Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjhez menjek?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, egyetemre járok. A barátom 23 éves, dolgozik és nagyon jól keres. Még 2 évig kellene tanulnom a diplomámhoz, de elbizonytalanodtam, hogy befejezzem-e. A barátom nagyon szeret és mindig megkérdezi mikor megyek már hozzá feleségül, de addig nem érzem, hogy férjhez kéne mennem, amíg be nem fejezem az iskolát. Tudom, hogy ő azt szeretné, hogy majd ne dolgozzak, legyenek gyerekeink és én is ezt szeretném, de érzem a családom ezt nem értené meg. Nagyon sok energiát fektettek a nevelésembe. Tudom, hogy ez nem jelent semmit, de a Corvinusra járok. Tudom, hogy nem hagyna el, ha még nem mennék hozzá, de néha érzem, hogy emiatt kicsit feszült a kapcsolatunk. Tudom, hogy őt akarom, azt akarom, hogy ő legyen a gyerekeim apja de félek családi botrány lenne.
2013. jan. 28. 12:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%
Én mindenképpen befejezném az egyetemet. Ennyivel tartozol magadnak is, és a szüleidnek is. Ha pedig a barátod szeret, ezt minden gond nélkül meg kell hogy értse. Nem maradtok le semmiről, ha vártok még 2 évet.
2013. jan. 28. 12:44
 2/24 anonim ***** válasza:
41%
Amíg félsz a családi botrányoktól addig nem vagy alkalmas arra hogy felnőtt nőként viselkedj. Addig felesleges férjhez menned,, mert nem tudsz önállóan dönteni.
2013. jan. 28. 12:45
 3/24 anonim ***** válasza:
93%
Már miért lenne botrány, ha férjhez mennél? A barátodat nem szeretik? Bár 20 évesen nem biztos, hogy ennek kellene az elsőnek lenni. Szerintem fejezd be mindenképp az egyetemet, mert a szüleidnek ezzel bizonyíthatod, hogy igenis nem hiába taníttattak, és persze nem mellékes az sem, hogy legyen a kezedben a diploma. Utána ha még mindig együtt vagytok, és közösen tervezitek a jövőt, akkor miért ne lehetne összeházasodni?? Ha már külön életetek lesz, akkor úgyis te döntöd el, hogy kezdesz a diplomáddal dolgozni, vagy maradsz háztartásbeli, már ha megtehetitek. Ahhoz már igazából senkinek semmi köze. A ti döntésetek lesz. Állapodjatok meg a barátoddal hogy te befejezed a sulit, aztán ha még akkor is így gondolja, utána már semmi nem áll az utatokba.
2013. jan. 28. 12:46
 4/24 anonim ***** válasza:
88%
Amíg a családod véleménye visszatart, addig nem vagy képes egy felelősségteljes döntésre. Én mindenképp várnék addig, amíg ez a félelem el nem múlik. Arra is kell gondolni, hogy nem biztos, hogy örökre együtt maradtok. És akkor mit csinálsz majd egy szál érettségivel meg mondjuk 2 gyerekkel? Oké, hogy most minden rózsaszín, de ezt sosem szabad figyelmen kívül hagyni, mindig be kell magad biztosítani.
2013. jan. 28. 12:49
 5/24 anonim ***** válasza:
30%
Örök igazság: egy lány akor menjen férjhez, amikor kérik. Tulajdonképpen mellette is be tudod befejzni a tanulást. Két olyan ismerősöm is volt, aki az első kérést megpróbálta elodázni. Az lett mindkettő vége, hogy többé fel sem merült a fiú részéről a házasság. Közben szét is mentek.
2013. jan. 28. 12:51
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Az iskola és a házasság nem zárja ki egymást. Hozzá tudsz menni úgy is, ha még tanulsz. Én mindenképpen befejezném az iskolát, mert szükség van valami végzettségre és a diploma nem lesz majd hátrány később se. Nem biztos, hogy örökre el fog tudni tartani, főleg, ha gyerekeitek is lesznek, erre nem lehet alapozni. Ha szeret, akkor meg kell értenie, hogy a mai világban szükség van a jó végzettségekre. Bármikor hozzá tudsz menni, össze is tudtok költözni, ha már úgy is el akar tartani, akkor semmi dolgod, csak tanulni tovább...

Bárhogy is döntesz, szerintem mindenképpen fejezd be a sulit!

2013. jan. 28. 12:54
 7/24 anonim ***** válasza:
85%
Fejezd be az egyetemet. Ezzel bebiztosítod a jövődet is. Férjhez menni ráérsz. Nagyon sok nő azért marad csak a házasságban, mikor az már megromlott, mert nem tud tovább lépni. Nincs végzettsége, munka tapasztalata, ezért megfelelő állást sem találna, amiből eltartaná magát, esetleg a gyerekeket. Ezért tűri a megcsalást, lenézést,mindent. Egy diploma több garancia az élethez, mint egy házasság.
2013. jan. 28. 12:56
 8/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem látok különösebb akadályt rá, hogy iskola mellett házasodj.

Az előttem szólókhoz pedig csak csatlakozni tudok: amíg a családi botrány érdekel, nem vagy rá alkalmas hogy házasodj.

És én ezt tapasztalatból mondom, 3 éve nem beszélt velem anyám a döntésem miatt, de nem bántam meg :)

2013. jan. 28. 12:56
 9/24 anonim ***** válasza:
93%
Nem hallottam még arról, hogy megtiltották a hallgatói jogviszony alatt a házasságkötést... Menj férjhez ha úgy érzed, de az egyetemet fejezd be és ne hagyd, hogy eltartsanak, mert keserű kenyér lesz, ha nem a tiétek lesz az 1000-ből 1 tündérmese.
2013. jan. 28. 13:00
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Menj férjhez, de fejezd be az egyetemet. Azzal nem veszíthetsz, viszont a jövőben ha bármi miatt dolgoznod kell (akár anyagiak, akár netán elváltok, akár rájössz, hogy nem elégít ki a gyereknevelés), könnyebben és jobb állást kapsz diplomával.
2013. jan. 28. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!