Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Baj, ha visszaadom a gyűrűt?
Párom megkérte a kezem, igent mondtam. Ez már lassan fél éve volt. Tervezgetném az esküvőt, de kiderült, ő még nem akar házasodni. Talán majd néhány év múlva...
Baj, ha visszaadom neki a gyűrűt azzal a szöveggel, hogy majd adja oda újra, ha választott dátumot? Mert így, amikor ránézek a gyűrűmre, csak fájdalmat érzek, hogy átvert. Feltette a kérdést, aztán közben meg nem is akar feleségül venni.
28/N és 29/F
Add vissza. Már csak azért is, mert hatalmas felelőtlenség volt az eljegyzés úgy, hogy azt se tudtátok egymásról, hogy kinek mi a terve. Ilyen esetben, egymást így félreismerve nem sok értelme van gyűrűt viselni...
Tényleg fura, hogy vannak kapcsolatok, ahol a kommunikáció ilyen szinten hiánycikk. Az egyik akar valamit, netalántán célozgat rá, amit a másik nem érti vagy csak sejti, de mivel "tabu" téma, meg a nők imádják a kövesgyűrűt, csapnak egy eljegyzést, aztán kisnyúl. Add vissza, és kérd fel egy nagy és őszinte beszélgetésre a jövőtökről(mármint hogy veled tervezi-e), mert ennek így sok értelme nincs.
Nem baj, sőt. Én is ezt tenném a helyedben: azonnal visszaadnám. Majd akkor adja oda, ha komolyan is gondolja a házasságot.
Van egy jó magyar közmondás, ami nagyon igaz, tapasztalatom szerint is (a családban is volt hosszú jegyesség, ami nem vált házassággá): "Hosszú jegyesség, rövid házasság".
Van egy lakáshitele, ami 4 év múlva jár le, s akkor talán... Legalábbis azt mondja. De nem értem, hogy miért egy hiteltől függ, hogy kellek neki vagy sem.
Ha hazaér munkából, leülök vele megbeszélni a dolgot és visszaadom a gyűrűt.
Én már gyereket szeretnék és házasságba szeretnék szülni. Szerinte ha majd összejön a gyerek, akkor max elvesz, előbb nem kötelező...
nem értem ezeket a mai nőket, pedig én is az vagyok.
boldogan élsz a pároddal, közös gyereket terveztek, minden szép és jó, és közben csinálod magadnak a problémát az esküvő miatt. jelzem nem ez a szeretet mértékegysége, h van-e papír a kapcsolatról vagy sem.
nem teljesen mind1, h mikor házasodtok össze?
ismerek olyan párt akik leéltek együtt egy életet, felnevelték a gyerekeiket, unokák is vannak már, és 60 évesen tették hivatalossá a kapcsolatukat. azt is csak jogi okokból, az esetleges öröklés miatt.
mi is jegyben járunk-élünk már 2 éve, de ha 20 év múlva lesz esküvőnk az sem érdekel. nekem a párom a fontos, hogy szeressük egymást, kitartsunk a bajban is. egy papír még nem garancia semmire.
Én teljesen megértem a kérdezőt. Én soha nem erőltettem az esküvőt, de nekem az eljegyzés egy ígéret arra, hogy belátható időn belül összeházasodunk, nekem ez azt jelenti (és valójában azt is jelenti, ha csak nem divatból jegyezzük el egymást), hogy elhatároztuk, hogy összeházasodunk, készülünk az esküvőre, stb. Amíg ez nem így van, nem kell eljegyzés, csak azért, mert olyan jól hangzik. Márpedig ha a "vőlegény" úgy áll hozzá, hogy ő egyelőre nem akar házasodni, TALÁN majd évek múlva (itt főleg a talánon van a hangsúly), akkor én sem érezném, hogy szükség van még eljegyzésre?
Mi a fenének, ha még a házasságról nem született döntés, vagy lesz belőle valami, vagy nem? Nem értem ezeket a divateljegyzéseket, szerintem teljesen feleslegesek.
Szerintem az ilyeneknek semmi köze az eljegyzés valódi értelméhez, csak a világnak szólnak, szóval magamutogatás az egész. Lehet eljegyzés nélkül is együtt lenni, sőt még gyűrűt is venni egymásnak, de az eljegyzés nem erről szól, nem ezt jelenti.
A másik, hogy zsarolásnak, sértődésnek tényleg semmi értelme, máshogy értelmezték ezt az egészet a kérdező és a párja, meg lehet szépen beszélni, hogy ráér az eljegyzés akkor is, ha már tényleg elhatározták magukat az esküvővel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!