Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Nem rég volt az eljegyzésünk a barátnőmmel, ezt csak azért írom, hogy azért nem kezdő pár vagyunk.

Albérletben élünk.

Sajnos most nincs munkám.

Még kb. 3 hónapra van pénzem, utána nem tudom mi lesz. Beszéltem erről barátnőmmel, de ő hallani sem akar arról, hogy úgymond eltartson, azt mondja, akkor menjek haza addig, míg nem találok állást.

Tudom, hogy úgy jön le ez, mintha el akarnám tartatni magam, de abszolút nem így van. Számomra ez így nem komoly kapcsolat, meg tudom hogy nem vagyunk házasok, de én a jóban rosszban elvet vallom. Már az is zavart, hogy nem volt hajlandó a közös kasszára sem(akkor még volt pénzem), nekem ez így nem komoly kapcsolat, hogy ha valami gond van, akkor oldjam meg egyedül.

Ráadásul kijelentette, hogy fordított helyzetben ő elvárná, hogy én segítsem őt.

Azzal magyarázza, hogy én már 1 éve nem dolgozom, biztos kerülöm a munkát. Pedig nem így van, számtalan önéletrajzot adtam fel, keresek melót, de csak pár hetes melók jöttek össze ez az 1 év alatt, anyagilag szinte elhanyagolhatóak voltak sajnos.

Pláne azért is tartom ezt furának, mert mikor még nem éltünk együtt, neki sem volt munkája, nekem volt, akkor persze fizettem én mindent, ha mentünk valahova, vagy kaját vettünk, ha egymás szüleinél voltunk.

Félreértés elkerülése végett, hogy miből volt pénzem, ha nem dolgozok már 1 éve, volt félretett pénzem korábbi melókból.

2013. nov. 29. 09:01
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Én már azt is furának tartom, hogy együtt éltek de nem közös a kassza. Persze, mindenkinek máshogy jobb, ahány háztartás annyi szokás, de pl. mi együtt élünk a párommal 1 éve, eljegyzés sem volt még, de a kassza közös. Nincs olyan, h én Magamnak veszek valamit, vagy ő csak Magának. Együtt gyűjtünk, együtt fizetünk mindent. Eszembe nem jutna, hogy elköltözzek, vagy elküldjem őt azért mert nem talál munkát, főleg ha látom,hogy tényleg keres. Pl. nyáron sajnos volt egy műtéte, 3 hónapig táppénzen kellett lennie, az meg tudjuk, hogy nem sok..(legalábbis neki nem volt sok.) így gyakorlatilag az én fizetésemből éltünk. Akkor most ott kellett volna hagynom, mert érdemben nem tud belefizetni semmibe?! A párod szerint igen. És ez nagyon rossz hozzáállás. Mert sosem lehet tudni, hogy hogyan alakulnak a dolgok, és ha valaki kitart valaki mellett, akkor a legrosszabb körülményekből is EGYÜTT kell a legjobbat kihozniuk. A párodra abszolút nem számíthatsz, kb. olyan mintha addig lettél volna neki jó, míg te is hordtad haza a pénzt. Én elhagynám a páromat ha ilyen lenne a hozzáállása. Mert ez nem kapcsolat, hanem lakótársi viszony, albérlőtársi kapcsolat csak, ahol ha az egyik fél nem tud fizetni kirakod, és keresel új lakótársat...Én a helyedben nagyon elgondolkodnék, szerintem rosszul választottál..

23/N

2013. nov. 29. 09:49
 12/25 A kérdező kommentje:

Fél éve volt az eljegyzés, akkor ugye még volt megtakarított pénzem, meg nem tudhattuk, hogy ilyen sokáig elhúzódik a munkanélküliségem.

Azóta már talán mondhatom azt, hogy nincs jelentősége az eljegyzésnek, most csak simán vagyunk, mint egy egyszerű pár, házasság sincs szóban, az anyagiak nagyon rányomták a bélyegét a dolgokra.

Amúgy az is érdekes barátnőmben, hogy ő nagyon modern nőnek tartja magát, aki egyedül is képes boldogulni, karrier stb., talán ezért is van az, hogy nem akar eltartani egy férfit. Nyilván az én férfiasságomnak se esne jól, de ez van.

De persze mikor neki nem volt pénze, meg a kapcsolatunk a kezdeti fázisban volt, akkor mindent én fizettem, akkor nem tudott modern nő lenni...

2013. nov. 29. 09:55
 13/25 anonim ***** válasza:
97%
Az, hogy külön kasszán vagytok az egy dolog. Valakiknek az válik be. De az, hogy ő fordított esetben elvárná, hogy eltartsd, hát ott küldtem volna el a csába. Mivel volt már rá példa, hogy te álltad az ő dolgait, kérném azt az összeget vissza és lelépnék. Szerintem ne tervezz már vele, mert ilyen emberrel nem lehet. Ha baj van, ő lesz az első, aki lelép.
2013. nov. 29. 09:55
 14/25 Je Veux ***** válasza:
97%

Lépj tovább! De komolyan. Előttem leírtak mindent.

Egy jól működő kapcsolatban a felek segítenek egymásnak, együtt haladnak előre kéz a kézben. Ha neked nincs munkád, az ő fitezéséből húzzátok meg magatokat, ha neki nincs munkája, akkor a tiedből. Ennek így kéne működnie.

Ez a lány nem tisztel, nem becsül, és nem szeret téged.

2013. nov. 29. 10:10
 15/25 anonim ***** válasza:
97%

Én még annyit tennék hozzá, hogy szerintem ne várd ki azt a 3 hónapot, amíg elfogy a pénzed, mert akkor totál kisemmizve, üres kézzel mész haza, és még borotvára se tellene, hanem anyukádéktól kellene kérj.

Most menj haza, hadd gondolkodjon miért mentél hamarabb haza. Én mondjuk el nem venném ezt a nőt.

2013. nov. 29. 10:40
 16/25 anonim ***** válasza:
97%

Írod, hogy nem kezdő pár vagytok.

Tehát a munkanélküliségedet megelőzendő időkben nem tűnt fel neki, hogy nem vagy munkakerülő, ezért most bizonyítanod kellene? Aha...

És ha már házasok lennétek és úgy veszítenéd el a munkád? Akkor is költözz haza anyádékhoz, amíg nem találsz újat? Mindezt esetleg úgy, hogy már gyerek is van? Gazdagságban, szegénységben, ugye...?

Nevetséges.

Csak a többieket tudom ismételni. Szerintem is minél előbb lépj le...

2013. nov. 29. 10:48
 17/25 A kérdező kommentje:

Valóban, megfontolandó a dolog sajnos.

ezekre nem tudok válaszolni, a barátnőm elég sok dologról egyszer ilyen véleményen van, másszor olyanon.

2013. nov. 29. 10:50
 18/25 anonim ***** válasza:
82%

Azzal,hogy a bajban nem számíthatsz rá,bizonyított, szerintem.Még rosszabb,mint a megcsalás....

Ezt tapasztalatból mondom,nem csak osztom itt az észt...

A férjem megcsalt huszonév házasság után.Sikerült megbeszélni, változtattunk,újrakezdtük.

A sors nem hagy kiegyenlítetlen számlát.

Pár hónapra rá, a férjemet leszámolták, nem volt munkája.

Ha akartam ,visszavághattam volna, hogy menj csak a kis (volt)bnődhöz, így kellenél vajon neki??

Ehelyett támogattam, biztattam, kitaláltam, hogy vizsgázzon le autóvezetésből, járjon fogorvoshoz, gyógytornára,amikre eddig nem volt ideje...

Pár hónap múlva, talált munkát.

Nekem a jóban-rosszban ezt jelenti.Most 26 éves házasok vagyunk, és ez 3 éve volt..

2013. nov. 29. 11:34
 19/25 anonim ***** válasza:
60%

Milyen szakmád van amúgy? Vagy bármi..

De ez nem normális hozzáállás, én biztos hazamennék, és hagynám azt a nőt..alapból az mi, hogy külön kassza?

2013. nov. 29. 12:21
 20/25 anonim ***** válasza:
65%
Túl sokat nyafogsz.Fél éve a semmi közepén,nulla állásra,a tartalékaid mellett megkérted a kezét.Miért? Gondolom már akkor sem segített semmit neked,ahogy most sem.Most vészesen közeleg,hogy nem lesz egy filléred sem és most gondolod úgy,hogy nem normális a kapcsolatotok és a jóban-rosszban elvnek működnie kell.Ezt vallom én is,de nem csak akkor,mikor elmerülök a szarban,hanem mindig.Ha soha nem állt melléd a bajban,akkor miért húztál gyűrűt az ujjára egy teljesen kilátástalan helyzetben? Most minden második szavad a "bezzeg",hánytorgatod a múltat,pedig a nő ugyanaz,akit a feleségednek választottál.Szerintem egyértelmű,hogy mit kell tenned,ezt két oldalon keresztül leírták neked és az nem a siránkozás.Próbálj meg férfi lenni!
2013. nov. 29. 12:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!