Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik kézre kell a gyűrű eljegyzéskor?
Hát akkor én fordítva lettem eljegyezve:-D. Már fél éve, hogy a párom eljegyzett. Ő ledérdelt , elővette a gyűrűt és megkérte a kezem. Én a bal kezem nyújtottam, de mivel nem voltam biztos, hogy arra megy a gyűrű, sikerült meggyőznie, hogy a jobb kezem gyűrűsújjára megy, azóta is azon hordom, esküvő meg csak decemberben lesz:-).
Tudom, ezt nem kérdezte senki, csak most elmosolyodtam magunkon és ezt muszaj volt ideírnom.
A hagyományok szerint eljegyzéskor a bal kéz gyűrűsujjára húzzák a gyűrűt és az esküvőn kerül át a jobbra.
"Napjainkban, a karikagyűrűs jegyben járáskor a bal kézen viselt gyűrűk a frigy alkalmával átkerülnek a jobb kéz negyedik ujjára, és a továbbiakban ez az ujjunk ékeskedik érzelmeink, életre szóló választásunk tárgyi megfogalmazójával,
a jegygyűrűvel."
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!