Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzésen miért a "lányos ház" állja a cehhet?
Figyelt kérdés
Anyukámék szerint ez így szokás.
Én ezzel tisztába vagyok, de már rég nem azokat az időket éljük, nem értem az éttermi végösszeget miért nem felezik le...
A hagyományok szerint ez így van, de már valóban nem azt az időt éljük mint akkor.
Szerintem is úgy a legkorrektebb ha felesbe fizetitek. Bátyáméknál így volt.
2013. ápr. 25. 21:32
2/31 anonim válasza:
örülnek, hogy megszabadulnak a lánytól :)
(írhatnám hosszan is, de valójában ez az igazság)
2013. ápr. 25. 21:32
3/31 anonim válasza:
Nem tudom ez hol volt szokás,nálunk fele,fele.
2013. ápr. 25. 21:39
4/31 anonim válasza:
Nálunk a szüleim meghívták otthon egy ebédre anyósékat. Így végül a lányos ház volt a vendéglátó, de nem is voltak 50ezres költségek vagy kifizetendő számlák utána. :)
2013. ápr. 25. 21:53
5/31 anonim válasza:
Felénk az eljegyzésen csak a szülők, esetleg a násznagyok szoktak jelen lenni, és otthon tartják a lányos háznál.
Ilyenkor ismerik meg általában a fiú szülei a lány szüleit.
6/31 anonim válasza:
Ugyanazért amiért a lánynak kellett kelengyét gyűjteni a házassághoz. Régen a nő házasság után már a férje családjához tartozott elsősorban (ezért alakult ki az asszonynév is). Gyakorlatilag a lányos szülők befizették a lányt a másik családba, hiszen a házasság után anyagilag már nem voltak érte felelősek. A házasság után az anyagi rész már a férj családjához tartozott.
7/31 anonim válasza:
Régen azért a lányos ház állta az eljegyzést, lagzit, ill. adtak hozományt az asszonyhoz, mert utána már a nő egész életében eltartott volt. Ezzel kvázi előre kifizette az eltartásának legalább egy részét.
Ma már, hogy a nők is dolgoznak, nem kell ragaszkodni a hagyományokhoz. Azonban azt sem illik, hogy a fiús ház fizessen, a szüleinek semmi közük ahhoz, hogy ti vendéglátással egybekötött ünneplést szeretnétek. Tehát a számlát neked és a vőlegényednek kell állni, nem pedig a fiús- vagy lányos háznak.
2013. ápr. 25. 21:55
8/31 anonim válasza:
A szokás az szokás. Én több, mint 10 éve vagyok férjnél és én is gyűjtöttem kelengyét meg az eljegyzést is a szüleim állták, pedig nem voltunk gazdagok.Sőt!!! Mégis étteremben volt és anyósomék csak a nagyszölőket hívták, a testvéreiket nem, pedig mi szerettük volna, de ők nem akarták nagyobb költségbe zavarni az én szüleimet.Már bocsi, de ha most az 50.000-en spúloskodsz az eljegyzés miatt, akkor nagyon nagy én fizetem te fizeted balhé lesz az esküvőn.Az eljegyzés igenis a lányos ház kötelessége, mert a lányt jegyzik el.A gyűrűket kell a fiúnak megvennie, ő fizeti a saját karikáját a menyasszony karikáját és kísérőgyűrűt is vesz a lánynak, a lány szülei meg állják a vacsorát. Őrizzük a hagyományokat!
2013. ápr. 25. 22:04
9/31 anonim válasza:
Azt úgy mondják, hogy spúRoskodsz.
2013. ápr. 25. 22:08
10/31 anonim válasza:
mért kell ekkora ügyet csinálni az elejgyzésből?? Főleg ah ez probléma. Nem ezen múlik a kapcsolat, sem az esküvő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!