Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?
Van egy nagyon okos, régi mondás: "hosszú jegyesség - rövid házasság". Tapasztalataim szerint majdnem mindig igaz.
Tudod, hogy miért? Mert ha egyszer elhatároztátok, hogy házasság lesz, akkor nem szabad halogatni, nincs is értelme. Félig elköteleződsz és lekötöd a másik felet? Ez a süket hollywoodi szöveg, hogy "csak eggyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat" marhára bejön egy gagyi vígjátékban egy kedves kis szerencsétlenség szájából, de a való életben azt jelenti, hogy a kapcsolattal és a fellekkel (de legalább az egyikkel) baj van: nem vállalja az elköteleződést.
Nézd, én 10 évig éltem élettársi kapcsolatban, maximálisan házasság-ellenes vagyok. Amikor eldöntöttük, hogy mégis összeházasodunk, akkor megvettük a gyűrűket és elmentünk az anyakönyvi hivatalba időpontot kérni. Ennyi.
Nem, nem volt félreérthető a kérdés, lehet, hogy a válaszom inkább. :) Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy nincs rögtön, vagy nagyon rövid időn belül esküvő az eljegyzés után, ennek annyi nyomós oka lehet!
Egyébként meg nem kell azzal foglalkozni, amit mások gondolnak, úgy csináljátok, ahogy nektek jó!
10-es voltam.
Az jelenti az egymás iránti elkötelezettséget, ha szeretik egymást és megbeszélik, hogy együtt szeretnék leélni az életüket, és ha eljön az ideje, akkor összeházasodni.
Az eljegyzés nem jelent semmilyen elkötelezettséget, mert azt bármikor fel lehet bontani. Csupán jelzés a külvilág felé, hogy "foglaltak". De ha erre szükség van, akkor már baj van a kapcsolattal. Azt pedig nem eljegyzés, ha csak a nő kap egy kövesgyűrűt. Azt akár kitől kaphat, sőt, vehet is saját magának. Ez csak amerikai szokások majmolása. Általában a nők akarnak mindenáron dicsekedni azzal, hogy ők menyasszonyok.
Azt szintén nem értem, ha valóban együtt képzelik el az életüket, ahhoz miért kell nagy lakodalom meg álom esküvő? Ha van rá felesleges pénzük, akkor OK! De ha nincs, akkor miért verik felesleges költségbe magukat? Ahelyett, hogy a közös életüket alapoznák meg abból a pénzből.
De természetesen mindenkinek magánügye, hogy akar-e évekig tartó jegyességet.
1-2 évnyi jegyesség oké, de 3-4 év azért elég túlzás.
Egy kapcsolat nem az eljegyzéstől fog magasabb szintre lépni (manapság eléggé divatszöveg lett ez is).
Én személy szerint nem is veszem komolyan azokat, akik azt mondják, hogy jegyesek de esküvő 3-4 év múlva lesz csak.Szerintem gyerekes, és komolytalan is.Aki eléggé érett és kész van a házasságra az belátható időn belül ( 1-2 év) házasságot is köt.
Ez a 3-4 év múlva dolog pedig csak "vaklárma" de végül is ma ez a divat a fiatalok körében.
Szerintem az a legnagyobb baj az ilyen "most még nincs pénzünk rá mert még 4 évig tanulunk és együtt sem élünk, de 5 év múlva lesz már fix munkahelyünk és keresetünk akkor házasodunk" eljegyzésekkel, hogy 4 év iszonyat sok idő.
Ha 5 év múlva ott vannak azzal a fix munkahellyel meg fizetéssel, akkor lenne értelme az eljegyzésnek, mert 4 évvel azelőtt gőzük sincs arról, hogy milyen az. A kapcsolatok nagyrésze azért megy tönkre, mert az ilyen kritikus életszakaszokban az egyik-másik fél egyszerűen megváltozik. Más behatások érik, más életszakaszban van, gyakran mások lesznek a preferenciái és az érdeklődési körei. Az ilyenekből szokott az lenni, hogy mire letelik az a 4 év és meglenne a pénz, már elegük van egymásból, mert teljesen más életet élnek. Ezért érdemes szerintem akkor eljegyzést tartani, amikor már van keret a házasságra a közeljövőben, és az ember nagyjából "megállapodott", tehát befejezte tanulmányait, elkezdett dolgozni, összeöltözött a párjával, és látják, hogy igen, ez működik. Addig csak bohóckodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!