Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit tennétek?
Nem rég volt az eljegyzésünk a barátnőmmel, ezt csak azért írom, hogy azért nem kezdő pár vagyunk.
Albérletben élünk.
Sajnos most nincs munkám.
Még kb. 3 hónapra van pénzem, utána nem tudom mi lesz. Beszéltem erről barátnőmmel, de ő hallani sem akar arról, hogy úgymond eltartson, azt mondja, akkor menjek haza addig, míg nem találok állást.
Tudom, hogy úgy jön le ez, mintha el akarnám tartatni magam, de abszolút nem így van. Számomra ez így nem komoly kapcsolat, meg tudom hogy nem vagyunk házasok, de én a jóban rosszban elvet vallom. Már az is zavart, hogy nem volt hajlandó a közös kasszára sem(akkor még volt pénzem), nekem ez így nem komoly kapcsolat, hogy ha valami gond van, akkor oldjam meg egyedül.
Ráadásul kijelentette, hogy fordított helyzetben ő elvárná, hogy én segítsem őt.
Azzal magyarázza, hogy én már 1 éve nem dolgozom, biztos kerülöm a munkát. Pedig nem így van, számtalan önéletrajzot adtam fel, keresek melót, de csak pár hetes melók jöttek össze ez az 1 év alatt, anyagilag szinte elhanyagolhatóak voltak sajnos.
Pláne azért is tartom ezt furának, mert mikor még nem éltünk együtt, neki sem volt munkája, nekem volt, akkor persze fizettem én mindent, ha mentünk valahova, vagy kaját vettünk, ha egymás szüleinél voltunk.
Félreértés elkerülése végett, hogy miből volt pénzem, ha nem dolgozok már 1 éve, volt félretett pénzem korábbi melókból.
bocs de nekem ez a mondtata nagyon kiakasztott:
"Ráadásul kijelentette, hogy fordított helyzetben ő elvárná, hogy én segítsem őt. "
tényleg gondolt át, lehet jobb is ha hazaköltözöl...
Igen, ez elég fura.
De mondom, azzal magyarázza ezt, hogy már régóta nem dolgozom, nekem bizonyítanom kell, hogy nem vagyok munkakerülő. Pedig keresek minden nap, meg elvállaltam mindent, ami akadt, de csak pár hetes melók voltak.
Én a helyedben kilépnék ebből a kapcsolatból biztos.Ha tényleg keresel munkát és valóban elvállalod még a pár hetes melókat is akkor nem lehetsz munkakerülő.Persze jó lenne állandó munkát találnod de a mai világban ez annyira nem egyszerű.Azon kiakadtam,hogy ha ő volna ilyen helyzetben akkor neked bezzeg segíteni kellene őt.Hát nekem ez fura.
A kérdésedre a válaszom,hogy mit tennék:elhagynám
Nekem az is furcsa, hogy eljegyeztétek egymast, és együtt is éltek...és van te pénzed én pénzem...
Ezt a házasságot jól meggondolnám, egyrészt a kettős mérce miatt a párod részéről, másrészt, ha összeházasodtok a házastársnak kutya kötelessége a JOG SZERINT IS!! eltartani a férjét, feleségét.
Ha ez nem tetszik, és nem lehet megoldani, megbeszélni egymásközt akkor el lehet válni, és megszűnik a kötelezettség.
De ez olyan szinten igaz, hogy ha a házastárs megélhetését nem veszélyezteti, akkor a különvagyonából is el kell tartania, még házassági szerződés esetén is...
De nekem a legnagyobb bajom a kettòsmércévek van... Meg felnőttek vagytok, akik házasodni keszülnek, és az első anyagi gond esetén hazaküldene a szüleidhez...
Naaaaneeee, nekik nem sok közük van már hozzátok...
Nagyon gyerek (életkorától függetlenül) a menyasszonyod
Igen, elég sok furcsaság van, már ami a gondolkodás módját illeti.
Minden kiadást felezünk, ha közös, ha valakinek olyan dolog kell, ami a másiknak nem, akkor azt fizeti maga. Természetesen ehet a másikéból vagy használhatja azt, de azt nem felezzük.
de érdekes módon én otthonról elég sok segítséget kapok, zöldségek stb., anyám néha be szokott vásárolni szalámikból ilyenekből, akkor ezeket nem felezzük, közösnek vesszük, mert nem kellett érte pénzt kiadni...
Beszéltem már vele erről, hogy minek ez a nagy különcködés, meg oké hogy nem kellett ezekért pénzt kiadni, de nem az égből pottyantak le, a családom keményen megdolgozott érte, akkor ennyi erővel ennek is oda kéne adnia a felét, ha már annyira különcködünk.
Persze ilyenkor jön a veszekedés, sírás.
Hát ha ez a kívánsága, akkor menj haza a szüleidhez amíg nem találsz munkát.
Amúgy is furcsa ez a kettős mérce, hogy neked segíteni kell őt, de fordítva meg semmire sem hajlandó. Költözz haza, gondolkodjon csak a barátnőd. Aztán ha egyenesbe jöttél, akkor keresel egy értelmes nőt, aki tovább lát az orránál, és nem csak azt veszi természetesnek, hogy kap, hanem normális, kölcsönösségen alapuló kapcsolatban gondolkodik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!