Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mit gondolsz erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés

Párommal februárban leszünk 8 éve együtt, 4 éve együtt is lakunk, mégsem jegyzett még el. Most kész döntés elé állítottam: vagy megkéri a kezem vagy elhagyom. Neki még kellene néhány év az elmondása szerint, hogy erre készen álljon. De én úgy érzem, ha ennyi idő alatt (8 év) nem tudja eldönteni, hogy annyira szeret-e, hogy feleségül vegyen, akkor nekem nem ő az igazi. Én már eljegyzést, esküvőt, családot akarok. Kompromisszumot adtam neki, februárig vagy eljegyez vagy vége. Te mit gondolsz erről? Ideje már vagy kár erőltetni?

24/N 28/F

2012. okt. 10. 14:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
66%
Kinek, hogy, milyen fontos. Mi, lakás, gyerekek, autó, stb és 15 év után volt kis időn és unalmunkba össze is házasodtunk. Mondjuk, kaptam volna ilyen ultimátumot, igen csak elgondolkodtam volna, legalább egy napig és utána vége. Mert ugye hány ilyen jöhet még az évek alatt?
2012. okt. 10. 20:27
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Kompromisszumot adtál neki? Nem ultimátumot véletlenül? Nem csodálom, hogy még nem szánta el magát.
2012. okt. 10. 22:06
 23/29 anonim ***** válasza:
Ha neked így nem jó, akkor gondolom jól döntöttél. Ha rólam lenne szó, nem érdekelne, hogy van-e róla papírom vagy sem, nem az számít.
2012. okt. 10. 22:17
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet nem az a megoldás, amit a kérdező tett ( ultimátumot adni, zsarolni ) de szerintem megunta a 8 éves várakozást..."

Na ez az alapvető tévedés. Egy kapcsolat ne legyen várakozás. A kapcsolat minden pillanata legyen önmagában érték. A házasság pedig nem a végcél, amit kiseggelünk szépen a kapcsolatban, aztán juhé, ez is kész....

2012. okt. 11. 11:54
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi lesz,ha nemet mond? Akkor megrántod a vállad,hogy ennyi volt és keresel gyorsan valakit,aki elvesz és teljesíti a felsorolt vágyaidat?16 éves korod óta vele vagy.Gondolom azért,mert szereted és összeilletek.Elmondta,hogy neki még időre van szüksége,hogy házasságra lépjen.A lánykérés pedig a házasság előszobája.Ha megkaptad a gyűrűt utána nyaggatod az esküvővel,aztán a gyerekkel,mert te ezeket már akarod.Ő hol van ebben a történetben? Egy eszköz ahhoz,hogy ezeket megszerezd vagy társ,akivel együtt el lehet érni a közös célokat?
2012. okt. 11. 15:05
 26/29 anonim ***** válasza:
69%
Én úgy érzem, hogy ha valaki 8 év alatt nem jut el ide, akkor nem töltenék el vele több időt. Nekem ez fontos dolog és aki a párom, annak ezt meg kell értenie. Lehet, hogy 8 év alatt nem jutott eszébe, mert neki nem annyira fontos, ezt el tudom képzelni. De ilyen helyzetben reflexből jön a válasz, hogy "jah, hogy ez neked fontos? Már holnap elveszlek." Mert ami nem derült ki 8 év alatt, az nem fog a következő 8-ban sem. Ha ennyi idő alatt erről nem győződött meg, akkor veled értek egyet, ennek annyi. DE van, akinek nem fontos a házasság, stb. Nekem az :$ Régimódi vagyok, biztosan. A kompromisszum, amit adtál, nem kimpromisszum, hanem zsarolás. SZerintem így belekényszeríteni nincs értelme. Mi változik benne februárig, ami nem változott nyolc egész év alatt? Szerintem semmi. Ülj le és beszéld meg vele, mit érez és gondol,és ha nem azonosak a céljaitok, akkor nem kell erőltetni. Ha ő még korainak érzi, mert élni akar, csajozni, stb. akkor sem kell mellette maradnod, ha meg csak szimplán nem akar elvenni, annak oka van. Mondjátok ki nyíltan. Zsarolni nem érdemes és nem is szabad.
2012. okt. 11. 15:05
 27/29 anonim ***** válasza:
Mi van akkor ha a férfi vele képzeli el a jövőjét,de MÉG fiatalnak érzi magát ahhoz,hogy férj legyen és apa.Ez annyira hihetetlen 28 évesen?
2012. okt. 11. 19:02
 28/29 anonim ***** válasza:
70%

Én teljesen megértelek, hogy 8 év után ezt kimondtad, főleg, hogy négy éve együtt is laktok. Szerintem, ahol évek óta együtt élnek, ott minél tovább "csak" élettársak, annál kisebb az esély rá, hogy házasság is lenne belőle... Mert mégis miért jegyezne el, ha mindent megkap így is. A másik, meg hogy általában csak a nőknek nagy dolog az esküvő, a férfiaknak mindegy, jól meg vannak nélküle is, sőt legtöbbször felesleges dolognak tartják. Viszont, ha egy férfinak nem kifejezetten a házassággal (ergó a tartós " hivatalos" ) kapcsolattal van baja, hanem csak felesleges dolognak tartja, és mindegy neki, hogy házas e vagy nem, akkor igazán meg teheti, hogy ilyen alapon elveszi a nőt, hiszen neki úgyis mindegy... de ha szereti a nőt, akkor bizony boldoggá akarja tenni, azzal is, hogy aláírja a papírokat.

Az én párom is egyébként azzal nyitott a kapcsolatunkban , hogy ő nem házasságpárti, csak együttélést tudna elképzelni. Én meg is mondtam, hogy az ellenkezőjét gondolom, sőt el is hagynám a párom, ha huzamosabb ideig nem jegyezne el... Ő is tipikusan az a tipus, akinek mindegy az esküvő, sőt nem a házassággal van a baja, hanem a "rongyrázással", hogy elköltesz egy rakás pénzt az esküvőre, közben helyette lehetne abból egy jó nászutat összehozni, vagy a lakást csinosítani... Kompromisszumkész megoldás: lesz esküvő, de minél kisebb összegből fogjuk kihozni, és csak a városházán, mostmár látszik, hogy megérett rá valamennyire, mert egyre gyakrabban állít meg ékszerboltoknál nézelődni, megkér , hogy mutassak rá, azokra a gyűrűkre, ami tetszik neki.

De egy ismerősöm, ugyanúgy csinálta ahogy te. Ők 5 éve voltak együtt, a nő végül megmondta a párjának, hogy 5 év kapcsolat után elvárható lenne egy eljegyzés, különben bizony elhagjya. Na most, ha a férfi igazán szeret, akkor nem enged el. És ha neki úgyis mindegy, hogy van e házasság, akkor bizony elvesz, hiszen boldoggá akar tenni. Ők összeházasodtak, született két gyerekük, mostmár 14 éve házasok. SŐt utólag már a férfi is azt mondja, örül neki, hogy a párja kicsit erőszakosabb volt, mert bizony magától nem lépett volna, de akkor nem is tartanának ott ahol!

Szóval én támogatom az ötletet! A lényeg, hogy egy kapcsolatban egy irányba akarjatok menni. Ha hasonló a céljaitok, pl.: mindketten nagycsaládot akartok... de számodra ez elképzelhetetlen házasság nélkül, akkor ha csak ezen múlik, megteszi érted. Ha viszont, ő még nem akarja, akkor lehet nem egyfelé haladtok, nem egyek a céljaitok. Lehet most azt mondja, hogy évek múlva talán akarni fogja.... na de mi a garancia rá? Semmi! Ha nem egyeznek a céljaitok, akkor bizony el kell engedni.

2012. okt. 12. 09:08
 29/29 anonim ***** válasza:

A férfiak NAGYON NEM SZERETIK, ha kikényszerítik belük a lánykérést! Majd megkéri a kezed, ha úgy érzi, hogy itt az ideje! Annak is megvan az oka, hogy eddig miért nem kérte meg a kezed.

Szerintem 28 évesen fital még a házassághoz egy MAI pasi.

Azon sem lepődnék meg, ha simán otthagyna emiatt! Lehet, hogy azért nem kérte meg a kezed, mert nem látja a továbbfejlődés lehetőségét a kapcsolatotokban...

2012. okt. 15. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!