Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?
Azért, mert az emberek normálisabb részénél az eljegyzés egy elhatározás, döntés a házassághoz, nem pedig a kapcsolat "komolyítására törekvő próbálkozás" mint az ilyen 10 éve jegyeseknél. Normál esetben nem attól lép magasabb szintre a kapcsolat, hogy eljegyzitek egymást, és nem az ezt követő 3 évben kell kiderülnie, hogy működik-e, hanem fordítva. Előbb működjön a kapcsolat, aztán megszülethet a komoly döntés az elköteleződésre. De annak nem sok értelme van, hogy még nem érzitek az idejét annak, hogy összekössétek az életeteket, de azért mutogatnátok.
Ne haragudj, de szerintem sokan azért vannak erről rossz véleménnyel, mert ez főleg azoknál népszerű, akik teszem azt randizgatnak 1 éve és ezzel akarják megmutatni a külvilágnak, hogy őket igenis mennyire komolyan kell venni - aztán 5 év múlva, mikorra a házasságot "tervezik" már rég nincsenek együtt. A legtöbb ilyen párocskának fogalma sincs az életről, elhatározásról, döntésekről, párkapcsolatról, csak jól meg akar mutatni valamit, aztán "majdegyszer" lesz belőle valami - ez a hozzáállásuk. Valljuk be, ez nem éppen szimpatikus.
huszonévesek vagyunk, lassan 3 éve együtt is élünk, de nekem még csak most lett normális munkám, párom pedig még nem fejezte be az egyetemet, még legalább 3-4 évig nem is fogja. Az eljegyzés részünkről egyfajta ígéret egymás felé, úgymond egy terv, amit akkor fogunk tudni véghez vinni, ha pl ő befejezte az egyetemet, és dolgozni tud, és nekem is tutira stabilizálódik a munkám.
Ezért szeretnénk megtenni ezt a lépést, de az esküvővel várni egy kicsit még
Én írtam olyat a témában, hogy szerintem hülyeség, de nem a hosszabb jegyesség, hanem ha valakik úgy tartanak eljegyzést, hogy nem akarnak összeházasodni és életük végéig menyasszony/vőlegény lesznek. Mert az eljegyzés azt jelenti, hogy kinyilvánítjuk azt a szándékunkat, hogy össze akarunk házasodni. Ezért nekem valahogy nem fér össze a kettő, hogy eljegyzést akar valaki, házasságot nem, de ez csak egy vélemény, ettől még mindenki azt csinál, amit akar, én biztos nem nézek senkire ezért rossz szemmel, nem vagyunk egyformák.
Mikor mi eljegyeztük egymást, mi sem tudtuk pontosan, hogy mikor fogunk összeházasodni, de azt tudtuk, hogy néhány éven belül tervezzük, ha nem terveztük volna, akkor a jegyességnek sem láttuk volna szükségét.
Igazából itt a házasság szándéka nélküli jegyességet furcsálljuk többen a fenti okok miatt, de mondom, ettől még mindenki úgy dönt, ahogy szeretne, nincs joga senkinek beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!