Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzést szeretnénk de esküvőt nem. Van ilyen?
Ugyan, minek kell ezt túlbonyolítani? Ha akartok gyűrűt, vegyétek meg, húzzátok fel, viseljétek egészséggel az összetartozás jelképeként.
Mások tetoválást csináltatnak megyütt, megint mások egy félbetört szív-medált hordanak a nyakukban, stb. stb.
Akik lehurrognak, azokjobbára szerintem vagy menyasszonyok, akik most nagyon fontosnak érzik, hogy már "hivatalosan" is megkérték őket, és zavarja a boldogságukat, ha mások máshogy csinálják, mint ők, vagy frusztrált magányosok, akik családi állapotuktól függetlenül életük végső és eufórikus céljának tekintik a lánykérést.
Ugyan, kinek ártotok vele? Ha megkérdezik, akkor megmodnjátok, hogy nem hivatalos eljegyzés és nem lesz esküvő, pusztán jelképként viselitek.
Ez így butaság. Én nyakon vágnám a férjemet, ha dirigálna. Nem azért házasodnak össze az emberek, hogy csicskáztassák egymást, hanem azért, hogy anyagilag nagyobb biztonságban legyenek és könnyebben tudjanak gondoskodni a gyerekeikről. És pert persze szeretik egymást. Aki kapcarongynak nézi a feleségét, az nem szereti az asszonyt, aki pedig eltűri és nem áll a sarkára, hogy vele így nem lehet viselkedni, az meg is érdemli.
Ez a hozzáállás, hogy "örökre együtt maradunk, ha nem házasodunk össze", meg "kéne egy gyűrű, ami az összetartozásunkat szimbolizálja", szerintem elég gyerekes. A gyűrű csak akkor szimbolizálja a társadalom felé is az összetartozást, ha házasok vagytok. Magatoknak vegyetek, húzzátok fel, de ne csodálkozzatok azon, ha ezt egy-két ismerős, rokon furcsállni fogja, esetleg csúnya megjegyzéseket tesz rátok a hátatok mögött. Ezzel pont azt érnétek el, hogy komolytalannak találják a kapcsolatotokat, mert csak a tinik szokták így eljegyezni egymást.
Nem az, vegyetek és hordjatok gyűrűt nyugodtan, de ne hívjátok már eljegyzésnek, ha nem akartok összeházasodni. Ha pedig össze akartok házasodni, tegyetek érte.
Utolsó, szerintem a kérdező pont azért kérdezett, mert nem tudja, hogy ez így jó ötlet-e. Nekem is az a véleményem, hogy szíve joga gyűrűt hordania a párjával, de anyukának, apukának, nagyiéknak, a többi rokonnak, barátnak, nehéz lesz beadni, hogy eljegyezték egymást, de nem akarnak összeházasodni. Nekem ezzel van a bajom, hogy a párja menyasszonyomnak akarja hívni, s "hivatalos" eljegyzést szeretnének, hogy mindenki tudjon róla.
Na már most egy ilyen eljegyzés hozadéka az, hogy mindenki várja az esküvőt, de a kérdező úgy van vele, hogy ők nem akarnak esküvőt... Viszont, ha nem akarnak, és hagyományos formában tartanak eljegyzést, akkor abból 1-2 éven belül az lesz, leminősítik a kapcsolatukat, hisz jegyesek, de annyira mégse komoly a dolog, hogy összeházasodjanak. Meg lehet nézni a gyakon is, egy halom olyan kérdés van, hogy mikor aktuális a jegyesség. A nagy átlag azt írja, hogy akkor, ha 1-2 éven belül házasság kíséri. Ellenkező esetben elkezdik sajnálni a párt, hogy szegények így, szegények úgy, a rosszabb változat pedig a lekezelés, hogy a fészkes fenének jegyezték el egymást akkora hajcihővel, ha nem is házasodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!