Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti hogyan döntenétek a helyünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan döntenétek a helyünkben?

Figyelt kérdés

A párommal már 6 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve élünk együtt. Már régebben is szerettük volna az eljegyzést, de aztán mindig volt valami, egyetem, távolság, pénz gondok stb. Most úgy néz ki megvan a keretünk a gyűrűkre, meg egy kis vacsira a szülőkkel, testvérekkel.

Az a gond, hogy édesapám betegnyugdíjas, nehezen mozog. A lakásban még elvan, de önállóan járni nem nagyon tud.

Mi vendéglőbe szeretnénk menni és "megadni a módját" a számunkra igencsak jeles alkalomnak. Nálunk (mármint a szüleimnél) kicsi is a lakás meg semmi ünnepélyes nem lenne abban ha otthon lenne, főzés, mosogatás, takarítás, szorulás ki helyen...ehhez nincs kedvem. Szerintetek korrekt úgy, ha megkérdezem édesapámat vállalja-e a kimozdulást otthonról (kocsival elvinnénk a helyszínre). Szerintem amúgy is jót tenne neki is kimozdulni kicsit, meg mi is jobban éreznénk magunkat. Ez parasztság részemről? Túl nagy kérés?

2013. máj. 1. 20:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"De sosem jár ki, mindig "könyörögni kell" neki, hogy kimenjen a házból..."

Ha ennek valamilyen pszichikai betegség az oka, akkor nem várhatod el töle, hogy elmenjen bárhová is, mert könnyen lehet komolyabb összeomlás az eredménye.

Kérdezd meg töle, de ha nagyon ellenkezik, nem tudja magát rászánni, akkor vagy mégis otthon csináljatok eljegyzést - elvégre nem lakodalomról van szó, kettötöket, meg a két szülöpárt csak vendégül lehet látni még egy kis lakásban is, több ember meg nem szokott eljegyzésen ott lenni.

2013. máj. 2. 08:15
 12/14 anonim ***** válasza:

Te ismered apukádat, hogy hogy érezné magát, mennyire érezné magát feszélyezve, még ha el is menne. Mert ugye aki nehezen mozog, annak olyan problémával is szembe kell néznie egy étteremben, hogy pl. ha wc-re ki kell mennie, az neki "nagy meló", nem olyan kézenfekvő, egyszerű dolog mint általában az embereknek.

Ha nem akar kimozdulni a lakásból, akkor is meg lehet oldani szerintem, hogy ne egy sokadik családi összejövetel legyen belőle. Fogadhattok party service-t. Ők hozzák az ebédet, fel is szolgálnak, ti pedig úgy érezhetitek magatokat, mintha étteremben lennétek, és apukádnak sem okoztok kényelmetlenséget. Ez a megoldás sem lenne szerintem drágább mintha elmennétek ebédelni, és ott fogyasztanátok.

Vagy ha a párod szüleinek a lakása, vagy a tiétek nagyobb, mint a szüleidé, jobban elférnétek, talán abba könnyebben bele menne apukád, hogy oda menjen, mint egy étterembe, és akkor már a kicsi hellyel sem lenne gond.

2013. máj. 2. 09:30
 13/14 anonim ***** válasza:
aki leszólta a kérdezőt gondolom arra célzott,hogy ha már így is éppenhogy összejött a pénz eljegyzésre miért kéne vacsi?De szerintem egy személye válogatja.Van aki kettesben van eljegyzik egymást aztán bejelentik a családnak hurrá egy kis pezsgő oszt annyi:)Mások nagy eljegyzési ünnepséget tartanak összehívják a családot és eleve nem eljegyzési gyűrűt ad a lánynak a fiú hanem már a karikagyűrűt húzzák egymás ujjára. Tény én sem értem ilyenkor a nagy felhajtást,szerintem esküvőn kell nagy hepajt csapni,de nem pofátlanság ez a részedről hisz mindenről gondoskodni fogsz.
2013. máj. 2. 10:35
 14/14 A kérdező kommentje:

Nem lesz "nagy felhajtás", most komolyan egy éttermi vacsi nagy felhajtás? Nem hívunk se nagyszülőt, se szülők testvéreit, se senkit, 6 emberről van szó, a szülők és mi...

Még átgondoljuk, megkérdem édesapámat is mindenképp :)

2013. máj. 2. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!