Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik kézre kell a gyűrű eljegyzéskor?
Én úgy tudom, hogy a bal oldal az "ördög oldala", ezért nevelték át a jobb kezeseket, ezért van sok táncban ketőtt jobbra, egyet balra (vagyis a "pokolba 1 és 2 kifelé) stb. Úgy tudom, ugyanezért eljegyzésnél bal kézre megy a gyűrű és a házasságkötéskor, ami egy "szent" esemény a jobb oldalra.
Egy néprajzos
Bal gyűrűs ujjon hordják eljegyzéskor, esküvőn kerül át a jobb gyűrű ujjra.
De nincs írott szabály, mindenki ott hordja ahol kényelmes neki.
Ja és a kísérőt azt nem tudom pontosan, de én a bal középső ujjamon hordom, mint, ahogy a karika gyűrűt a bal gyűrűs ujjamon.
21 éves menyasszony!
Na pont most dobtam egy hátast a székemmel! Hüvelyujjra?
Valami irdatlan paraszt lehet aki arra húzza fel.
Eljegyzéskor bal gyűrűs ujj, esküvőn jobb gyűrűs ujj. Ezzel megfelelően a kísérő gyűrűt a középső ujjra.
21 éves menyasszony.
Csak, hogy a sok "okos" tisztában legyen a dolgokkal:
"Eljegyzési gyűrű viselése
Az eljegyzést a gyűrű felhúzásával erősítik meg. A gyűrűt a bal gyűrűsujjra húzzák fel, és az esküvői szertartás során kerül át a jobb gyűrűsujjra, ahol a továbbiakban hordani fogják."
teljesen hivatalosan:
A gyűrűk viselése eljegyzés és esküvő után
Az egyiptomiaknál jelent meg először, ahol is a kör az örökkévalóságot szimbolizálta. Úgy vélték, hogy a pár egy életre választja egymást, és a gyűrű viselésével a szeretet, a kapcsolatuk fő összetartó ereje, az életük végéig fog tartani. A gyűrűt a bal kéz harmadik ujjára húzták, mert úgy gondolták, hogy innen egy ér a szívbe jut.
Az eljegyzés lényege, hogy jegygyűrűt húz a férfi választottja ujjára és fordítva. Méghozzá a bal gyűrűsujjára. Magyarországon az eljegyzés időtartama alatt a bal, majd az esküvő után a jobb kéz gyűrűsujján viselik a jegygyűrűt.
Amerikában fordítva csinálják. Ez látszik a filmeken is. A házas ember bal kezén van a gyűrű.
Magyarországon és általában Európában eljegyzéskor a bal kéz gyűrűsujjára húzzák a karikagyűrűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!