Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvőkor a menyasszony ujjára még egy gyűrű kerül, vagy az ugyanaz, mint amelyiket az eljegyzéskor kap?
Hát én úgy tudom hogy ugyanaz, feltéve ha arany.
csak eljegyzéskor bal kézre húzzák, esküvőkör pedig a jobb kézre. És ehhez lehet még kísérő gyűrűt is adni, de nem muszáj.
Ha esetleg az eljegyzési gyűrű ezüst, akkor esküvőkor arany kell helyette.
én nem szimpatizálok a köves eljegyzési gyűrűvel amit csak a nő hord.
ha elakar jegyezni, feleségül akar venni akkor hordja már ő is a gyűrűnek a párját amivel eljegyzett!
elvégre ez szimbolizálja hogy egy pár vagyunk! nem?
de ízlések és pofonok, kinek hogy tetszik
Szia!
Egy másik gyűrűt is kapni fogsz, ami a bal gyűrűsujjadra fog kerülni!Sok boldogságot! :)
Ujjat? Ha nincs neki meg a 10? :)
A fenti vélemények különbözősége is mutatja, hogy országon belül is többféle szokás dívik. Nálunk pl.: eljegyzéskor arany karikagyűrű, bal gyűrűsujjon hordva, esküvőkor ez kerül át a jobb kéz gyűrűsujjára (ami okozhat némi méretproblémát, mivel a legtöbb embernek a domináns kezén kissé "erősebbek", vastagabbak az ujjai). Szokás viszont egy úgynevezett kísérő gyűrű is, ami egyetlen apró kővel díszített. Ez tetszés szerinti kézen, ujjon hordható. Lehet, hogy ezt anno azért találták ki, hogy legyen a menyasszonyon is új ékszer az esküvő alkalmával :) A férfi az eljegyzéskor ugyanúgy a karikagyűrű párját a bal kezén hordja, esküvő után pedig a jobb gyűrűs ujjon. Szegény vőlegénynek nem jár kísérő gyűrű :) Így járt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!