Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzéskor melyik kezünkre kerül a karikagyűrű?
Figyelt kérdés
2009. szept. 12. 19:52
1/8 anonim válasza:
ez vallástól is függhet,de az általánosság az hogy a balra kerül az eljegyzéskor és a jobbra húzzátok át esküvőkor.
3/8 anonim válasza:
Nem nagyon van ma már jelentősége, ismerősi körben még egy valláshoz tartozók is változóan hordják a gyűrűket, sőt, van, aki esküvő után is ugyanazon az ujján hordta tovább a gyűrűt, mint előtte, mert egyszerűen a másik kezén lévő gyűrűs ujjára nem volt jó a gyűrű mérete, emiatt meg nem csináltattak még egyet vagy nem fizettek rá még, hogy beállítsák esküvőre vagy utánra.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2009. szept. 13. 09:23
5/8 anonim válasza:
Előtte bal, utána jobb, de ismerek olyat, aki a baromerősségű kézfogó világbajnokok miatt esküvő után is a balon hordja.
6/8 anonim válasza:
Igen, mi si így hordtuk. Az egy éves eljegyzés alatt a bal kézen, majd az esküvői szertartás utántól a jobbon.
Érdemes rögtön olyat venni, ami mindkét kézen kényelmes.
7/8 A kérdező kommentje:
Túlestünk a gyűrűk felhúzásán, ahogy írtátok, a bal kézre került:)
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket :)
2009. szept. 17. 10:59
8/8 anonim válasza:
én anno hittanon pont fordítva tanultam..
mert hogy "házasság után a szívhez közel, bal ujjon kell hordani"
római kat. vagyok.
úgy látszik becsaptak :O:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!