Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy olyan érzésem, hogy idén karácsonykor eljegyez a párom. Hogyan közöljem vele, hogy nem szeretnék még hozzámenni?
Figyelt kérdés
Természetesen, ha felteszi a nagy kérdést igent fogok mondani, mert nagyon szeretem, vele szeretném leélni az életem. Viszont még nem szeretnék esküvőt, gyerekeket. Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Még tanulok. Jelenleg másodéves vagyok főiskolán. Szeretném elvégezni, és 1-2 évet dolgozni a szakmámban, mielőtt családot alapítanánk. Hogy lehet ezt finoman közölni, úgy hogy tényleg nem bántásnak szánom, és egyáltalán ne azt érezze, hogy nem szeretnék hozzámenni?2013. nov. 25. 14:54
1/35 anonim válasza:
Még karácsony előtt csak úgy mellesleg jegyezd meg, hogy a suli után, amint egy-két éves szakmai gyakorlatod is lesz, szeretnél majd rögtön hozzámenni.
De nyugi, ha másodéves vagy, akkor csak ő is tisztában van a helyzettel. Ha nem, akkor nagyon felelőtlen és gyerekes még a gondolkodása. Szerintem ő is csak eljegyzést akar egyelőre.
2/35 anonim válasza:
Az eljegyzés még nem jelent esküvőt. Ha vele szeretnéd leélni az életed, akkor gondolom amúgy is szoktatok beszélgetni hosszabb távú dolgokról. Ilyen beszélgetések alkalmával mondd el, hogy te hogyan képzeled. Simán lehet, hogy a párod sem akar még esküvőt, csak eljegyez.
3/35 anonim válasza:
Nem kell neki mondani semmit. Valószinűleg ő sem úgy gondolta, hogy megkér, másnap esküvő és új év elsején elvárja, hogy teherbe ess 3as ikrekkel, hogy aztán életed végéig a fakanálhoz láncolhasson. Ma már ez nem így megy. Én 1 éve kértem meg a barátnőm kezét, és tudtuk mindketten, hogy az esküvő még jócskán odébb van.
4/35 A kérdező kommentje:
Beszéltünk már persze a hosszú távú terveinkről, bár az már nem most volt. Mostanában a fő téma az összeköltözés volt, és januárban össze is fogunk költözni. Ez is egy óriási lépés számunkra, de már mindketten szerettük volna, és így, hogy már dolgozok kb. 7 hónapja, így úgy gondoltuk eljött az ideje. Tudom ez a 7 hónap munka még nem sok, de tudok félrerakni pénzt, így nem úgy lesz, hogy ő tart el, nekem ez volt a "feltételem". Egyébként 3 éve vagyunk együtt. Én 20 éves vagyok, ő 23.
2013. nov. 25. 15:05
5/35 anonim válasza:
Aztán majd mekkora meglepi lesz, ha nem teszi fel karácsonykor a nagy kérdést, te meg itt előtte hónapokig őrlődsz, h hogyan odázd el a házasságot :-D
6/35 A kérdező kommentje:
Biztos vagyok benne, hogy fel fogja tenni a nagy kérdést :) Tavaly karácsonykor kijelentette, hogy idén megkéri a kezem, plusz mostanában minden ékszerüzlet kirakatánál megálltunk, kérdezgette, hogy melyik gyűrűk tetszenek, plusz elkérte az egyik gyűrűmet, és csak annyit mondott "Majd visszaadja". Szerintem elég egyértelmű.
2013. nov. 25. 15:10
7/35 anonim válasza:
Szerintem ha igazán szeretnéd, akkor nem lenne probléma, hogy most legyen az esküvő, hogy mostantól papíron is összetartozzatok. A házasságkötés pedig nem jár automatikusan gyerekkel. Nem kell abbahagynod a tanulmányaidat, és eleve, szinte minden folyhat a régi mederben. Abból amit írsz, én arra tippelnék, hogy bár szereted, de még félsz igent mondani. Talán még fiatal vagy, sok mindent nem próbáltál, talán nem is volt még sok kapcsolatod, és úgy érzed, a házasság elvenné tőled a szabad cselekvés lehetőségét. Nem tudom. Ha nem vagy biztos magadban, akkor semmiképpen ne mondj igent. Sőt, ha már sejted, hogy mire készül, szerintem meg se várd, amíg megkéri a kezed. Én a helyedben már előbb felhoznám a témát (mintegy véletlen) és céloznék arra, hogy még korai lenne a házasság. Valószínűleg kapcsol és elhalasztja a dolgot, anélkül, hogy megbántódna mert nemet mondtál.
8/35 anonim válasza:
Nem értem. Pont tegnap mondta nekem a párom, hogy az eljegyzés és esküvő nem ugyanaz, szóval, attól, hogy valaki megkéri a kezed még nem muszáj egyből hozzá menni. Én nem értem a problémát. Igent mondasz, ha pedig feljön a téma, hogy mikor legyen az esküvő, megmondod, hogy várnál még. De amúgy az esküvő nem azt jelenti, hogy onnantól nem lehet dolgozni és muszáj rögtön szülni.
9/35 A kérdező kommentje:
A problémám leginkább a pénzzel van. Ő nagy esküvőt szeretne, ami valljuk be nem kis összeg mostanság. Nem azt mondom, én is szeretnék nagy esküvőt. De szeretném, azt az összeget félrerakni, hogy tudjunk venni egy kis lakást, vagy házat, hogy legyen megtakarításunk. Lehet, hogy hülye indok, de nem szeretném tartozással kezdeni a közös életünket.
2013. nov. 25. 15:15
10/35 anonim válasza:
Hát és ezt még sosem beszéltétek meg? Nálunk teljesen alap, hogy ezeket a dolgokat megbeszéljük. De mondom, az lánykérés nem egyenlő az esküvővel. Pl. barátnőmnek is megkérték a kezét, fél évre rá meg szétmentek. Tehát nincs abban semmi rossz, ha eljegyez. Nincs időhöz kötve, hogy mennyivel utána kell házasodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!