Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Engedelykeres a szuloktol?
"20 évvel ezelőtt még ez volt az alap!"
Maradjunk annyiban, hogy inkább 50 éve.
Illetve inkább 70 éve.
20 éve ez nem volt alap.
Normális helyen még ma is ez az alap. Ha már régen vagytok együtt, akkor biztos lehet benne, hogy feleségül akarsz menni hozzá. Ez csupán udvarias gesztus, tiszteletadás a szülők felé.
Soha nem értettem, hogy egy több éve tartó kapcsolatban, együttélésnél hogyan lehet meglepetés a nőnek, ha a párja megkéri a kezét? Arról már a kapcsolat elején kellene beszélni, hogy összeakarnak-e majd házasodni vagy csak együtt élni tart, ameddig tart alapon. Ebben az esetben nem lehet meglepetés a lánykérés.
Aki ezen megsértődik, ott baj van a kapcsolatukkal.
Nem akadtam volna ki, hiszen tőlem is csak formalotás miatt kellett kérdeznie akarom-..
Mi csak áldásukat kértük a döntésükre, bem csak édesapámét, hanem anyukámét is (nagyon fontos nekik, hogy ők egyenrangúak)
Nagyon jólesett nekik a dolog...
Kérdező, azért ez ma még konzervatívabb pároknál is úgy szokás - már ha az illető tiszteli a jövendőbelije szabad akaratát - hogy előbb a lány kezét kéri meg akár formálisan, akár simán megbeszélve, hogy összeházasodnak, és ha közösen már eldöntötték a házasságot, na akkor megy a szüleihez, tisztelve a tradiciót. Sőt, ma egy szülő is azt veszi evidensnek, hogy a fiatalok ezt már megbeszélték-eldöntötték, tehát az "áldását a frigyre" nem a lánya akaratán átnyúlva adja...
Nincs annál mindenki számára kínosabb és kellemetlenebb dolog, mint ha valakinek a kezét megkérik az apjától, miközben ő maga nem akar házasodni...
40 évvel ezelőtt még ez volt az alap
igen, pontosan. a fiú megkérte a lány kezét a szülőktől. a szülők megkérdezték, hogy hova akarja vinni, miből fogja eltartani. a fiú megnyugtatta a szülőket, szülók megnyugodtak, és áldásukat adták.
teljesen normális.
persze a fiatalok ott is, meg itt is előre megbeszélték. ez az alap.
az én kezemet akarta egy teljesen eltájolt pasi megkérni.
szülők mondták, hogy a lány kérdezze, ő dönt, de ne nagyon reménykedjen. meg is kapta a kosarat.
ismerősömékhez két fiú járt. az egyik a lányhoz, ott a szerelemből eljegyzést lett,
a másik fiú csodálkozott: hogyhogynem hozzám? én már milyen régen járok a papához(!) kártyázni !!! .... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!