Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzést szeretnénk de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzést szeretnénk de esküvőt nem. Van ilyen?

Figyelt kérdés
Párommal csak eljegyzést szeretnénk de esküvőt nem azt szeretnénk,hogy legyen gyűrűnk egy jelkép de ennyi.Mennyire divat ez mostanság?
2013. jún. 19. 22:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
81%

Az eljegyzés azt jelenti, hogy két fél kinyilvánítja az egymással való összeházasodás szándékát, a jegyesség időszaka már az esküvőre való készülés.

Úgyhogy nekem kicsit olyan az, hogy menyasszony szeretnék lenni, de feleség nem, mintha azt mondanánk, szeretnék terhes lenni, csak aztán nehogy gyerekem is szülessen.

Szóval szerintem hülyeség. Persze mindenki azt csinál, amit akar, nyugodtan eljegyezhetitek egymást. Azért arra számítsatok, hogy ha mások meghallják, hogy menyasszony és vőlegény vagytok, megindul a kérdezősködés és boldog-boldogtalan kérdezgetni fogja, mikor lesz az esküvő.

Nekem az is furcsa lenne, hogy lehet, soha nem lesz esküvő, és akkor 80 évesen menyasszony-néni lennék, vagy mi? :D Akkor már inkább élettárs, pedig nem igazán szeretem ezt a szót.

Én szimplán hülyeségnek tartom.

De ha titeket mindezek nem zavarnak, a ti dolgotok, az számít, amit ti szeretnétek, nem a mások véleménye.

A párom, mikor még meg sem fordult a fejünkben az esküvő, vett nekem egyszer egy gyűrűt az összetartozásunk jeléül, de természetesen ez nem eljegyzés volt, nem is neveztük annak. Akkor jegyeztük el egymás, mikor már tényleg biztosak voltunk benne, hogy össze fogunk házasodni. Így is lehet csinálni.

De ahogy nektek szimpatikus.

2013. jún. 19. 22:38
 12/29 anonim ***** válasza:

Elég fura az eljegyzés annak tudatában, hogy nem akartok összeházasodni. De a ti életetek, és ha ezt szeretnétek, akkor csináljátok. Nektek kell boldogan élnetek, ne számítson, hogy mások mit gondolnak.

Persz az is elég fura lesz a későbbiekben, ha valaki örök menyasszony. Nem lehetne, hogy inkább barátnőm helyett kedvesemként, páromként mutasson be a párod?

2013. jún. 19. 23:20
 13/29 anonim ***** válasza:

Először is ne mások véleményével foglalkozz, hanem azzal, hogy ti mit szeretnétek.

Mi pl. nem voltunk házasságpártiak, teljesen feleslegesnek tartottuk azt az egy szem papírt. Sokáig úgy gondoltuk, éreztük, hogy anélkül is ugyan úgy szeretjük egymást, anélkül is ugyan olyan boldogok vagyunk. Tehát mikor már tudtuk, éreztük, hogy együtt akarjuk leélni az életünket, a páromtól kaptam egy gyűrűt. Eljegyzésnek neveztük, pedig esküvőt nem terveztünk. Viszont lehet simán egy jelképnek mondani, hogy ezzel kifejezitek a szándékotokat, hogy közös életet terveztek, mostmár tudjátok. Tudjátok, hogy nem csak együtt jártok, együtt éltek, hanem közösen tervezitek leélni az életeteket. Tehát csak részletkérdés, hogy minek nevezitek a gyűrűadást. Egyébként nálunk a családban senki nem kérdezgette, hogy mikor lesz az esküvő. Örültek, hogy eljegyeztük egymást, és ennyi.

Mondjuk azóta már másként gondolkodunk a házasságról:) Már három éve házasok vagyunk:)

2013. jún. 19. 23:41
 14/29 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nagyon nevetséges lenne.
2013. jún. 19. 23:53
 15/29 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem ez hülyeség. Vagy maradjatok élettársak, vagy házasodjatok össze. Vagy vegyetek egy gyűrűt csak úgy, de én azt se mondanám, hogy menyasszony vagyok, mert 50 év múlva elég nevetségesen fog hangzani, hogy még mindig menyasszony vagy. Vagy mondjuk 90 éves nagymama korodban menyasszonyként halsz meg... Érdekes vágyak.
2013. jún. 20. 09:55
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez így ebben a formában rosszul fog elsülni. Én a párommal 3 éve vagyok együtt, nem vagyunk eljegyezve, és folyamatosan megkérdezi mindenki, hogy "esküvő, gyerek?" Csak így minden nélkül... Mi erre mindig illedelmesen válaszolunk, hogy már tervezzük, majd szólunk, ha aktuális lesz, de még pár évig várunk. Majd, ha újra találkozunk (2 hét, 1 hónap), újra jön a kérdés. Szerencsére legalább a saját szüleim nem zaklatnak ezzel, de párom anyukája már nagyon meg van lőve vele. (Azt várja, hogy én beszéljemm rá a fiát az eljegyzésre... :D)

Szerintem, ha eljegyeznétek egymást úgy, hogy szóltok a szüleiteknek, a barátoknak, esetleg kiírnátok FB-ra, mert milyen szépen mutat, hogy jegyesek vagytok, az sokkal rosszabb helyzetet és agresszívebb rokonokat, ismerősöket eredményezne, mint ami nálunk van. Képzeld el ezt a párbeszédet:

-Mikor lesz az esküvő?

-Még nem tudjuk, pár év múlva.

-Akkor minek az eljegyzés?

-Csak jelkép, szerettünk volna gyűrűket.

-WTF?

Nevetség tárgyává tennétek magatokat, és biztos vagyok benne, hogy páran kibeszélnének titeket.

Szóval én a helyetekben várnék ezzel. Én kaptam a páromtól fél éve, a születésnapomra egy ékszer szettet (fülbevaló gyűrűvel), mert látta, hogy csorgatom érte a nyálamat a kirakatban, s mondtam is neki, hogy az annyira szépen mutatna a medállal, amit a nagyim hagyott rám, csak én sajnáltam rá a pénzt. Nem volt egy ökör ára, mert "csak" ezüst, de persze gyönyörű. Nem mondom, hogy az összetartozásunkat szimbolizálja, egyszerűen jól esett, hogy már másnap visszament és megvette, pedig ott és akkor is felajánlotta, hogy ha ennyire tetszik, megveszi nekem. Mondtam, hogy á, nem, nem fogadhatom el csak úgy. Aztán rá pár hónapra, amikor a szülinapom volt, mondta, hogy az ajándékot el kell fogadni. Szóval örültem neki, és ez az öröm jut eszembe mindig, amikor felveszem.

Mi megbeszéltük, hogy ha lesz állásom, majd akkor jegyezzük el egymást, hisz akkor már nem lesz messze az esküvő se. Azt javaslom nektek, hogy ti is beszéljétek meg, hogy kb. mikorra kerültök olyan életszakaszba, amikor össze tudtok házasodni, s ennek megfelelően alakítsátok az életeteket. Vagyis tanuljatok, dolgozzatok, csináljátok azt, ami az előrejutáshoz kell. Gyorsan eltelik ám néhány év egy jó kapcsolatban, észre se fogjátok venni.

Csak azért eljegyezni egymást, hogy azt mondhassátok, "menyasszony", "vőlegény", szerintem egy kicsit megfelelési kényszer. Ha az összetartozásotokat akarjátok szimbolizálni, fogjátok egymás kezét az utcán. :) 26N

2013. jún. 20. 12:25
 17/29 anonim ***** válasza:

Nekem a kérdésből úgy tűnik, hogy egyáltalán nem akarnak összeházasodni (legalábbis a dolgok jelen állása szerint) csak szeretnék ilyen módon megerősíteni és a külvilág számára is nyilvánvalóvá tenni a kapcsolatukat.

Szóval Kérdező, ez a TI KÖZÖS életetek és nem a harmadiké, meg a negyediké, ezzel nem ártotok senkinek, tehát tegyétek a lehető legnyugodtabb lelkiismerettel azt, amit ti jónak láttok. Ennyi.

Mellesleg az eljegyzés valóban egy kétjelentésű dolog, mert egyfelől a komoly, hosszútávú szándék KÖLCSÖNÖS kinyilatkoztatása EGYMÁS felé, másfelől hagyományos értelemben meg tényleg házassági ígérvény. És hát azt is gyanítom, hogy egyre több olyan pár lesz, akik a Kérdezőékhez hasonló gondolatokat dédelgetnek, mert egyfelől igényük lenne valamiféle ceremóniára, aktusra, amivel jelzik az egymás iránti elkötelezettségüket önmaguk és a környezetük felé, másfelől viszont nem szól arról, hogy bármiféle külső hatalmat ismernének el a kapcsolatuk FELETT, mint a házassággal ugye valamely egyházat vagy/és az államot. Lehet, hogy jó erre a célra az eljegyzés egy kicsit megváltoztatott tartalommal, de lehet, hogy ki kellene találni valami más nevű tök hasonló dolgot akár:)))

2013. jún. 20. 12:56
 18/29 anonim ***** válasza:
Szerintem, aki "menyasszonyomnak" akarja bemutatni a barátnőjét, az akar házasságot, ha máshogy nem is, tudat alatt.
2013. jún. 20. 13:23
 19/29 anonim ***** válasza:
#18, szerintem meg nem kellene nekünk jobban tudni, hogy más mit akar, mint ő maga... egyébként meg én magam is igen gyakran "a zasszonyként" aposztrofálom a zasszonyt...
2013. jún. 20. 13:35
 20/29 anonim ***** válasza:
65%

Most gondolj bele kérdező. Megvan eljegyzés mindenkinek elmondjátok, kiírjátok facsére stb.

3 év múlva:

-Mióta is jegyezted el?

-Hát 3 éve.

-És miért nem esküdtetek már össze?

-Mert nem akarunk összeházasodni.

10 év múlva...

Szerintem az eljegyzés egy félig befejezett munka a járástól az esküvőig. Ez olyan mintha veszel egy házat csak nem laksz benne,mert neked jó az albérlet is,ezért be se rendezed, rá se nézel...

2013. jún. 20. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!