Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Falun még mindig ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Falun még mindig ennyire divat összeköltözés előtt eljegyezni egymást?

Figyelt kérdés

Kissé megdöbbenve látom, hogy mennyien el vannak úgy jegyezve, hogy közben szülőknél laknak, mindenki a sajátjánál. Egy részük csak akkor költözik össze, mikor házasságot is kötnek, és akkor is csak valamelyik szülőhöz. Némelyik el is mondja, nekik a szülők nem engedik, hogy összeköltözzenek, mert vallásosak. Érettek lennének olyanok a házasságra, akiknek a szülők mondják meg, mit tegyenek?

Pedig ez Nyugat-Magyarország, mégsem a tanyavilág. Mi a helyzet máshol? Szinte már az megy itt ritkaságszámba, aki együtt is él a párjával...

Titeket kinéztek azok, akik ilyen régies felfogásban vannak azért, mert vadházasságban éltek?

2013. aug. 19. 17:52
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Persze, inkább belegebedtek, de együtt maradtak... Na jó, voltak pozitív példák, de nagy százalékuk megszokta a dolgot, ami nem egyenlő a boldogsággal. Én pl. nem merném kijelenteni 100%-ra, hogy a nagyszüleim boldogan éltek, vagy csak megszokták egymást.
2013. aug. 19. 20:56
 22/31 anonim ***** válasza:
51%
Aki a nagyszüleinkkel példálózik az miért nem hozakodik elő rögtön az őskorral? Menjünk vissza barlangba, mert egyszer jó volt úgy is?
2013. aug. 19. 21:02
 23/31 salvadorina ***** válasza:
20%
A másik az, hogy nagyszüleink korában, akinek volt akkora szerencséje, hogy maga választhatta ki a párját, az ritkán tévedett az érzéseivel kapcsolatban. Akkor még nem volt ennyi parfüm, spray, arcszesz, tusfürdő, így az emberek a másik természetes illatát érezték (tudat alatt persze), és ha kölcsönösen vonzódtak egymáshoz, az igaz volt. Ezt hívják kémiának. Most már mindenki elnyomja ezt az illatot ezekkel a szerekkel, ezért megy tönkre rengeteg kapcsolat.
2013. aug. 19. 21:14
 24/31 salvadorina ***** válasza:
53%
Mármint nem ezért megy tönkre, hanem ezért kezdődik el, ami aztán úgyis véget ér.
2013. aug. 19. 21:15
 25/31 anonim ***** válasza:
63%

Jaj hagyjuk már vagy nektek mikkor éltek a nagyszüleitek a középkorban?

Az én nagyszüleimet nem a szüleik boronálták össze, hanem ők maguk. Náluk szerelmesebb pár meg nem is nagyon láttam.

Nem azt mondom, hogy nem volt olyan aki nem csak kényszer miatt nem vált, de azért az sem volt olyan általános mint itt írjátok.

2013. aug. 19. 21:17
 26/31 anonim ***** válasza:
59%

Én meg azok között, akik nem éltek együtt házasság előtt olyan házaspárokat ismerek, akik még mindig együtt vannak, és ez nem két eset, mert több ilyen párt is ismerek.

Ez a nagyszülős duma tényleg vicc és tudatlanság is. Ezelőtt 60-70 évvel már bőven nem érdekből házasodtak, sőt válhattak is, csak maximum nem volt annyira leegyszerűsítve a jogi része, mint ma. De aki akart, tudott. (Zárójelben megjegyzem, régebben sem csak a szülők dönthettek, hogy kihez megy a gyerek. A nemeseknél igen, ahol számított a földbirtok és a vagyon, de az egyszerűbb embereknél közel sem, ez csak egy sztereotípia, ami azért van, mert a nemesek életviteléről sokkal több a forrás, és ezt vetítjük ki akaratlanul az egész társadalomra.)

A sok válás oka szerintem alapvetően az önzőség és egoizmus. Az emberekből kiveszett az, hogy tényleg emberként tisztelje a másikat, így kiveszett az a képesség is, hogy megjavítsuk, ami elromlott.

2013. aug. 19. 23:15
 27/31 anonim ***** válasza:
60%
Régen azt szólták meg, aki együtt élt házasság előtt, most meg azt, aki nem élt együtt. Mi lenne, ha végre mindenki elfogadná, hogy nem az az élet egyetlen lehetséges helyes módja, ahogy ő él?
2013. aug. 20. 18:01
 28/31 A kérdező kommentje:

Haladni kell a korral. :) Nekem nincs azzal bajom, csak furcsállom, hogy egyes helyeken a szülők mondják meg, mit csináljon a fiatal...

Mint már mondtam, beszéltem olyan lánnyal, akik azért nem laknak együtt, mert a szülők nem engedik. Más, ha ők így érzik helyesnek, de nem, a lány és a fiú is akarná, de nem lehet a szülők miatt.

Kérdem én: mennyire lehetnek kész olyan emberek a házasságra, akiknek a szülők mondják meg a tutit?

2013. aug. 20. 18:07
 29/31 anonim ***** válasza:

Játsszák a felnőttet, aztán anyukáék mondják meg mit lehet, mit nem, mikor lehet összeköltözni, hol lehet összeköltözni, milyen esküvő legyen, mert ugye ők fizetik.

A "nagy felnőttek", inkább szánalom

2013. aug. 21. 23:15
 30/31 A kérdező kommentje:
Sőt... az egyik lány, aki 5 éve van jegyben a vőlegényével: most arra spórolnak a fizetésükből, hogy meg lehessen azt a nagy lagzit tartani, amit anyukáék elvárnak. Ezért nem sikerült előbbre jutni 5 éve. Mert szülők kikötötték, hogy a huszadik ágú unokatestvér könyvelője is ott kell legyen, a mucsaröcsögei Manyi nénivel bezárólag...
2013. aug. 22. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!