Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzésen miért a "lányos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzésen miért a "lányos ház" állja a cehhet?

Figyelt kérdés

Anyukámék szerint ez így szokás.

Én ezzel tisztába vagyok, de már rég nem azokat az időket éljük, nem értem az éttermi végösszeget miért nem felezik le...

Mi fizetünk 50 ezret ők meg esznek egy jót.

Másnál is így van?

Normális ez?

A hagyományok szerint hogy kellene lennie?

Miért a lányos ház fizet?

2013. ápr. 25. 21:26
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Az eljegyzésünket mi fizetjük majd, ami annyi lesz, hogy meghívjük a szűk családot ebédelni egy kedves kis étterembe.

A trófea ilyen alkalomra tipikusan jó. 2500/fő és azt eszel, iszol, amit akarsz 3 órán keresztül és a végén nem neked kell mosogatni...

Vagy otthon lehet akár kerti sütögetés is, de biztosan nem hagynánk, hogy a szüleink fizessenek bármit.

2013. ápr. 26. 07:19
 22/31 anonim ***** válasza:

Ja és abban igaza van az előttem szólónak, hogy más ha a lányos ház megvendégeli a többieket a saját otthonukba és a hozzávalókat akkor így nyilván meg is veszi. És más ha étteremben ebédelnek, aztán majd a súlyos kis számlát a szülők kicsengetik.

Az otthoni sütögetést pedig a párom szülei úgyis próbálnák valahogy meghálálni. Pl. hoznak sütit otthonról, vagy pár üveg bort, pezsgőt. :) Így akkor máris közös erővel elkészített ebédtől van szó és nem egyoldalú a dolog.

De szerintem a mai világban már ez a normális és nem az, hogy lányos ház fizeti az esküvőt, a fiús pedig adja a házat..

2013. ápr. 26. 07:22
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
Hát az ősidőkben és ma is az öregek fejében ez van. Mi kettesben tartottuk az eljegyzésünket, az esküvőnket is mi ketten, magunk fizetjük, a meghívott rokonok vendégek. Nem szeretek/tünk függeni senkitől, és a legkevésbé sem kérünk a szüleinktől olyat, hogy fizesenek nekünk bármit, még ha száz éve ez is volt a szokás.
2013. ápr. 26. 09:01
 24/31 A kérdező kommentje:

Étterembe lesz 20-an lesznek.

Rohadtul nincs pénzük a szülőknek csak "burzsujkodni akarnak" megmutatni milyen jómóduak...

Na meg a ház nem alkalmas ennyi ember befogadására...

Szerintem nagyon nem helytálló, hogy a lány szülei ifzetnek mindent....

2013. ápr. 27. 09:27
 25/31 anonim ***** válasza:

Ha te a pár egyik tagja vagy, akkor nem muszáj elfogadni.

Ha tesó, egyéb rokon, akkor nincs mit tenni, tanulj a hibáikból, hogy majd ha te leszel szülő, ne kövesd el ugyanezt a kicseszést a másik gyerekeddel szemben, hogy neki meg emiatt nem jut pl. nyelvtanfolyamra, új ruhára, akármire.

2013. ápr. 27. 12:53
 26/31 anonim ***** válasza:
Ezt a családnak kell megbeszélnie. Nálunk pl. a férjemmel fizettünk mindent, szóval az én szüleim is csak ettek egy jót. Persze ez így hülyén hangzik, mert 500 e Ft-ot adtak nászajándékba. Azt, hogy régen miért a lányos ház állta a számlát, már leírták. Viszont lehet erről beszélni, ha nem tetszik, beszéld meg a pároddal. Lehet, hogy neked ki kell fizetni ezt az 50-et, közben meg egy csomót fognak segíteni a lagzihoz. Szóval nem kapd fel így a vizet azonnal.
2013. ápr. 27. 13:11
 27/31 anonim ***** válasza:
50.000-ből hogyan eszik 20 ember étteremben? Ez csak nekem nem jön össze? :O
2013. ápr. 28. 14:09
 28/31 anonim ***** válasza:

Anyunak összespórolt pénze volt, amit kislány kora óta gyűjtögetett. Apuval 1990-ben házasodtak össze, de apu anyja semmit nem állt, miközben a húgának mennyi mindent. Ráadásul anyuéknál az volt, hogy a drága anyós mondta hogy majd X nap házasodnak... semmi beleszólási joguk nem volt.

A tizenhuszon évvel ezelőtti és a mai házasságok, eljegyzések, azok szokásai már ég és föld... helyesebben fogalmazva ma már alig mutatkoznak meg hagyományok... amit sajnálok is.

2013. ápr. 29. 11:48
 29/31 anonim ***** válasza:
50 ezerből simán eszik 20 ember étteremben.Pl.bőségtál 20 személyre 30 ezer+ a pia is kijön 20 ezerből, legfeljebb, nem isznak annyit a vendégek :(
2013. ápr. 30. 13:28
 30/31 anonim ***** válasza:
Oké, én még ott tartok, hogy normál éttermekben egy fő étele 2-4000 ft, bőségtál 4 főre 5-10.000 ft között...ezért csodálkoztam. Legalábbis mi járunk étterembe 1-2 havonta, ilyen árakkal szoktam találkozni.
2013. ápr. 30. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!