Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A kísérő gyűrűnek mi a lényege...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A kísérő gyűrűnek mi a lényege? A hétköznapi életre vonatkozóan mi a különbség a kísérő gyűrű és a karikagyűrű között? Elsősorban valami apró jelentés különbségre gondolok.

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 8 hónapja vagyunk együtt, eléggé komolyra fordultak a dolgok. Meg volt már a bemutatás egymás szüleinek (illetve én csak az édesanyjával találkoztam, édesapja akkor éppen pár napig kórházban volt..), és a kapcsolat komolysága miatt az eljegyzés is szóba került. Nos, ebben a tekintetben mindketten eléggé konzervatívak vagyunk, hiszünk a házasságban, meg az örök értékekben.

Mivel mindketten egyetemisták vagyunk (3 év van vissza), ezért logikus, hogy az esküvőt csak az egyetem után tartanánk, vagy valamikor azután. Ebben az esetben kísérő gyűrű az ajánlott, vagy karika gyűrű? A kísérő gyűrűnek mi a lényege? A hétköznapi életre vonatkozóan mi a különbség a kísérő gyűrű és a karikagyűrű között? Elsősorban valami apró jelentés különbségre gondolok..

2013. máj. 28. 10:19
1 2
 11/11 gungasam ***** válasza:

Eleve elvétett kifejezés a "kísérő" gyűrű amikor eljegyzési gyűrűről van szó.Akkor beszélhetünk kísérő gyűrűről ha az nem eljegyzési gyűrű.

Az eljegyzési gyűrű nem sima karika, akár a nagyi régi akármilyen örökül hagyott gyűrűje is lehet eljegyzési gyűrű.

A házasságkor ujjunkra húzott gyűrű szokott sima karikagyűrű lenni, de már ez is változik, ékesedik.

A kísérő gyűrű pedig általában köves.

2013. jún. 7. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!