Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt aki úgy érzi párja nem a megfelelő időben jegyezte el? (túl korán, túl sokára)
Figyelt kérdés
2013. dec. 19. 18:12
11/13 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy nem történhet olyan, hogy valakit a párja nem a megfelelő időben jegyez el. Ennek pedig az az oka, hogy az eljegyzés nem egy egyoldalú dolog. Nem olyan, hogy valakit eljegyez a párja, miközben ő nem is akarja, mert neki túl korai még, vagy késői már stb. Szóval nekem jobban tetszik az eljegyzik egymást kifejezés, és ehhez mindkét fél akarata kell. Ha mindketten akarják, akkor szerintem nem lehet túl korán, vagy legalábbis nincs akkora jelentősége, mert ha tévedésnek bizonyulna a dolog, akkor legfeljebb felbontják az eljegyzést, és ha volt, akkor visszaadják a gyűrűt... Túl későn eljegyzést tartani: ez sem igazán elképzelhető. Például egyik akarta, de a másik sokáig nem? Ha egy idő után a másik is akarja, akkor - mivel már mindketten akarják - nincs túl későn. Túl késő akkor lenne, ha mire a másik is akarja, addigra az egyik már nem, azaz túl későn akarta a másik..., dehát így meg nem lesz eljegyzés. Nem megfelelő időben akarni, és tartani az eljegyzést, arra azt tudom elképzelni, hogy mindkét fél túlságosan fiatal még (de ennek nincs túl nagy jelentősége), vagy egyik (esetleg mindkét) fél házas még, de már eljegyzést akarnak tartani valaki mással, hát ez tényleg túl korán lenne. Ha a kérdező által feltett konkrét kérdésre szeretnék a magam nevében válaszolni, és nem elméleti fejtegetést adni: Biztosan vannak itt olyanok, akik úgy érzik, hogy a párjuk nem a megfelelő időben jegyezte el őket. Engem például - az én ízlésemhez képest - túl korán jegyzett el, (azaz mivel én is akartam, túl korán jegyeztük el egymást), aztán túl későn vett el feleségül, pedig én már régesrég akartam volna. A lényeg, előtte, közben, és utána is jó volt a kapcsolatunk, és szerettünk egymást. Az eljegyzés-házasságkötés léte, időpontja a kapcsolatunkat, és annak minőségét nem befolyásolta.
12/13 anonim válasza:
mi másfél évesek vagyunk, de őszintén szólva én már örülnék, ha megtörténne :$ de sajnos ne nagyon hiszem h így lesz a közeljövőben, nem azért, mert nem gondolja komolyan, hanem maga a házasság intézménye "áll távol tőle" ha ez a megfelelő szó rá
13/13 anonim válasza:
Én most, 27 évesen, 4 év után mondom azt, hogy most már akármikor kér meg, elkésett vele. Már nem lesz olyan, mert már lesz@rom. Lehet, meg se kér, csak közli, hogy akkor menjünk már be az anyakönyvvezetőhöz időpontot kérni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!