hú, ez mondjuk egy elég fenyegető szó), szóval a nap, amikor valóban megesküszik. A nászutat nem tudom, gondolom ennek alkalmából szeretnének különlegesebb helyre menni, mint amit alapvetően megengedhetnek maguknak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!