Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Van egy olyan érzésem, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy olyan érzésem, hogy idén karácsonykor eljegyez a párom. Hogyan közöljem vele, hogy nem szeretnék még hozzámenni?

Figyelt kérdés
Természetesen, ha felteszi a nagy kérdést igent fogok mondani, mert nagyon szeretem, vele szeretném leélni az életem. Viszont még nem szeretnék esküvőt, gyerekeket. Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Még tanulok. Jelenleg másodéves vagyok főiskolán. Szeretném elvégezni, és 1-2 évet dolgozni a szakmámban, mielőtt családot alapítanánk. Hogy lehet ezt finoman közölni, úgy hogy tényleg nem bántásnak szánom, és egyáltalán ne azt érezze, hogy nem szeretnék hozzámenni?
2013. nov. 25. 14:54
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Ő úgy gondolja, hogy eljegyzés után 1 éven belül. Ezért is szeretném vele, finoman közölni, hogy szeretnék még várni az esküvővel, annak ellenére hogy nagyon szeretem és vele szeretném leélni az életem.
2013. nov. 25. 15:20
 12/35 anonim ***** válasza:
De azt azért ő is tudja, hogy az esküvő nem két fillér, így akkor tisztában van vele, hogy sajnos nem így megy, hogy szeretném és kész. Vagy neki van ennyi pénze?
2013. nov. 25. 15:21
 13/35 A kérdező kommentje:
Van ennyi pénze, még sokkal több is, de én nem szeretném, hogy most erre költsünk. Legyen előtte egy kis házunk vagy lakásunk.
2013. nov. 25. 15:25
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Attól, h tanulsz, miért ne lehetne leánykérés/esküvő? Ugyanúgy megy az élet tovább, nem muszáj rögtön letenni a gumit és a tablettát, vagy igen?
2013. nov. 25. 15:26
 15/35 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik nem igazán értettétek meg a dolgot. Én lennék a világ legboldogabb embere, ha a párom eljegyezne. DE! Ő ezt úgy képzeli, hogy eljegyzés után 1 éven belül esküvő, utána bármikor jöhetnének a gyerekek. Én ehelyett még inkább spórolnék, vennék egy kis házat amit szépen lassan felújítunk, aztán ha kész összeházasodunk, jöhetnek a gyerekek. Ennyi a probléma, hogy ebben a témában máshogyan látjuk a dolgokat.
2013. nov. 25. 15:31
 16/35 anonim ***** válasza:
Hát akkor nagyon egyszerűen kompromisszumot kell kötni. Össze is házasodhattok 1 éven belül, de megbeszélitek, hogy a gyerekekkel még nagyon ráértek.
2013. nov. 25. 15:32
 17/35 anonim ***** válasza:
90%

14-es vagyok, végigolvastam a hozzászólást.

Figyu! Nagy esküvőt ha akarom 100 ezerből csinálok! Amekkorát csak szeretnék.

1. Maga a házasság ingyenes, terembérlés is kb max 10-15 ezer szokott lenni.

2. Szerintem 50-ért találnék is valami szép ruhát magamnak is és a páromnak is. (Én láttam 32 ezerért egy nagyon szép megvehető menyasszonyi ruhát, komolyan szép volt). Vőlegénynek is akadna az erre szánt pénzből.

3. Terembérlés. Biztos van olyan étterem ami tetszik és elfér benne mondjuk 70-90 ember (nagy esküvő 80 fő fölött kezdődik nálam). Olyat ahova Ti magatok visztek mindent.

4. Itt jön a kaja. Nem kértek nászajándékot, hanem azt, hogy mindenki hozzon valami finomat. Ezt "batyus" lagzinak nevezik. És szerintem ez a legjobb ötlet arra, hogy a szegény embernek is nagy álomesküvője legyen.

5. Dekor: Ezen lehet még a legtöbbet spórolni, ha pl. magad készíted. Nem kell egyszerre mindent, csak minden nap valami szépet. Meghívókat is nagyon szépeket lehet csinálni házilag, asztaldíszt is. Ez úgy mindennel együtt belefér a százba amit fent írtam. Kajára költeni abszolút nem kell, se piára.

Ha nagy igényűek vagytok akkor sajnálom, nem tudok jó tanácsot adni!

Most úgyis le leszek pontozva, de ez a véleményem. És magyar vagyok!

25/N

2013. nov. 25. 15:38
 18/35 anonim ***** válasza:

Akkor meg kell beszélni, hogy Te tanulsz, szeretnél valamire jutni mielőtt családod lenne. Ez túl fontos kérdés ahhoz, hogy ha ebben nem értek egyet egy férfival, hogy igent vagy nemet mondjak még az eljegyzés gondolatára is!

14-es voltam megint.

2013. nov. 25. 15:41
 19/35 anonim ***** válasza:
32%
Attól, hogy megkéri a kezedet nem kell hozzámenni rögtön!! Női logika.....
2013. nov. 25. 16:06
 20/35 A kérdező kommentje:
Női logika...elolvastad a válaszaimat? Amiben pontosan leírtam, hogy a párom hogyan vélekedik ezekről a dolgokról?
2013. nov. 25. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!