Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek meddig érdemes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek meddig érdemes várni a lánykérésre nőként?

Figyelt kérdés

Hány évet? Miért?

Kort és nemet írjatok!

Köszönöm!:-)

2013. szept. 16. 10:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem ha fél vagy egy évnyi együttélés (ez fontos) után még nem olyan a kapcsolat, hogy ez szóba kerüljön, és megbeszéljék a felek közösen, akkor ott gáz van (amennyiben az egyik fél már rágódik ezen)...

A megbeszélés alatt pedig nem ködös ígéreteket értek, hanem őszinte, korrekt nyilatkozatokat a valódi szándékokról, elképzelésekről, annak van értelme.

Nálunk kb. 3/4 év után került szóba, megbeszéltük, hogy házasságot mindketten akarunk, ahogy közös családot (gyereket) is, a körülményeinktől függően pedig minél hamarabb sort kerítünk rá.

Aztán persze egyetem, munkakeresés, családi gondok stb. miatt ezután nem beszéltünk erről sokat, de most, a 4. évforduló előtt "megérett" a helyzet, és én magam hoztam szóba, hogy akkor mi lenne, ha összeházasodnánk.

Persze ha valaki meglepetésszerű lánykérésről álmodozik, az ilyen szempontból gondban van, szerintem a fontos kérdésekről jobb nyíltan beszélni, és közösen döntést hozni.

25/N

2013. szept. 16. 13:48
 12/22 anonim ***** válasza:

szerintem ez nem (csak) időfüggő. mivel részleteket nem írtál, ezért csak saját példával tudok válaszolni.

mire mi odajutunk, valószínűleg már jó 8-10 éve együtt leszünk. 17 évesek voltunk, mikor összejöttünk, most vagyunk 20 évesek. én jövőre diplomázok, utána még 2 év mester jó esetben. barátom viszont orvosis, szóval még ezzel együtt 5 éve van, és még utána rezidens évek stb. ő emellett ugye nem nagyon tud dolgozni, és mire én odajutok, hogy diákmunkánál többre leszek képes, az is idő még. függetlenedni meg ennyiből nem fogunk. ez azért rossz, mert mikor összejöttünk, tökre örültünk egymásnak, hogy mindketten fiatalon akarunk gyereket, de ez így nem fog összejönni.

2013. szept. 16. 19:47
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

Anyukám azt szokta mondani, ha nem vesz el, amíg dúl a love, akkor sosem fog. Persze látunk erre is ellenpéldát, szóval szerintem nincs recept.

Kor függő is. Én 24 vagyok, 2 éve együtt élünk, ha 26 éves koromban sem lennék minimum menyasszony, megkérdezném azért mi a tök van, ha nem akar elvenni pápá. NE ítélkezzetek, a peték romlandók!

2013. szept. 18. 12:03
 14/22 anonim ***** válasza:

a petéid a házasság ideje alatt is romlanak...:D

hol látsz te házasság léte és a petéid minősége között összefüggést?

2013. szept. 18. 13:21
 15/22 anonim ***** válasza:
Házasság nélkül nem szülök gyereket, ha 26 vagyok, és házasságnak nincs esélye, akkor még van pár évem megtalálni az igazit, aki ugyanazt akarja, mint én. De nem szeretném 35 évesen szülni az első gyerekemet. Ennyire egyszerű az összefüggés.
2013. szept. 18. 13:51
 16/22 anonim ***** válasza:
de a lényegen nem változtat, ha házas vagy ha nem a petéid így is, úgy is romlanak! :)
2013. szept. 18. 14:08
 17/22 anonim ***** válasza:

A barátnőm 35 éves, a fiú 30, 3 éve vannak együtt.

A fiú még be sem mutatta a lányt a családjának, nem élnek együtt, a srácnak van külön bérelt lakása (mondjuk heti kb. 5 napot együtt töltenek).

A lány halál szerelmes, a fiú minden évben még egy kis türelmet kér tőle, amíg "biztos lesz a döntésében".

Sajnos hiába beszélek a barátnőmnek, hogy még évekig is hitegetheti a srác, meg sem hallja.

Külső szemmel figyelve sem illenek egymáshoz, de a szép szó semmit nem használ, így csak szomorúan figyelem a barátnőmet, amint lassan kicsúszik a szülőképes korból.

2013. szept. 26. 13:11
 18/22 anonim ***** válasza:
Én nem tudom : D a párom szerint 1évet,mert az olyan kötelező,szerinte. én 18(L) és nem rég jegyeztek el : D
2013. szept. 26. 15:34
 19/22 anonim ***** válasza:

Addig, amíg mg nem kérik a kezed. Logikus nem?

Vagy, ha nem kéri meg a kezed, akkor te fogod az övét ? :-)

2013. szept. 26. 17:20
 20/22 anonim ***** válasza:
Nézd, én 3 év után költöztem össze a párommal, rá két hónapra megkért, és és fél év múlva összeházasodtunk. Van olyan pár ismerősünk (barátaink), akik már 8 éve együtt vannak, és se eljegyzés, se gyerek a láthatáron. A nő bele van betegedve... Különösen az érintette rosszul, hogy még nekem is "sikerült" (5 évvel idősebb nálam), ráadásul ilyen gyorsan... Én még nem is ismertem a páromat, ők már együtt jártak. De egyrészt mi mindketten dolgozunk, ők meg évek óta munkanélküliek és a szülőknél laknak (hol itt, hol ott). Jó, alkalmi melóik vannak, nem lógatják a lábukat egész nap, sokat segítenek otthon is (favágás, takarítás, főzés, stb.), mindkettő csinált egy felsőfokú nyelvvizsgát, etc. De erről képtelenek beszélni egymással, pedig tudom, hogy a férfi is szeretne már nősülni, és nagyon vágyik gyerekre, csak a szülők nyakára nem akar... És attól fél, hogy ha eljegyzi a nőt, akkor hiába, mert attól nem lépnének előrébb. És valóban, attól nem lenne bejelentett keresetük, nem lenne a nő jogosult gyedre, stb. Tehát a férfi szempontjából felesleges, a nő nem is mondja neki, ezért azt hiszi, hogy ő is így gondolja, de az meg bele van betegedve... Szóval meg kell ezt beszélni. 28N
2013. szept. 26. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!