Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a párommal? Zavar ez a helyzet engem.
3 hete volt a párommal az eljegyzésünk.Azóta ugye mindenki kérdezni és tervek esküvő mikor lesz.Na de szerintem ez természetes is.Én szoktam mondani,hogy még nem beszéltünk róla és majd lesz.Na de úgy látom és mondta is a párom,hogy öt zavarják ezek a kérdések.Én mondtam neki mondja azt amit én és kész.Nem kell magyarázkodni.
Végülis az az igazság,hogy én babát vártam de sajnos elvesztettem és ezért döntöttünk úgy ,hogy lesz eljegyzés.Na de mikor megtörtént a rossz azt mondtuk az eljegyzés ettől független,mert úgyis ezt szeretnénk.Most mégis úgy érzem a párom nehezen viseli ezeket a dolgokat.Én mondtam neki nem kell az egy kivülálónak tudni mi volt a háttér.Így döntöttünk,mert szeretjük egymást és kész.A többihez senkinek semmi köze.Meg a másik,hogy ki van akadva ha kérdezik és esküvő,mert úgye hogyan mikor ahhoz pénz kell és ez nem csak úgy megy.Na jó persze ez így van de attól még beszélhet róla az ember és lehet gyűjtögetni.De valahogy beszélni se akart erről az egész témáról.Én nem poénból lettem a menyasszonya.És jó érzés hogy azt mondhatom a vőlegényem és nem a barátom.Ez mégis egy kapocs kettőnk között. Nem tudom mit tegyek vele?
Szia! Szerintem két verzió lehetséges.
Első szerint, még nem érett meg benne a szilárd elhatározás, hogy elvegyen feleségül, csak az érkező baba miatt gondolta, hogy ez így illik. Most, hogy elvesztetted a magzatot, már nem "kötelező" összeházasodni (most rögtön, rá ér az még).
A másik lehetséges ok, hogy valóban az zavarja, hogy nem tud egy hintós, pazar lagzit biztosítani neked, és ez igazi stresszt okoz neki (mint a pasiknak általában).
A helyedben mindenképpen leülnék vele megbeszélni a dolgokat, mert biztos, hogy van oka annak, hogy nem szeretei ezeket a kérdéseket. (Egy eljegyzés egy kicsit olyan, mint egy vásárlásnál a foglaló, vagyis egy ígéret, hogy utána megveszem a lefoglalt lakást, autót, stb., és ezzel jelzem a szándékom komolyságát.
Az eljegyzéssel ígéretet tesz arra, hogy el fog venni feleségül, hiszen innentől kezdve - ahogy te is írtad - nem a barátod, hanem a vőlegényed, te pedig a menyasszonya vagy. Szerintem sok értelme nincsen (és vicces is) egész életetekben vőlegény-menyasszonynak maradni, akkor inkább maradjatok sima élettársak minden egyéb formalitás nélkül.)
Kérdezd meg tőle, hogy a valóban a pénz-e az oka, és ha igen keressetek valami elfogadható megoldást. Egy jó esküvőhöz nem feltétlenül kellenek milliók, én például pár éve voltam egy telken rendezett, bográcsgulyásos, tábortűznél táncolós esküvőn, ahol semmi pucparádé nem volt, és ez volt az egyik legjobb esküvő amin életenben résztvettem.
Beszélj a vőlegényeddel, jobb ha te is tisztán látod, hogy mi bántja!
Azt tudom és érzem is,hogy szeret.Tudom,hogy tervezi velem a közös jövöt.Már arról volt szó,hogy hozzá költőzök és nem odszkodik a dologtól.
Azt hiszem az a legjobb ha hagyom ezt a dolgot most egy kicsit.Biztos bántja ez a baba dolog,mert ő nagyon örült neki.Ahogy ismerem ő ezt nehezen éli meg.Nekem se volt könnyű és még idő kell de azt hiszem mind a kettőnknek.Azóta viszont nem beszél róla.Lehet ő így dolgozza fel magában.
Azért majd később beszélek vele erről.Na meg ha akarja úgyis mondja ő is majd.
Az ismerősöknek meg rokonoknak az ilyen kérdésekre lehet szépen finoman is válaszolni.Én szerintem.Bár mindig én vagyok aki mond valamit ő meg hallgat.Nem tud szólni.
Lehet bánt amit irok, de nem akarlak megbántani. Sokan hoztak fel mentséget a párod viselkedésére, de egyvalamiről senki se beszél, nehogy megbántson.
Arra nem gondoltál, hogy ő úgy érzi a babadologgal őt sarokba szorítottad? Végül is egy gyerekvállalás két ember döntése, nem pedig az egyiké a másik meg vágjon hozzá jóképet. Két dologért képes egy nő mindent megtenni , hogy legyen gyerek és hogy ne legyen. A hoppágyerekben nem hiszek, szerintem az csőbehúzás, vagy felelőtlenség. Csőbehúzás ha nem beszéled meg vele, mikor akar családot, gyereket, mikor akar nősülni, a nő eldönti hogy ő most elintézi, hogy a pasi akarja. A felelőtlenség, ha azt se tudják hol fognak lakni, fiatalok élhetnének még de ők jó bulinak tartják a gyereket. Hidd el nem buli, még akkor se ha felkészültél rá. Még olyan kapcsolatokat is megvisel akik azelőtt nagyon jól megvoltak.
Most hogy "elment" a baba, lehet ő felmentést érez a kötelesség alól csak nem mondja meg. Nem akar megbántani azzal hogy kimutassa most fellélegzett. Inkább a gyásszal magyarázza a rosszkedvét.
Ha kényelmetlennek érzi a kérdéseket, az azért lehet mert nem mostanra tervezi, vagy lehet nem veled tervezné a jövőt. Annak kényelmetlen az ilyen kérdés aki nem őszinte. Szerintem meg kellene ezt beszélnetek, mert lehet csak az idődet vesztegeted ezzel a férfival. Férfival? Most lehet engem utálni mert nem azt irom amit "hallani" szeretnél, de ideje lenne elgondolkodnod a dolgon.
Itt nem jó válaszokat fogsz kapni. Ez a kérdés nem ide illik.
Beszéld meg vele, beszélgessetek erről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!