Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik kézre kell húzni az eljegyzési gyűrűt?
Hát itt már elég nagy a katyvasz, mert amennyire én tudom, és ahonnan édesanyám származik, eredetileg NEM volt eljegyzési gyűrű. Hanem a karikagyűrű volt a bal kézen, eljegyzési gyűrűként funkcionálva és az került át a jobb kézre esküvőn. Szóval csak egy gyűrű volt.
Ma már, hogy két gyűrű a szokásos, az eljegyzésit inkább a balra húzzák rá, aztán vagy átesszik a jobbra a karika mögé/elé, vagy külön hordják a kettőt, vagy a karikát teszik a balra... na szóval ma már bármi lehet :)
Olyat is hallottam már, hogy a pár egyik tagja a bal, a másik meg a jobb kezén hordja a gyűrűt, h összeérjenek, ha kézen fogva sétálnak.
Szóval eredetileg itt tényleg balról ment át a jobbra, de ha már eljegyzési, ami angolszász, akkor meg balra megy a jegygyűrű is az eljegyzési elé. Minden más verzió honosított kutyulmány, kinek hogy tetszik alapon. Szerintem is teljesen mindegy, ahogy neked jobb.
A bal kéz elvileg azért, mert a szív oldala, a jobb kéz pedig azért, mert a másik jobb keze vagy. Én a balra tenném mind a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!