Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Eljegyzésen miért a "lányos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eljegyzésen miért a "lányos ház" állja a cehhet?

Figyelt kérdés

Anyukámék szerint ez így szokás.

Én ezzel tisztába vagyok, de már rég nem azokat az időket éljük, nem értem az éttermi végösszeget miért nem felezik le...

Mi fizetünk 50 ezret ők meg esznek egy jót.

Másnál is így van?

Normális ez?

A hagyományok szerint hogy kellene lennie?

Miért a lányos ház fizet?

2013. ápr. 25. 21:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
28%
Ja és réges régen a lagzit 2 helyen tartották A lányos háznál voltak a lány vendégei a fiús háznál pedig a fiú vendégei.Miután a fiú elment a rokonságával kikérni a lányt a lányosháztól együtt elment a 2 pereputty a ceremóniára az ifjú pár visszament bulizni a lányos házhoz, addig a fiús ház vendégei is a fiús háznál vacsiztak ifjú pár nélkül és vacsora után ahogy összetáncolták a pénzt az ifjú párocska a lányos háznál átöltöztek menyecskeruhába és már úgy mentek a fiús házhoz pénzt összetáncolni és reggelig mulatni, mert onnan kezdve már a lány a fiús házhoz tartozott :)
2013. ápr. 25. 22:12
 12/31 anonim ***** válasza:
57%

Pontosan így van, ha az a plusz 25 ezer forint annyira hiányozni fog majd a családi kasszából, akkor nem érdemes erre annyit költeni. Mert egy ilyen anyagi helyzetben lévő családnál ez egyenértékű a felelőtlen herdálással.

Koccintsatok inkább valamelyikőtök otthonában, főzzetek valamit, vagy csak készítsetek szendvicseket, ha nem fértek el, akkor menjetek ki a szabadba piknikezni.

2013. ápr. 25. 22:14
 13/31 anonim ***** válasza:
76%
A lányos család állta az esküvőt, a fiús háztól meg jött a lakás.
2013. ápr. 25. 22:26
 14/31 anonim ***** válasza:
67%
Hányan lesztek?Csak azért kérdem mert én a hétvégén készülök egyik gyerkőc szülinapi bulijára és "csak" 23-an leszünk.Sütök főzők és mindezt 3X játszom el egy évben, mert 3 gyerek van. ÉS EZ CSAK A SZŰK CSALÁD. Sok a gyerek. :) Készülj fel :az eljegyzés esküvőt von maga után az meg gyerekszüléssel jár aztán meg süthetsz főzhetsz csakhogy a gyereked jól érezze magát és ne csak az utcáról ismerje a közeli vérrokonait..... na és ehhez képest hol van már az eljegyzés... :)
2013. ápr. 25. 22:27
 15/31 anonim ***** válasza:
45%
22.26 Melyik országban?
2013. ápr. 25. 22:28
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én sem értem, ha nem tudtok ennyi pénzt kifizetni, akkor főztök otthon egy jó kis ebédet, finom sütivel, meghívjátok a másik fél szüleit és jól érzitek magatokat együtt. Minek olyan rongyrázás, amit nem engedhettek meg magatoknak?
2013. ápr. 25. 22:30
 17/31 anonim ***** válasza:
54%
Előző: minden országban. Persze csak régen. Felhúztak egy vályogviskót, na jó volt, hogy vályogházat, és megvolt a lakás.
2013. ápr. 25. 22:30
 18/31 anonim ***** válasza:
67%
Hát én elég kései gyerek vagyok, de a szüleim az 1960-as években házasodtak és akkoriban mindenki maga állta a maga lagziját.Azután építettek közös házat, addig pedig meghúzták magukat valamelyik szülőnél.De még a nagyszüleim is így házasodtak az 1930-as években.Az nagyon ritka és inkább gazdag fiú volt, aki egyből a kész házba vitte az asszonyt és a lagzit akkoris külön állták. Csak az eljegyzést kellett állnia a lányos háznak és ott megvendégelni a fiú rokonait is, így ezek gyakran 50-60 fős bulik voltak, de a lagzikor a lány szülei csak a saját vendégeit etették, sütivel és itallal kínálták meg csak a fiú rokonait akkor, amikor jöttek kikérni a menyasszonyt.
2013. ápr. 25. 22:36
 19/31 anonim ***** válasza:
69%

Na jó de a régi esküvő meg a mai két külön fogalom.

Alapból az volt a nászajándék, hogy a falú összedobta a vacsit, meg nem volt ennyi felesleges hülyeség mint ma.

2013. ápr. 25. 22:44
 20/31 anonim ***** válasza:
74%

Lehet hogy az volt a szokás hogy a lányos ház fizeti az eljegyzést, de a saját otthonukba, otthon.NEM PEDIG ÉTTEREMBE!

Gondolom mindenki tudja,hogy milyen költségekkel jár egy éttermi ebéd (vagy vacsora). Persze lehet mérlegelni, hogy azt az időt megspórolod, mert nem te főzöl és nem neked kell mosogatni a készülődés után.Nyílván ez sokkal kényelmesebb...

Én mégis azt mondom, ha már ezt az 50ezret "sajnálod" akkor bonyolítsátok le otthon az eljegyzést.Készüljetek, főzzetek, vegyetek kézügybe a dolgokat.

Olcsóbban ki lehet jönni ( azért csodákat ne várj), de ez ugye idő és pénz.De ha ráértek akkor hajrá!

2013. ápr. 26. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!