Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti hogyan döntenétek a helyünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan döntenétek a helyünkben?

Figyelt kérdés

A párommal már 6 éve vagyunk együtt, ebből 1 éve élünk együtt. Már régebben is szerettük volna az eljegyzést, de aztán mindig volt valami, egyetem, távolság, pénz gondok stb. Most úgy néz ki megvan a keretünk a gyűrűkre, meg egy kis vacsira a szülőkkel, testvérekkel.

Az a gond, hogy édesapám betegnyugdíjas, nehezen mozog. A lakásban még elvan, de önállóan járni nem nagyon tud.

Mi vendéglőbe szeretnénk menni és "megadni a módját" a számunkra igencsak jeles alkalomnak. Nálunk (mármint a szüleimnél) kicsi is a lakás meg semmi ünnepélyes nem lenne abban ha otthon lenne, főzés, mosogatás, takarítás, szorulás ki helyen...ehhez nincs kedvem. Szerintetek korrekt úgy, ha megkérdezem édesapámat vállalja-e a kimozdulást otthonról (kocsival elvinnénk a helyszínre). Szerintem amúgy is jót tenne neki is kimozdulni kicsit, meg mi is jobban éreznénk magunkat. Ez parasztság részemről? Túl nagy kérés?

2013. máj. 1. 20:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem. Ez tényleg a te, ti nagy pillanatotok, és így hogy kocsival viszitek apukádat, szerintem neki sem lenne olyan megterhelő.
2013. máj. 1. 20:52
 2/14 anonim ***** válasza:
1%
Eljegyzésnek csak akkor van értelme, ha egy éven belül követi a házasságkötés. Elég az eljegyzést otthon, szűk családi körben tartani. Ennek úgy sincs olyan nagy jelentősége.
2013. máj. 1. 21:06
 3/14 A kérdező kommentje:
Második: Egyáltalán nem ez volt a kérdés. De azért kösz.
2013. máj. 1. 21:10
 4/14 anonim ***** válasza:
14%
ez bizony nagyon önző dolog részedről ha édesapád olyan állapotban lenne biztosan boldogan menne....Miért nem mentek ketten minek néző közönség??ez ugyis csak kettőtökről szól.Mi csak ketten voltunk ztána meg lehet pezsgőzni othon is.
2013. máj. 1. 21:12
 5/14 dani900 ***** válasza:
74%

Nem nagy kérés.

Édesapád meg meg kell, hogy értse, nem róla szól, hanem rólatok.

Ha ő miatta nem tudtok elmenni, mert megpróbál visszatartani, akkor kérdezd meg, hogy neki nem fontos, hogy boldog legyen a gyereke?

Ilyen önző lenne?

Bár, nem tudom hogyan áll hozzá, de a ti boldogságotokat nem kéne hagyni, hogy mások befolyásolják, felnőttek vagytok, felajánlotok neki egy lehetőséget, és majd ő eldönti, hogy él-e vele, vagy nem. Mármint, azt, hogy elmentek ebédelni, és meghívjátok.

2013. máj. 1. 21:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Már nem azért de nem ágyhoz kötött az apukája... Nem egy totál nyomorék emberről beszélünk aki egyáltalán nem tud lábra állni.. Kérdező, ez nyilván apukádtól is függ, hogy ő mennyire toleráns, de szerintem nem lenne bunkóság.
2013. máj. 1. 21:17
 7/14 A kérdező kommentje:

ez bizony nagyon önző dolog részedről---- Tessék?

Miért önzőség? Mi állnánk a vacsit, szeretnénk megköszönni minden eddigit a szüleinknek, kicsit azért értük is lenne az egész. Persze, mivel ismerem, hogy lelkileg hogy van, ha visszautasítaná maradnánk otthon

2013. máj. 1. 21:20
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Te jó ég, még a kérdező a paraszt, aki aggódik az édesapjáért, hozná-vinni kocsival és természetesen állná a fogyasztását is?! Milyen világ van itt, de tényleg? Hogy lehettek ilyenek?

Kérdező: Dehogyis parasztság, szerintem apukád is értékelni fogja! Hiszen ez nagy esemény.. Én is örülnék ha a családom ott lenne mellettem! Nagyon rendes tőletek. Sok boldogságot!

2013. máj. 1. 21:37
 9/14 anonim válasza:
100%
Szerintem, nyugodtan megkérheted, ez a ti napotok, szóljon ez rólatok, és ne hagyd elrontani. Csak mert az enyémet elrontotta egy ribi, Sok boldogságot! :)
2013. máj. 1. 21:55
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

Kicsit kényelmetlen a helyzet, őszintén nagyon nem szeretném otthon sem tartani a nyűgök miatt, amiket említettem, másrészt meg tudom, hogy ez óriási kérés apum felé...De sosem jár ki, mindig "könyörögni kell" neki, hogy kimenjen a házból...Persze megértem őt is, de lelkileg azért nem mindegy.

Köszi mindenkinek, aki érdemben hozzaszólt :) Valamikor nyáron tervezzük majd, ha sikerül hazajutni.

2013. máj. 1. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!